DD Tips Årjäng 15/7

Publicerad på 15 Jul 2022 - 12:05

DrTrav

DrTrav

15 Jul 2022 - 12:05

DD Tips Årjäng Lördag 16/7

DD1: 1,2,3,6
DD2: 9 Don Fanucci Zet

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
3 Musett af Djupmyra kommer med toppform till dagens start och startar med spännande förutsättningar. Hon kommer med två raka segrar på kontot. Senast vann hon på bra sätt från ledningen och slog då bland annat hästar som Fifty Cent Piece. Utgångsläget är perfekt och Musett af Djupmyra är min troliga ledare av loppet och väl i den positionen över kort distans är Tomas Petterssons sto sen hästen att slå.

Skrällen 2 C.You Again kommer med flera bra insatser i ryggen till dagens start och även C.You Again kan öppna bra. Skulle Flemming Jensen lyckas försvara ledningen initialt ökar också segerchanserna. 9% känns lågt i nuläget och jag streckar på systemet.

6 Zorro Wind är en bra häst för klassen som senast återigen fick visa sin höga kapacitet efter den lite sämre prestationen under Elitloppshelgen. Han vann senast från ledningen efter att lämnat hästar som Sourire Frö bakom sig över upploppet. Utgångsläget idag är inte optimalt, men han kan öppna bra och skulle Alessandro Gocciadoro vara offensiv från start är det inte säkert någon vill svara tilllsut. Men oavsett upplägg så kommer Årjängs långa upplopp bli utslagsgivande och Zorro Wind kan även vinna loppet bakifrån.

Lyfter även fram en annan skräll, 1 Global Virgi. Hon lever på sin speed och ikväll ser det upplagt ut för ett passande rygglopp och uppstår bara luckan i tid så kan jag absolut se Magnus A Djuse som sitter i vagnen blåsa ner samtliga. Det är dessutom anmält amerikansk vagn för första gången vilket är spännande. Endast 5%.

Min Vinnare: 3 Musett af Djupmyra
Spets efter 500m: 3 Musett af Djupmyra / 2 C.You Again
Skrällen: 1 Global Virgi
Ranking: A 3 B 2,6,1,4,7,5,8 C 10,9,12,11

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
Vi avslutar med dagens sportsliga höjdpunkt, Årjängs Stora Sprinterlopp med 600.000kr i förstapris.
Jag kommer trots utgångsläget luta mig mot världsstjärnan 9 Don Fanucci Zet. Han såg ut som en rund miljon i sitt Elitloppsförsök men gjorde dessvärre bort sig med galopp som favorit i finalen Elitloppet. Men om man bortser från den plumpen så har Don Fanucci Zet fyra raka segrar på kontot mot tufft motstånd. I den senaste starten fick han revansch i Norrbottens Stora Pris och vann då från ledningen. Nu har man visserligen bakspår över kort distans men Don Fanucci Zet tål att göra mycket jobb på egen hand och Örjan Kihlström är väl medveten om vad han har att köra med här. När värsta motbudet också startar med bakspår så har jag svårt att se vem som ska stå upp mot Don Fanucci Zet idag och jag spikar.

Motbud
10 Vernissage Grif räckte inte riktigt till i Elitloppet men även han fick revansch i loppet efter. Senast vann han Jämtlands Stora Pris på ett överlägset sätt. Är Alessandro Gocciadoro offensiv från start idag har han snabba startryggar att gå i och skulle då kunna vara före Don Fanucci Zet och i så fall ge min spik en rejäl match. Men i min bok handlar det bara om Don Fanucci Zet skulle hamna helt punchigt på det och visst, för den som garderar är Vernissage Grif ett givet streck. Men jag tar ställning för favoriten.

Nämner även startkatapulten 8 Click Bait. Han visade i sitt Elitloppsförsök samt när han vann på Kalmar senast att han går lika bra i ryggar som från ledningen. Skulle han lyckas komma vettigt på det från bricka åtta idag kan detta vara en rysare för den som vill gardera avslutningen.

Min Vinnare: 9 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: Öppet
Skrällen: 8 Click Bait
Ranking: A 9 B 10,8,6,4,3,C 5,2,1,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto