DD Tips Bergsåker 16/6

Publicerad på 16 Jun 2022 - 12:34

DrTrav

DrTrav

16 Jun 2022 - 12:34

Dagens Dubbel Bergsåker Torsdag 16/6

DD-1 1 Joe Dalton
DD-2 2.6.8

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
1 Joe Dalton blir min DD spik. Jag har blivit väldigt imponerad av den här hästen som trivs som allra bäst när han få gå utan ryggar och från ledningen har jag svårt att se någon plocka ner honom. Han är väldigt snabb från start och jag tror inte att någon i det här fältet kan ta en längd på honom. Han har gått i ledningen vid tre tillfällen tidigare, vilket har resulterat i tre segrar i ohotad stil och även om det inte saknas motstånd tycker jag förutsättningarna är rätt för ytterligare en seger i raden. Spets och slut.

Motbud
3 Pure Atlas är kanske en bättre häst i grund och botten och man gör flera intressanta ändringar till den här starten och det blir såväl barfota runt om samt bike för första gången. Han har dock en tendens att hetsa upp sig från start och jag tror inte man kan ladda iväg honom för fullt. Han kommer troligen få trava loppet utvändigt om Joe Dalton och det är sannerligen ingen lätt uppgift att slå honom utvändigt.

Ska jag nämna någon skräll i loppet fastnar jag mest för 2 Combat Fighter som har visat form på slutet och var bland annat två bakom Night Art senast och slog en så pass bra häst som Every Day Elegant. Han är snabb från start och även om han inte kan ta sig förbi Joe Dalton finns alla möjligheter att söka sig ner i ryggen på min spik och få ett bra lopp på innerspåret.

Min Vinnare: 1 Joe Dalton
Spets efter 500m: 1 Joe Dalton-
Skrällen: 2 Combat Fighter
Rankingen A:1 B:3.2.10.7.6 C:5.9.4.8

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
8 Eirann var otroligt bra vid segern på Solvalla 13/4 enkelt plockade ner den Escada från positionen utvändigt om ledaren men sedan fick hon det inte att stämma lika väl som stor favorit i Margaretas tidiga unghästserie och hon galopperade tillslut när hon var under avancemang i tredjespår. Senast svek hon återigen som stor favorit men var inte dålig på något sätt men fick se sig slagen av en smygkörd Sommerbrise efter att ha plockat ner ledaren utvändigt. Nu fick hon ett tufft utgångsläge och mycket talar för att hon kommer få en tuff resa nu också men om hon fungerar fullt ut tål hon tuffa upplägg.

2 Halley Wania har årsdebuten avklarad och kommer att ha gått framåt med det loppet i kroppen. Hon visade prov på gott kunnande som tvååring och blev positions-vinnaren i loppet. Med spår två bakom bilen och Eirann med ett spår längst ut på vingen talar mycket för att Santtu Raitala sitter i ledningen tidigt och därifrån blir hon svårslagen.

6 Jiggi är väldigt borttappad på spelet i skrivande stund. Senast var hon ute i knivskarp konkurrens och gjorde det klart bra som fyra på 1.12.0 över kort distans och jag gillade verkligen intrycket vid segern när hon svepte hela fältet och tog över ledningen med 600 meter till mål och stack undan på lätta ben.

7 Jewilla har gått bra tider över distansen och hon var väldigt fin vid andraplatsen näst senast när hon tog på en så pass bra häst som Pure Atlas hela vägen in i mål och slutade tvåa. Nu är hon dessutom anmäld med bike för första gången.

5 Jest har galopperat vid två raka starter men man gör vissa justeringar nu och tror att hon kommer gå felfritt. Hon är obesegrad felfri och håller hon sig till rätt gångart är hon med långt fram.

11 Shortriptonice visade inget extra i debuten på svensk mark men jag har respekt för när man rycker skorna och sätter upp Björn Goop på en Gocciadoro-häst.

Min Vinnare: 8 Eirann
Spets efter 500m: 2 Halley Wania
Skrällen: 6 Jiggi
Rankingen A:8.2.6 B:7.5.11 C:3.4.9.1.10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto