DD Tips Bergsåker 19/2

Publicerad på 19 Feb 2022 - 13:21

DrTrav

DrTrav

19 Feb 2022 - 13:21

DD Tips Bergsåker Lördag 19/2

DD1: 4 Soul Tan
DD2: 2,4,6,9,11

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  3140m auto
4 Soul Tan har en spännande uppgift framför sig idag. Han vann ett enklare lopp senast och gjorde det bra som trea från dödens på V75 gången före. Han är stark och rejäl och distansen ska inte vara några problem. Från bricka fyra är jag inne på att Soul Tan kan köra sig till ledning tidigt eftersom det troliga är att 3 Jacoby Keeper vill ha ett rygglopp över nu 3140m. Soul Tan trivs som bäst i ledningen och tillsammans med Ulf Ohlsson kommer man leda länge. Spännande förstahäst till 12%.

12 Anchor Man gör sällan ett dåligt lopp men har aningen för många tvåor i raden för att vara en bra vinnare. Men nu hoppar Örjan Kihlström upp i vagnen vilket är spännande och distansen har Anchor Man visat att han klarar tidigare. Kanske har Örjan det som krävs för att få Anchor Man först över linjen idag.

3 Jacoby Keeper har bra kapacitet för klassen vilket han inte minst visade vid sin tredjeplats i Kungapokalen förra året. Nu kommer han med tre lopp i kroppen och formtoppen bör vara nära. Han är garanterad ett bra lopp oavsett hur Torbjörn Jansson lägger upp taktiken. Givet streck vid gardering.

Framhåller även 7 Djokovic som gjorde det väldigt bra efter galopp senast och är en häst som tål distansen. Startsnabbhet är dock inget han visat upp tidigare och risken för att få en dryg inledning på loppet är överhängande. Men skulle det lösa sig på ett någorlunda bra sätt för Djokovic från start så går han hela vägen in i mål.

Min Vinnare: 4 Soul Tan
Spets efter 500m: 4 Soul Tan
Skrällen: 3 Jacoby Keeper
Ranking: A 4,12 B 3,7,9,6,,8,11 C 5,2,10

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
6 Ble du Gers stod för ett tappert lopp senast i finalen på Solvalla, trots en tuff resa hela vägen gick man i mål som tvåa. Detta är en individ som emellanåt kan se helt ointresserad ut men som ju närmre upploppet kommer börjar ta tag i grejerna allt mer. Formen är bra och distansen ikväll är en fördel. Skulle man bara få aningen ett snällare lopp än man fått på slutet är man given i segerstriden här. Förstahäst i en öppen Gulddivision.

4 Milligan’s School har vi följt ett bra tag på V75 nu under vintern och hösten. Alla vet att han kan öppna kvickt och trivs som bäst när han får tävla i front. Men det finns vissa frågetecken kring formen då han varit aningen ojämn på slutet. Men skulle Stefan Melander ha ordning på Milligan’s School idag och han hittar till spets är man ett givet segerbud på nytt.

2 Global Adventure var favorit i samma final som Ble du Gers och Milligan’s School var med i senast. Då såg han urläcker ut innan tävlingarna och under loppet, men när upploppet kom tog krafterna slut vilket fick mig att höja på ögonbrynen. Tränaren Svante Båth var inne på att det var balansen som satte ner Global Adventure den dagen. Skulle han studsa tillbaka nu och vara i samma form som vid segern näst senast är detta en häst som från perfekt utgångsläge mycket väl kan få revansch idag istället.

Min Vinnare: 6 Ble du Gers
Spets efter 500m: 4 Milligan’s School
Skrällen:
Ranking: A 6,9,2 B 9,11,3,8 C 1,7,1012,5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto