DD Tips Bergsåker & Solvalla 4/5

Publicerad på 4 Maj 2022 - 12:59

DrTrav

DrTrav

4 Maj 2022 - 12:59

Dagens Dubbel Bergsåker / Solvalla 4/5

DD-1 2 Doldis
DD-2 3.5.6

3 rader x 60kr =180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
4 Real Scotch är stor favorit i skrivande stund och jag kan köpa att han är favorit eftersom han förmodligen tar hand om ledningen omgående men jag tycker inte att chanserna att vinna loppet är så stora som spelprocenten antyder. Han har aldrig förlorat felfri och har fyra raka segrar i raden men det är årsdebut nu och i ärlighetens namn har det varit ganska billiga lopp som han har vunnit. Det är klart att han kan rinna undan från ledningen men motståndet saknas inte och jag tycker det är läge att gardera honom den här gången.

2 Doldis har jag väldigt bra känsla för i det här loppet. Han har varit igång och tävlat ett tag och fått några lopp i kroppen och samlat på sig hårdhet i tuff konkurrens. Senast var han ute i ett försök till kungapokalen och gjorde absolut inte bort sig som femma och nu tycker jag han går ner rejält i klass. Jag tror inte att Doldis är sämre än favoriten och till 6% kontra 66% skulle det t.om kunna vara en fräck chansspik för den modiga. Jag spikar på DD. 

8 Load Master var fin i årsdebuten men har tyvärr varit struken därefter och är därmed något svårbedömd. Han gjorde bara en start som fyraåring men visade prov på ett högt kunnande som treåring och var bland annat med i en E3-final. Han ska bli spännande att följa under året om han håller sig frisk och till låg spelprocent är han värd en markering redan nu.

12 Oktan Håleryd är segervan och har fått ett lopp i kroppen efter paus. Han står tufft till nu och möter flera bra hästar men Oktan Håleryd är också bra och Robert Dunder brukar vara offensiv.

Min Vinnare: 2 Doldis
Spets efter 500m: 4 Real Scotch
Skrällen:8 Load Master
Rankingen A:2.4.8.12 B:11.9.6.10 C:3.1.7.10.5

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
Hade jag vetat att 5 Imhatra Am hade toppform hade det varit en tänkbar spik för jag tycker att hon står för klassen i gänget och har en lämplig uppgift på pappret. Det har dock inte varit samma tryck i henne i år och insatsen i försök till Drottnings Silvias pokal var en besvikelse. Tävlar hon på topp blir hon mycket svårslagen men med tanke på att formen är lite tveksam tar jag med ett par till.

3 Glorious Lane har dokumenterad form till skillnad från favoriten och var mycket fin när hon vann på 1.13.4 senast från ledningen. Hon har bra chans att nå den positionen nu också och om intrycket är lika bra som senast kan hon mycket väl leda det här från start till mål.

6 Lacille Boko har varit bra vid årets båda starter i tuff konkurrens och till den här starten ser det ut som att Svante Båth drar alla växlar. Hon är anmäld barfota runt om samt med bike för första gången och om dom ändringarna faller väl ut blir hon att räkna med.

Min Vinnare: 5 Imhatra Am
Spets efter 500m: 3 Glorious Lane
Skrällen: 6 Lacille Boko
Rankingen A:5.3.6 B:10.7.11.8.4 C:1.2.9.12

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto