DD Tips Bergsåker/Solvalla 8/9

Publicerad på 8 Sep 2021 - 13:56

DrTrav

DrTrav

8 Sep 2021 - 13:56

DD - Bergsåker & Solvalla onsdag 8/9

DD-1 1.2.3.9.12
DD-2 12 Balboa Lux

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m Auto
2 Berra Steel hade man förhoppningar med att starta i Svensk Travderby i söndags men intrycket i försöket var trögt och kantigt och frågan är om han är på väg ur form?
Läget och förutsättningarna är annars perfekta men han är inte lika snabb bakom bilen som i voltstart och att han blir släppt till ledningen är ingen självklarhet. Han växer annars rejält i ledningen och skulle han nå den positionen blir han mycket svårslagen i en position som han aldrig har förlorat i på fem försök.

1 Enge Eros är ingen raket från start men det är inte konkurrenterna heller och det finns en liten chans att han kan försvara sitt innerspår och då tror jag att man vill prova i den positionen. Han har gått i ledningen vid fyra tillfällen tidigare och det har slutat med tre segrar och kan han prestera på samma nivå som vid segern på Bollnäs i Juli kan han vinna här. Han kan dock bli över från start och då måste han förlita sig på tur under vägen.

5 Viktor Barsk skulle kunna utmana om ledningen initialt. Det är ingen som jag tror har någon segerchans i loppet men han kan ändå vara direkt avgörande för utgången av loppet.

3 Harper Seabrook öppnar bara medel från start men skulle han komma före 2 Berra Steel kan han få överta ledningen efter en bit om Viktor Barsk sitter i den positionen och då ökar chanserna till en vinst markant och formen är bra.

9 Soul Tan vann pliktskyldigt senast men det tog emot till slut och det var inte samma fina intryck som vid de tidigare segrarna. Från det här läget känns han något överspelad i skrivande stund till närmare 20% men han ska såklart ses med vinstchans.

12 Kalashnikov har fått ett svårt utgångsläge men som relativt ospelad känns han klart intressant och hann vann på ett rejält sätt senast även om uppgiften var mer lämplig den gången. Skulle det bli hårt tempo där framme kan han komma in i matchen och jag tror han kommer att gå en stark slutrunda nu också.

Min Vinnare: 2 Berra Steel
Spets efter 500m: 1 Enge Eros / Berra Steel / 3 Harper Seabrook
Skrällen: 12 Kalashnikov
Rankingen A: 2.1.3 B:9.12.11.6.8.10 C:7.5.4

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
Här hittar vi min andra spik i omgången och jag kommer att gå rakt ut på 12 Balboa Lux trots sitt svåra utgångsläge. Jag tycker att han som häst sticker ut rejält i fältet och även om han startar med ett bakspår tror jag att Örjan Kihlström kommer komma igenom omgående med bra ryggar i starten.Jag är inne på att han är offensiv och kör framåt direkt och ställer frågan om ledningen.
Det är möjligt att han får svar av Jorma Kontio om han får iväg Vice Versa Diamant från start men han har galopperat fyra av de fem senaste starterna och det är inte alls säkert att han håller sig i trav nu heller och det ser ut som att de flesta hästarna i fältet borde vara nöjda med ryggen på favoriten om Örjan skickar framåt tidigt.
Jag tycker att min spik är som bäst i den främre träffen men det är goda möjligheter att vinna även med andra upplägg.

Motbud
3 Vice Versa Diamant är segervan och har vunnit 7 av 16 starter och det var en imponerande debut för Katja Mellko 12/6 även om det var ett billigt sällskap han var ute i. Det finns mycket kunnande i den här hästen men efter debuten har han inte fått det att fungera och han har tre raka galopper i raden.
Jorma Kontio är en rejäl kuskförstärking och får han iväg hästen felfritt kan det vara en intressant utmanare från ett bra läge.

10 Baby Boy har tänt till på slutet och galopperade med till synes gott om krafter kvar i ett kvallopp till derbyt senast. Innan dess hade han tagit två raka segrar i fin stil och felfri har han tagit sex raka pallplatser. Det är lättare emot den här gången än senast och trots ett svårt utgångsläge ska han räknas bakom favoriten.

8 Bramante Ors gör det bra varje gång utan att få vinna lopp och han ska lättas i balansen till den här starten. Magnus A Djuse förstärker i sulkyn för första gången och det i kombination med utrustningsändringar är intressant trots ett knepigt utgångsläge.

För de som letar skräll nämner jag 11 Fighter Lady. Hon har kanske inte varit som bäst i de senaste starterna men det är en speedig häst som kan mycket i sina ljusa stunder och får hon gå med på rulle så länge som möjligt kan hon spurta ner många över upploppet.

Min Vinnare: 12 Balboa Lux
Spets efter 500m: 12 Balboa Lux / 3 Vice Vers Diamant / 4 Solkattens Shirazi
Skrällen: 11 Fighter Lady.
Rankingen A:12 B:3.10.8.11 C: 6.4.9.5.7.2.1

Lycka till
Dr Trav


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto