DD Tips Bollnäs 11/9

Publicerad på 11 Sep 2021 - 00:09

DrTrav

DrTrav

11 Sep 2021 - 00:09

DD Tips Bollnäs Lördag 11/9

DD1: 3,4,5,9,11
DD2: 3 Milliondollarrhyme

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
5 Moses stod för en strålande debut senat för nya tränaren Håkan K Persson. Då vann man via 11,2 över 1640m i strålande stil. Att loppet idag mäter 500m längre ska inte vara något som bekymrar även om känslan är att Moses är sprinterbetondad. Han har nämligen tagit fem av sina nio segrar i livet över medeldistans. Man reser långt till dagens start men Håkan K Persson är optimistisk och från ett bra utgångsläge ska detta även vara en bra segerchans.

11 J.J.Stitch hade imponerande fyra raka segrar på kontot inför den senaste starten, men senast blev det galopp efter det blivit för tajt när man skulle ner i rygg på ledaren. Galoppen är inget hästen lastas för och är formen bara intakt kommer J.J.Stitch på nytt stå för en bra prestation. För två starter sedan vann man Sommartravets final efter att hållit hästar som Cyber Lane och Missel Hill bakom sig.

4 Xanthis de Roi stod för en bra prestation senast och spurtade då bra som tvåa. Då var det kort distans och ikväll är det 2140m vilket är mer passande. Formen är bra och från stallet låter man uppåt. Till låg procent är detta skrällen för mig.

3 Speedy Tilly har fått ett spännande utgångsläge idag. Han kan öppna okej och i en öppen spetsstrid skulle Speedy Tilly kunna vara ledaren initialt. Men oavsett kommer man få en bra resa härifrån.

Min Vinnare: 5 Moses
Spets efter 500m: 3 Speedy Tilly / 5 Moses / 6 Cash Cowboy
Skrällen: 4 Xanthis de Roi
Ranking: A 5,11 B 4,3,9,10,8,12,6 C 1,2,7

Dagens Dubbel 2 -1640m auto
Vi avslutar DD spelet med att spika, 3 Milliondollarrhyme. I den senaste starten blev han för pigg i ett lopp över 2600m vilket gjorde att krafterna tog slut den sista biten in mot mål. Ikväll är uppgiften mer passande då loppet mäter 1640m. Samma distans som för två starter sedan när man vann från ledningen. Ulf Ohlsson hoppar upp i vagnen idag, han har kört hästen en gång tidigare och det resulterade i en seger. Milliondollarrhyme är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Väl i ledningen kommer han bli svårslagen över kort distans. Spik.

Motbud
7 Click Bait är väldigt kvick iväg från start och kan utmana min spik om ledningen trots bricka sju. Han gynnas av distansen och skulle han ta sig förbi från start ska det bli spännande att se vilken taktik kusken Per Lennartsson väljer. Vid gardering är Click Bait farlig att nonchalera.

10 Diamanten har varit en riktig snackhäst på slutet som äntligen fick betalt för sin fina form senast. Formen är fortsatt på topp och skulle det bli tempo på loppet gynnas Diamanten som besitter en rapp avslutning. Given vid gardering.

Nämner även 5 Brother Bill som besitter hög kapacitet och gjorde det bra från ledning för två starter sedan. Men nu återkommer han efter ett kortare uppehåll och jag har feeling att man kommer köra med honom tillslut i dagens start istället för tvärt om. Men Brother Bill har vid flertalet tillfällen visat att han kan avsluta bra så det behöver inte vara fel taktik här.

12 Milligan's School har förgyllt oss hela sommaren med makalösa prestationer men i den senaste starten orkade han inte från dödens i Sundsvall Open Trot. Även om det inte finns så mycket att säga om senaste starten så sätter dessvärre utgångsläget idag ner hans segermöjligheter avsevärt. Från bricka tolv över 1640m blir han bara ett streck i mängden vid gardering.

Min Vinnare: 3 Milliondollarrhyme
Spets efter 500m: 3 Milliondollarrhyme / 7 Click Bait
Skrällen: 10 Diamanten
Ranking: A 53 B 7,10,5,12,6,,1,11 C 9,2,4,8

Lycka till
Dr Trav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto