DD Tips Bollnäs - Kalmar 10/12

Publicerad på 10 Dec 2021 - 16:09

DrTrav

DrTrav

10 Dec 2021 - 16:09

DD-tips Kalmar & Bollnäs Fredag 10/12

DD-1 6 Kona Boko
DD-2 7 Izzi’s Newport

1 rader x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m volt
6 Kona Boko är draget i loppet. Inför kvällens start har hon behövt kvala för att det blivit för många galopper på slutet, men rent färgmässigt håller hon mycket hög nivå för loppet. Har hon bara fått polletten att trilla ner och kan hålla ordning på sina ben så ser förutsättningarna ikväll mycket spännande ut. Rikard N Skoglund som sitter i vagnen har stor plats att vända runt i volten och prickar man bara starten är Kona Boko den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen blir hon svårslagen om hon går felfritt. Till 14% är detta min förstahäst och spik på DD.

9 Torte Lini är också tidig i loppet. Han har haft bra form en tid nu och i den senaste starten gjorde man det klart godkänt över 2640m. Distansen är mer passande nu och då han har framspår på tillägg kommer Torte Lini kunna sitta bra på det direkt. Skulle man sen få smyga med i loppet så länge som möjligt har man en vass pollett att tillgå tillslut.

Fortsätter även varna för 14 Ajlexes Elise som har vunnit fyra av de 19 starter man gjort i år. Även om det är många att runda ikväll så utan strul längs vägen så kommer hennes hårdhet bita bra den sista biten. Endast 4%.

Min Vinnare: 6 Kona Boko
Spets efter 500m: 6 Kona Boko
Skrällen: 14 Ajlexes Elise
Rankingen: A: 6 B 9,14,1,5,2,15,11,10,3 C 13,12,4,7,8

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto

Vi avslutar DD spelet med ytterligare en spik, 7 Izzi’s Newport. I den senaste starten visade man bra kunnande när man slog en så bra häst som Portland. I comebacken för två starter sedan gjorde man det okej i ett tufft lopp där Major Ass vann som sen startade i ett bronsförsök. Nu har Izzi’s Newport två lopp i kroppen och formtoppen bör vara nära. Han kan öppna bra den första biten och bör kunna sitta bra på det direkt. Han tränas av Wolfgang Nimczyk som har en filial hos Kolgjini och det skulle faktiskt inte förvåna mig om han bara seglar undan ikväll och vinner överlägset och när vi då får 28% känns det tilltalande att ta ställning och spika.

Motbud
3 Mojito Day är främsta motbudet i loppet. Fredrik Perssons fyraåring kan vara lite ojämn i aktionen men duger bra kapacitetsmässigt i ett lopp som detta. Han gör alltid sitt i loppen och går hela vägen in i mål. I den senaste starten mötte man en överlägsen Under Armour och man fick nöja sig med en bra andraplats. Mojito Day kan också öppna bra den första biten och kommer från ett bra utgångsläge kunna sitta bra på det direkt. Givet streck vid gardering.

Nämner även 4 Cojito som har bra grundkapacitet men som inte fått det att stämma fullt ut under hösten. Men i den senaste starten fick vi se hans fulla potential när man vann överlägset mot enklare motstånd. Med en liknande prestation ikväll utmanar man om de framskjutna placeringarna på nytt.

Min Vinnare: 7 Izzi’s Newport
Spets efter 500m:
Skrällen: 4 Cojito
Rankingen: A: 7 B 3,4,11,9,10,8 C 6,1,2,5,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto