DD Tips Charlottenlund 15/5

Publicerad på 15 Maj 2022 - 15:44

DrTrav

DrTrav

15 Maj 2022 - 15:44

DD Tips Charlottenlund Söndag 15/5

DD1: 3,4,5,7,9,10
DD2: 3 Zeudi Amg

6 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2011m auto
Copenhagen Cup 2022 ska avgöras. På förhand ser årets upplaga vidöppen ut. 

Mitt förstaval i loppet är 9 Alcoy, detta är en åttaåring hingst som slutade fyra i Svenskt Travkriterium 2017, då tränades han av Peter Untersteiner. Numera återfinns Alcoy hos Vincent Martens och har för honom tagit ytterligare steg i utvecklingen på slutet. Han kommer med två bra prestationer i ryggen till dagens start även om det endast blivit två fjärdeplatser. Bland annat har man tampats mot elitloppsklara Vivid Vise As och Etonnant. Utgångsläget är inte till så stor nackdel för Alcoy som ändå inte kan utmana i någon spetskörning. Han kommer kunna sitta i ett andraspår dirket och med minsta klaff längs vägen blir hans tunga avslutning svår för övriga att stå emot. Till 14% är spelvärdet högt.

3 Milligan's School behöver ingen närmare beskrivning. Detta är en individ som besitter höga toppar men som inte kommer med någon superform för dagen. Vi känner dock till hans speed från start och i min bok är han den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen kommer Milligan's School med en normal prestation bita ifrån sig bra. Leder länge.

10 Stoletheshow kommer med bra form och var i den senaste starten ute i Finlandia Ajo. Han gick då med norskt huvudlag för första gången och svarade bra på det. Han fick dock ett tufft utgångsläge här men från stallet är man optimistiska och menar på att man ska kunna vara med i segerstriden trots allt.

En skräll är 5 Mister F Daag som imponerade när han tog hem Prijs der Giganten närmast före Vernissage Grif i november. I den senaste starten visade han intrycksmässigt att formen sitter där även om han aldrig fick fritt. Jag är inne på att Robin Bakker kommer ha att åka med idag och till endast 7% är Mister F Daag tidig på min kupong.

Min Vinnare: 9 Alcoy
Spets efter 500m: 3 Milligan's School
Skrällen: 5 Mister F Daag
Rankingen A: 9,3,10 B 5,7,4,2,6,8,1 C -

Dagens Dubbel 2 - 2000m auto
3 Zeudi Amg har visat sig duga bra mot tuffa hästar nere i Italien. I Oktober förra året var man fyra bakom hästar som Alrajah One, Face Time Bourbon och Vitruvio. Idag är motståndet helt annorlunda och nu är det debut för Alessandro Gocciadoro vilket är spännande. Sitter formen där direkt skulle han kunna vara överlägsen här. Spik på DD. 

En som kommer med lopp i kroppen är 5 Eros Zola som visserligen galopperade kort efter start senast men gången innan det satt han fast med sparade krafter i mål. Nu med två lopp i kroppen bör formen vara nära toppen. Eros Zola är allround och vinna det här loppet från flera olika positioner. Felfri är han tidig.

1 Global Lover har inte varit som bäst på slutet men besitter bra kunnande och kan öppna kvickt. Idag är han garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt vid gardering trots allt.

Nämner även 6 Staro Obrigado som imponerade vid segern senast och kommer med bra form. Hittar han bara ett vettigt slagläge från bricka sex bakom bilen idag kommer han på nytt kunna blanda sig i slutsegern.

Min Vinnare: 3 Zeudi Amg
Spets efter 500m: 1 Global Lover / 3 Zeudi Amg
Skrällen: 6 Staro Obrigado
Rankingen A: 3 B 5,1,6,9,8,11,2,12 C 4,7,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto