DD Tips Färjestad 18/9

Publicerad på 18 Sep 2021 - 10:57

DrTrav

DrTrav

18 Sep 2021 - 10:57

DD Tips Färjestad Lördag 18/9

DD1: 5 Tangen Haap
DD2: 2,4,6,7,8,10

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 5 Tangen Haap. Han har man hållit i handen vid ett par tillfällen med blandad framgång. I den senaste starten fick han se sig slagen av 9 Philip Ess. Men för två starter sedan visade han fin form när han gick bra bakom Odd Herakles, och besegrade då bland annat Månlykke A.M. Enligt tränaren är han vässad extra inför dagens start och Björn Karlsson är själv optimistiska och tror på bra chans. Erik Adielsson hoppar dessutom upp i vagnen för första gången vilket känns spännande på förhand. När han nu dessutom blivit nedstruken ett hack i banan så ökar också chansen på att man hittar till ledningen. Till tilltalande procent kommer jag ta ställning och spika.

Motbud
3 Åsrud Vilja är en högkapabel dam som nu har fått två lopp i kroppen efter ett långt uppehåll. Formtoppen bör vara i antågande. Örjan Kihlström har segrat med hästen tidigare och hon kan även öppna bra från start. Nu är man dock nedstruken till bricka två bakom bilen, vilket ses som ett minus på Färjestad. Men lyckas man ändå komma till ledningen är känslan att övriga får det tufft att ta sig förbi. Det är anmält lättning i balansen till dagens start vilket känns som ett plus. Givet streck om man inte väljer att ta ställning och spika.

Vill även framhålla 4 Söndre Jerkeld som verkligen kommer till dagens start med formen på topp trots sina tolv år på nacken. Detta är en Norsk gäst som borde gynnas av att få gå med körspö nu i Sverige och när man väl är inne på att gardera är detta en häst jag inte kan nonchalera till 14%.

Min Vinnare: 3 Åsrud Vilja
Spets efter 500m: 3 Åsrud Vilja
Skrällen: 4 Söndre Jerkeld
Ranking: A 5 B 3,4,2,9,6,7 C 8,1,10

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
2 Oracle Tile kommer med en färsk seger på V75 i bagaget. Han vann ett stayerlopp genom att fått det serverat i rygg på ledaren. När sen ledaren galopperade i ingången till slutkurvan var det bara för Örjan Khilström som satt i vagnen att freda sig mot angreppen bakifrån. Oracle Tile är en gedigen häst som alltid gör sitt i loppen och står perfekt inne i Bronsdivisionen nu. Utgångsläget är perfekt och man är garanterad ett bra lopp härifrån. Ska ses med god segerchans i loppet om man sköter sig. Men procenten ser ut att bli i överkant, vilket gör att jag kommer gardera.

6 Gogobet Sisu är en häst med hög kapacitet i grunden och borde ha mer pengar på kontot sett till vad han kan. Men han har även en del hyss för sig som resulterat i ett antal galopper som hållit de intjänade kronan nere. Han trivs över distansen och håller han sig bara till rätt gångart hela loppet kommer Mika Forss som sitter i vagnen ha mycket att åka med tillslut. Endast 9% i skrivande stund.

7 Deal Done Zet startgalopperade kort i den senaste starten och fick sen jaga från underläge. Han fick då ge sig som favorit men får ändå klart godkänt för sin prestation när han fick göra jobbet ute i spåren under slutrundan. Örjan Kihlström är tillbaka i vagnen nu och Deal Done Zet kan öppna kvickt från start. Lyckas man hitta en vettig position eller rentav sitta i ledningen efter en bit kommer man blanda sig i segerstriden på allvar här.

10 Four Guys Dream stod för en rykande avslutning i den senaste starten när man vann på Axevalla. Formen är bra och med de rätta ryggarna i loppet här kommer hans avslutning bita bra på nytt. Endast 7%.

Min Vinnare: 2 Oracle Tile
Spets efter 500m:
Skrällen: 6 Gogobet Sisu
Ranking: A 2,6,7 B 10,8,4,5,1 C 11,3,9,12

Lycka till
Dr Trav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto