DD Tips Gävle 15/1

Publicerad på 15 Jan 2022 - 12:23

DrTrav

DrTrav

15 Jan 2022 - 12:23


DD Tips Gävle Lördag 15/1

DD1: 4 Bitcoin d’ Arc
DD2: 3,5,8,9,10

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 3140m auto
4 Bitcoin d’ Arc är en härlig individ som har vunnit tre av sina fem starter för Timo Nurmos och gör idag comeback efter sju månaders uppehåll. Men vi har varit inne på det många gånger tidigare här i bloggen, Timo Nurmos hästar behöver sällan lopp i kroppen för att prestera. Det fick vi inte minst bevittna så sent som i onsdags på V86 när Queen Ratzeputz vann direkt. Bitcoin d’ Arc har också han visat att han presterar bra direkt efter vila och dessutom kan Bitcoin d’ Arc öppna kvickt bakom bilen. Även om konkurrens inte saknas i loppet så är detta mitt första val.

5 Art Brown gick i mål med krafter sparade i den senaste starten efter att aldrig fått chansen i det lopp som Devs Defintif vann under finaldagen på Solvalla. Art Brown såg då fin ut och kommer till dagens start med bra form. Utgångsläget är bra och från bricka fem kommer man kunna få en mer passande resa i ett andraspår. Även om motstånd inte saknas så är distansen okej och Art Brown är ett givet bud vid gardering.

Nämner även 3 Borups Tornado som nu har två lopp i kroppen och höll bra hela vägen i Sylvesterloppet senast. Formkurvan pekar uppåt och nu ska man sätta på helstängt huvudlag för första gången, vilket är spännande. Från stallet låter man uppåt och Ulf Stenströmer som tränar ska även hänga på en amerikansk vagn till dagens start. Till låg procent är detta skrällen i loppet vid gardering.

Min Vinnare: 4 Bitcoin d’ Arc
Spets efter 500m:
Skrällen: 3 Borups Tornado
Ranking: A 4,5,3 B 10,11,8,1,2,6,7 C 12,10,9

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
10 Eddy West imponerade senast när han avslutade sylvasst och utmanade Emoji hela vägen in på linjen. Idag är motståndet något enklare och med en liknande prestation som senast ska segerchansen vara god här i avslutningen på V75. Tränaren Claes Sjöström meddelar dock att Eddy West presterar som bäst när han får tävla på hemmabanan Solvalla vilket såklart oroar en del inför dagens start. Dessutom är Eddy West en individ som lätt kan stressa upp sig. Men utgångsläget passar bra och man kan ta en lugn start. Skulle man sen få trava in sig i loppet och spara speeden in på slutrundan kommer man fälla många den sista biten. Segerchansen är god med en normal prestation, men jag väljer trots detta att gardera med tanke på att man reser till Gävle denna gången.

En som kommer med toppform till dagens start är 5 Dark Roadster. På de fyra senaste starterna har det blivit två segrar och två andraplatser. Dark Roadste är även kvick iväg den första biten och skulle han komma till ledningen är man sen hästen att slå för övriga. Men samtidigt har man segrat på V75 bakifrån också så spets är inte ett måste för att utmana om segern idag.

Nämner även skrällen 3 Dats So Cool som är jämn och säker i sina prestationer. Utgångsläget är bra och Dats So Cool är härdad i tuffa sammanhang. Skulle det klaffa med positionerna under vägen idag kan man mycket väl blanda sig i segern tillslut. Erik Adielsson upp i vagnen och ekipaget ska streckas vid gardering.

Min Vinnare: 10 Eddy West
Spets efter 500m: 5 Dark Roadster
Skrällen: 3 Dats So Cool
Ranking: A 10,5 B 3,9,8,11,4,7,6 C 1,2,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto