DD Tips Gävle 21/5

Publicerad på 21 Maj 2022 - 11:12

DrTrav

DrTrav

21 Maj 2022 - 11:12

DD Tips Gävle Lördag 21/5

DD1: 6 Brambling
DD2: 5 Epimetheus

1 rader x 200 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1609m auto

Dagens höjdpunkt H.K.H. Prins Daniels lopp - Vägen till Elitloppet, där segraren blir erbjuden en plats till självaste Elitloppet.

Ett spännande lopp på förhand där 1 Beads äntligen fått ett passande utgångsläge. Han är även anmäld barfota runt om nu och med Erik Adielsson i vagnen hoppas jag för hela kretsen kring Frode Hamre att han äntligen får visa upp det Hamre pratat om och hyllat Beads för under hela året.

Men för mig är det givet att ta ställning och gå på 6 Brambling som jag tidigare lovordat och hyllat här i tipsen. I den senaste starten fick hand det visserligen inte att stämma på Vermo men nu säger tränaren Daniel Redén att man ändrat om i balansen hemma i tärningen och att han nu fungerat bättre. Redén säger själv att detta är en häst som platsar i Elitloppet, och jag kan inte annat än att hålla med. Redén är även väl medveten om vad som krävs i Elitloppet och han skulle inte uttrycka sig så om inte Brambling har något extra. Jag läser loppet som så att det kommer gå undan från början med flera startsnabba konkurrenter i loppet och när startrusningen väl har lagt sig avancerar Örjan Kihlström bakom Brambling och intar dödens. Väl i den positionen kontrollerar sen Kihlström fältet och tillslut måttar han in Brambling till Elitloppet. Spik.

Motbdut

1 Beads om han lyckas svara ut 2 Click Bait den första biten. Spännande med bra utgångsläge och barfota runt om nu.

2 Click Bait var med i Elitloppet förra året och trivs över distansen, det har blivit sex segrar på 19 försök. Han är kvick i benen och skulle han komma till ledningen idag är han främsta motbudet till min spik på förhand. Click Bai har segrat i åtta av sina 14 starter han gått i ledningen.

Nämner även fjolårets trea från Elitloppet 3 Gareth Boko. Han har sett fin ut i årets starter. Senast var han trea i Finlandia-Ajo och gjorde det bra. Formkurvan bör nu vara framflyttad ytterligare ett hack tills idag och från bricka tre bakom bilen bör Gareth Boko vara garanterad ett bra lopp och med tanke på hans speed kommer Gareth Boko passera många tillslut.


Min Vinnare: 6 Brambling

Spets efter 500m: 1 Beads / 2 Click Bait

Skrällen: 2 Click Bait

Ranking A:6 B 1,2,3,7,4 C 9,10,8,5


Dagens Dubbel 2 - 2140m auto

Vi avslutar även med att spika högkapabla 5 Epimetheus som nu kommer med två raka V75-segrar. Båda gångerna har han travat på en 12-tid över distansen. Detta är en individ som tagit stora kliv under vintern och som ska ha en toppchans från ett bra utgångsläge idag. Jag ser inte vem som ska vilja ta emot Epimetheus när han tidigt kommer fram och ställer frågan om spets och sen är loppet över. Firma Daniel Redén och Örjan Kihlström kamperar pånytt tillsammans här och får jag bestämma så kommer denna duon kamma hem hela Dagens Dubbel på egen hand. Spik på V75.

Motbud

9 Västerbo Pokerface startade med tuffa förutsättningar i comebacken senast. Men nu har man fått ett lopp i kroppen och startar i rätt klass för honom. Att kapaciteten finns i Västerbo Pokerface är det inte någon som kan tvivla på men det gäller att han presterar på topp vilket han inte alltid göra. Känslan är dock att formkurvan är framflyttad nu och från bricka nio bakom bilen är han garanterade ett passande lopp på rulle. I min bok ska idag Västerbo Pokerface ses som främsta motbudet till Epimetheus på förhand.

Nämner även 10 Certainly som går en ljus framtid till mötes. Han har alltid visat en väldigt bra styrka och inställning, men nu verkar det även som farten kommer allt mer efter en ordentlig vinterträning. Tränaren Markus B Svedberg menar på att detta är en häst som har bra kapacitet för klassen och som kommer tjäna fina pengar framöver.


Min Vinnare: 5 Epimetheus

Spets efter 500m: 5 Epimetheus

Skrällen: 10 Certainly

Ranking A: 5 B 9,10,11,8,4,6,7 C 1,2,3,12


Lycka till

DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto