DD Tips Gävle 9/9

Publicerad på 9 Sep 2021 - 13:52

DrTrav

DrTrav

9 Sep 2021 - 13:52

DD-tips Gävle Torsdag 9/9

DD-1 5,9
DD-2 3,4,8,10

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m volt
Ett lopp där man skulle kunna sträcka på, men jag kommer istället välja att låsa loppet på två hästar för att på något sätt ta ställning och ha kvar streck till andra avdelningen.

5 Don Viking avslutade bra i den senaste starten efter att ha hamnat i dåliga ryggar fram till 150m kvar till mål. MAn inkom som trea bakom Månlykke A.M. i SM-loppet. Formen är god och klaffar det bara någorlunda med positionerna ikväll är segerchansen bra. Kommer passera många den sista biten.

Min idé i loppet är 9 Smedheim Solan. Detta är en tioåring som verkligen hittat formen under sensommaren. Han kanske inte är den mest entusiastiska hästen att titta på, men när upploppet närmar sig så går han alltid bra tillslut. I den senaste starten avslutade han bra och klockan stannade på 20,2 sista 1500m. Ikväll är det ett litet startfält vilket ska ses som en fördel för Smedheim Solan som då inte behöver sitta punchigt på det där bak. Till låg procent är detta en häst med högt spelvärde i omgången.

2 Bellfaks är stallkamrat med Smedheim Solan. Bellfaks trivs över de längre distanserna och även om man inte vunnit lopp på bra länge så är uppgiften spännande ikväll när han står start. Han har de främsta motbuden bakom sig med 20m tillägg och går han bara felfri i kväll finns chansen att man håller samtliga konkurrenter bakom sig här. Streckas vid större gardering.

Nämner även 7 Björs Frej som kommer med formen på topp. För två starter sedan gjorde man det bra när man vann via 21,3 sista 800m i fin stil. I den senaste starten slutade man tvåa bakom Månlykke A.M i SM-loppet. Den längre distansen ska ses som en fördel och med rätt lopp ikväll är man på nytt ett givet segerbud.

Min Vinnare: 5 Don Viking
Spets efter 500: 2 Bellfaks
Skrällen: 9 Smedheim Solan.
Rankingen: A: 5,9 B 2,7,6,4,8 C 1,3

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
10 Valley Brodde är är rejäl sort som ofta fått brottas med dåliga utgångslägen. Med bara tio hästar med i loppet är dessutom bricka tio inte lika illa som med ett fullt fällt. Nu har han fått lite vila från tävlingsbanan inför ikväll men det är inte heller något som oroar nämnvärt. Han visade nämligen vid senaste segern när han precis som nu hade varit borta från tävlingsbanan ett tag att han kan prestera bra direkt. Blir det dessutom lite tempo på loppet från start så är det ett plus för Valley Brodde som trots utgångsläget ska ses med bra segerchans ikväll.

8 Jaques Noir mötte 7 Malkin senast och var inte långt efter som tvåa i mål den gången. Utgångsläget är sämre ikväll men jag räknar med tempo från start och att då Jaques Noir ändå kan hitta ner i ett vettigt utgångsläge. Får han sen spara sin speed in på upploppet kommer han passera många. Är anmält amerikansk vagn ikväll vilket ses som ett plus.

7 Malkin vann på bra sätt från ledningen senast när man höll undan före Jaques Noir via 11,0 sista 800m. Med en formkurva som pekar uppåt ska man återigen ses med segerchans. Men väljer ändå att avstå på systemet och istället betala för två skrällar för att höja värdet på systemet ytterligare.

Betalar för skrällarna 4 Önas Nougat och 3 All Star.

Min Vinnare: 10 Valley Brodde
Spets efter 500: 4 Önas Nougat
Skrällen: 4 Önas Nougat och 3 All Star.
Rankingen: A: 10,8 B 4,3,7,2,1,5 C 9,6

Lycka till
Dr Trav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto