DD tips Jägersro & Solvalla 29/9

Publicerad på 29 Sep 2021 - 12:02

DrTrav

DrTrav

29 Sep 2021 - 12:02

DD Jägersro & Solvalla Onsdag 29/9

DD-1 6 Valour Kronos
DD-2 1.3.8.7.12

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
6 Valour Kronos trodde jag mycket på inför senaste starten men det blev galopp i starten och den dagen förstördes. Han är normalt inte speciellt osäker och jag ser det som ett olycksfall i arbetet och jag är inne på att det blir en snabb revansch nu. Han kan öppna fort bakom bilen och jag tror att han kommer ta sig förbi invändiga Unico Broline från start och hittar till ledningen och då är det hästen att besegra för övriga.
Skulle han misslyckas med att hitta till tät är han såklart mer sårbar men han har visat form en längre tid och kommer åtminstone att få en resa i den främre träffen och kan vinna ändå. DD-spik.

3 Unico Broline känns som den värsta motståndaren på förhand och det känns som att inledningen av loppet kan bli helt avgörande för loppets utgång. Skulle Christoffer Eriksson lyckas hålla ut startsnabba Valour Kronos från start är mycket vunnet och då kan det mycket väl bli ombytta roller över mål. Jag är dock inne på att han inte lyckas hålla ut Valour Kronos men det är absolut ingen omöjlighet.

11 Bravo Santana förväntade jag mig mer av senast när han svek från ledningen. Det här kan mycket väl vara loppets bästa häst och han går bra även i ryggar. Skulle det bli en utdragen spetskörning mellan ovan nämnda hästar kommer han säkerligen att avsluta fort över upploppet.

2 Ornello blir man inte riktigt klok på som spelare och han är minst sagt ojämn i sina prestationer. Han glänste vid segern näst senast men följde upp det med en direkt blek insats på V75 och hur han kommer prestera nu är svårbedömt. Läget är åtminstone bra och med rätt ryggar är han inte borta.

Jag nämner även 7 Hat Trick som kan mycket i grunden och som radade upp segrar i Norge under en period. Han kanske saknar den där rätta formen för dagen men går samtidigt ner ett par snäpp i klass till den här starten.

Min Vinnare: 6 Valour Kronos
Spets efter 500m: 6 Valour Kronos / 3 Unico Broline
Skrällen: 7 Hat Trick
Rankingen A: 6 B:3.11.2.7.1.8.12.9 C:4.10.5

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
8 Breeze är förmodligen bästa hästen och har radat upp bra prestationer på slutet. Näst senast var hon tvåa bakom Islay Mist Sisu i en E3-final och hon svarade för en stark spurt senast som trea bakom Kashmir River som så sent som i lördags var heroisk som trea i svenskt Trav-Oaks. Läget blev såklart inte bra nu men hon är rejäl och tål tuffa upplägg.

1 Aranka Face har äntligen fått ett bra utgångsläge och jag tror det är bra chans att hålla upp ledningen från start. Hon var klart förbättrad i ett uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks senast som trea och det känns som att hon är klart på gång nu. Det blir barfota runt om igen och det kan mycket väl vara en klassisk spets och slut här.

3 Imhatra Am är bara spelad till 5% i skrivande stund men känslan är att det här kan bli omgångens stora snackis och hon har förmodligen klart mer förtroende från spelarna vid spelstopp. Hon har verkligen papperna i ordning med Muscle Hill som far och Tamla Celeber som mor och det är en häst under rejäl utveckling som mycket väl kan ta sin första seger på svensk mark nu. Senast var hon okej från ett svårt utgångsläge i ett uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks men gången innan dess gjorde hon en ruskigt vass insats bakom Great Skills och från ett bra läge kan hon mycket väl speeda ner sina konkurrenter över upploppet.

7 Cintra imponerade stort på mig senast när hon vann otroligt enkelt trots att hon tappade massor från start även om motståndet var klart lättare då. Hon gick en 10-tid under slutrundan och känslan är att hon duger bra mot dessa hästar också.

12 A’ls Starlicious är hopplöst osäker men har skyhög kapacitet och skulle det bli bra fart där framme kan hon profitera på det om hon sköter sig. Rysare till låg spelprocent.

Min Vinnare: 8 Breeze
Spets efter 500m: 1 Aranka Face / 6 M.T Rapunzel
Skrällen: 12 Al’s Starlicious
Rankingen A: 8.1.3.7 B:4.12.9.6 C: 5.2.11.10

Lyca till
Dr Trav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto