DD Tips Kalmar 26/6

Publicerad på 26 Jun 2022 - 07:17

DrTrav

DrTrav

26 Jun 2022 - 07:17

Dagens Dubbel Kalmar 26/6

DD-1 4,10

DD-2 11 Charliebrown Effe


2 rader x 150 kr = 300kr


Spelbolag med fasta odds på trav:

bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


Dagens Dubbel 1 - 1640m auto

Kalmarsundspokalen 2022 inleder Dagens Dubbel och jag väljer att låsa loppet på två hästar.

4 Racing Mange som har imponerat hittills i år och satt fast med allt sparat i sitt Sweden Cup försök näst senast. Senast var man ute på Tingsryd och många lyfter kanske att finger för formen då det inte slog gnistor om Racing Mange när luckan uppstod över upploppet. Men jag är inte lika orolig, vi vet att Tingsryd är en annorlunda bana och tränaren Joakim Lövgren är skicklig och skulle inte ta ut en av sina stjärnor här om han inte var redo. Dessutom är han min troliga ledare av loppet idag, och väl i den positionen har vi sett Racing Mange stå för mersmakande prestationer förr. Väl i ledningen är han min första häst i loppet.

Väljer ändå att dubbla systemet med 10 Click Bait som stod för mycket bra prestation senast när han höll berömvärt från ledningen i Jämtlands Stora Pris. Utan all den kraft han fick offra mitt i loppet så hade han kunnat gå av med segern. Idag är motståndet enklare men till hans nackdel så är spåret missgynnande för startsnabba Click Bait. Nio av elva segrar är tagna från spets men med lite tempo på loppet från start idag är jag inne på att hans avslutning kommer kunna bita bra och att han är streckvärd till 20%.


Min Vinnare:4 Racing Mange

Spets efter 500m: 4 Racing Mange

Skrällen:

Ranking: A 4,10 B 6,1,2,12,11,7 C 3,8,9,5


Dagens Dubbel 2 - 2140m auto

Vi avslutar dagen med att spika fyraåriga 11 Charliebrown Effe som har imponerat stort i samtliga tre starter på svensk mark i år. Han har för tränaren Genaro Casillos tagit sex segrar och en andraplats på sina sju starter och har visat sig kunna vinna lopp på alla möjliga sätt. Charliebrown Effe är allround och Rick Ebbinge som sitter i vagnen känner hästen väl. Senast vann man en klass-l final på Solvalla med en hel del jobb på egen hand och även om man nu går upp i klass så skrämmer inte motståndet och jag är inne på att segerchansen är god.

Motbud

1 Stenson mötte Charliebrown Effe senast och stod då för en klart bra prestation från ett tufft utgångsläge. Idag är förutsättningarna bättre med ett passande utgångsläge och med Thomas Uhrberg i vagnen är jag inne på att man kan hålla upp innerspåret från start och om inte så är man garanterad ett bra lopp i rygg på ledaren. För mig är Stenson främsta motbudet till Charliebrown Effe på förhand.

Nämner även 6 Gerben som är en häst med bra kapacitet för klassen och har dessutom bra form. Det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn, vilket skulle vara första gången man testar den kombinationen. Jag räknar även med att tränaren Hans Crebas har laddat lite extra nu när han kommer tillbaka till gamla hemmabanan igen. 3% är lågt och för den som garderar i avslutnignen är han spännade.


Min Vinnare: 11 Charliebrown Effe

Spets efter 500m: 11 Charliebrown Effe

Skrällen: 6 Gerben

Ranking: A 11 B 1,6,5,2,9,3 C 4,10,7,8,12


Lycka till

DrTrav


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto