DD Tips Kalmar 5/3

Publicerad på 5 Mar 2022 - 09:43

DrTrav

DrTrav

5 Mar 2022 - 09:43

DD Tips Kalmar Lördag 5/3

DD1: 5,12,14
DD2: 2,3,7

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
5 Donna kommer med fem segrar på sina sju starter i livet. Hon är minst rutinerad i loppet men har samtidigt visat upp högt kunnande. Normalt sett kan Donna öppna kvickt i volten och kommer hon bara iväg från bricka fem skulle hon kunna hitta till spets trots allt. Lyckas Mika Forss som sitter i vagnen med detta ökar också segerchansen avsevärt. Men med tanke på att det finns en del orosmoment på förhand är det givet att gardera.

12 Devs Daffodil har varit bra en längre tid nu. Han imponerade vid V75-segern på nyårsafton och visade senast att formen fortsatt är god efter en vass avslutning bakom Racing Brodda senast. Ikväll startar man med dubbla tillägg men skulle det bli ryggresa på Activated under sista varvet vet vi om vad Devs Daffodil kan göra över upploppet. Det är anmält barfota runt om och till 12% är spelvärdet högt.

14 Activated var struken senast på grund av en hovböld och idag är det en spännande årsdebut som väntar. Enligt rapporterna från träningsrundrona är Activated mer än redo för att prestera på topp direkt. Tränaren Fredrik Wallin var nöjd med Activated i ett banjobb i veckan. Att det går att tävla barfota runt om är ett plus för Activated och trots dubbla tillägg ska han räknas tidigt i comebacken.

Min Vinnare: 5 Donna
Spets efter 500: 5 Donna
Skrällen: 12 Devs Daffodil
Rankingen: A: 5,12,14 B 1,7,4,6,15,11 C 8,3,9,10,13,2

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
2 Boston Trio gjorde senast en positiv debut för Admir Zukanovic. Han fick endast se sig slagen av Tour Eiffel som startar i ett annat lopp under dagen men var bland annat för Ture L.A. i mål. Admir har ett tufft 2021 bakom sig som tränare, men hans stall ser nu ut att vara på gång uppåt igen. Förra lördagen vann hans Best Ofdream Trio på V75. Boston Trio har idag fått ett bra utgångsläge och kan öppna kvickt den första biten men han är samtidigt allround i loppen. Kim Eriksson som sitter i vagnen kan därför vara öppen när det gäller taktiken och oavsett upplägg kommer Boston Trio kunna få ett bra lopp. Ham ska räknas tidigt idag.

7 Namur gjorde det bra som tvåa bakom Beckham i ett långlopp senast. Formen är god och även om utgångsläget idag kan innebära vingelrisk från start så kan man inte nonchalera Namur sett till hans kunnande. Det är anmält barfota runt om för första gången i livet vilket är spännande. Med minsta klaff segerstrider Namur idag.

Skrällen är 3 Mojito Day. Han är aningen ojäm i sina prestationer men besitter samtidigt höga toppar som gör att han duger klart bra för ett lopp som detta. Idag är det hemmaplan och tränaren Fredrik Persson har med säkerhet gjort vad han kan för att förbereda Mojito Day på bästa sätt. Dessutom är det barfota runt om nu vilket är ett klart plus. Endast 6%.

Min Vinnare: 2 Boston Trio
Spets efter 500: 2 Boston Trio
Skrällen: 3 Mojito Day
Rankingen: A: 2,7 B 3,5,9,4,1,8,6 C 12,11,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto