DD Tips Kalmar & Rättvik 6/5

Publicerad på 6 Maj 2022 - 10:44

DrTrav

DrTrav

6 Maj 2022 - 10:44

DD-tips Kalmar & Romme Fredag 6/5

DD-1 2 Hail Mary
DD-2 2,7,9,10,11

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
Ojojoj vilket lopp vi får här ikväll.

Elitloppsaktuella 2 Hail Mary ska göra årsdebut och samtidigt debut för sin nya tränare Daniel Redén. Hail Mary fick det inte riktigt att flyga under 2021 efter att man vann Derbyt året dessförinnan. Nu är hästen flyttad till Daniel Redén istället och kanske är det detta som gör det där sista lilla som krävs för att ta sig in i eliten på allvar igen. Hail Mary har inte startat sedan augusti men Redén är medveten om vad som krävs här och fuskar sällan med träningen. Från ett perfekt utgångsläge och med amerikansk vagn på så är jag inne på att vi kommer få se en toppinsats direkt från Hail Mary. Så även om motstånd inte saknas i loppet så är detta min givna förstahäst i loppet och spik på DD. 

En annan som också gör en intressant årsdebut ikväll är 4 Seismic Wave som under sitt elitloppsförsök i fjol var favoritspelad på toton. Han var kanske inte som bäst just den aktuella dagen på Solvalla men det säger ändå en hel del om hästens kunnande. Seismic Wave är en speedig sort som kan springa ruskigt fort över kort distans och Hail Mary får inte ha en dålig dag om han ska besegra Seismic Wave ikväll.

Min Vinnare: 2 Hail Mary
Spets efter 500m: 2 Hail Mary
Skrällen:
Ranking: A 2 B 4,8,1,6 C 7,5,3

Dagens Dubbel 2 -  2140m volt
9 Ninja Zon är ett spännande drag i loppet. I den senaste starten såg hon ut att ligga på lite framme i ledningen och tröttnade den sista biten. Tempot var högt och att det blev trötta ben tillslut är inget att säga något om. Men formen har varit bra innan dess och är den bara någorlunda bibehållen tills ikväll är jag inne på att Ninja Zon kommer kunna få ett mer passande lopp här och ska därför räknas tidigt på DD.

7 Rapunzel visade uppåtform direkt i årsdebuten senast trots att det blev en startgalopp i inledningen. Men upphämtningen var bra och klockan stannade på 1.14 i 2000m vilket räckte till en andraplats. Nu har man även fått ett lopp i kroppen och formkurva lära vara framflyttad ytterligare tills ikväll. Håller Rapunzel sig bara till trav hela vägen är hon med och utmanar om segern.

2 Jocelyn B.R. står ikväll 20m bättre till jämfört med senast. Men trots sitt tillägg kunde Jocelyn B.R. köra sig till ledningen efter 500m och vann sen loppet enkelt. Från start är Jocelyn B.R. den troliga ledaren av loppet på nytt och väl i den positionen vet vi att hon biter ifrån sig bra.

Nämner även 11 Micro Vick som attackerade med varvet till mål senast och hamnade i dödens med 700m kvar. Men trots detta kunde han säkert vinna loppet tillslut. För två starter sedan avslutade man rappt på V75 och Micro Vick kommer till kvällens start med bra form. Trots sina dubbla tillägg ikväll kan han inte räknas bort ur segerstriden om det skulle lösa sig på ett bra sätt längs vägen.

Min Vinnare: 9 Ninja Zon
Spets efter 500m: 2 Jocelyn B.R.
Skrällen: 11 Micro Vick
Ranking: A 9,7,2,11 B 10,12,5,8,3 C 4,6,1

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto