DD Tips Mantorp 16/5

Publicerad på 16 Maj 2022 - 12:04

DrTrav

DrTrav

16 Maj 2022 - 12:04

DD-tips Mantorp Måndag 16/5

DD-1 6,8
DD-2 1,3,6,7,10

10 rader x 20kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
6 Heavy Sound är numera tio år och gjorde i den senaste starten årsdebut för Daniel Redén. Han kördes då till spets med 1000m kvar till mål och gick sedan undan enkelt till seger. Nu med lopp i kroppen lär han knappast vara sämre ikväll. Daniel Redén verkar dessutom i vanlig ordning ha en otroligt snurr på stallet inför stundande Elitloppshelgen. Trots spår en bit ut bakom bilen ikväll blir jag inte förvånad om han sitter i spets efter en bit. I den positionen har det sen blivit seger i 14 av 15 försök på svensk mark och är ikväll hästen att slå för övriga.

Jag vill ändå betala för skrällen 8 Bythebook som kommer från Alessandro Gocciadoro. Igår (söndag) visade han upp sina hästar i finfin författning under storhelgen på Charlottenlund. Även Gocciadoro är en man som vet hur man prickar formen med sina hästar. Det kanske inte har gått som på räls i Sverige under året men nu nalkas det storhelger på löpande band och räkna med att Alessandro Gocciadoros adepter kommer vara väl förberedda. Bythebook gjorde comeback och debut för Gocciadoro senast, prestationen var klart bar direkt och klockan stannade på 09,4 bakom Hail Mary och Seismic Wave. Nu med lopp i kroppen och till endast 7% är spelvärdet högt i min bok. En skräll på DD spelet.

5 Lucifer Lane återkommer efter vila här men duger bra i klassen på ren kapacitet. Är anmält barfota runt om och amerikansk vagn direkt vilket är spännande.

Min Vinnare: 6 Heavy Sound
Spets efter 500m: 6 Heavy Sound
Skrällen: 8 Bythebook
Rankingen A: 6,8 B 5,2,1,4 C 3

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
3 Conte Prad stod för en stark prestation ifrån ett tufft utgångsläge senast. Han kommer nu med en formkurva som pekar uppåt och har dessutom ett betydligt bättre utgångsläge denna gången. Conte Prad är garanterad ett bra lopp ikväll och att Sofia Adolfsson sitter upp i vagnen i detta damlopp ses som ett plus.

1 Excellent Diamond är jämn och säker i sina prestationer. Han har på sina 14 starter endast missat pallen en gång i livet, dessutom har det hittills blivit sju segrar. I den senaste starten öppnade han kvickt och ledde sen loppet runt om. Kan Excellent Diamond hålla upp innerspåret här är han den troliga ledaren från start och väl i den positionen är detta sen hästen att slå för övriga.

Den som kan utmana Excellent Diamondm om ledningen är 7 Weather Chart. Han är kvick iväg från start och stod senast för en bra årsdebut. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en hel del. Till endast 7% Weather Chart en spännande häst att betal för i avslutningen.

Nämner även 10 Birbone Gual som har tagit två segrar från ledningen hemma i Italien under 2022. Ikväll är det debut på svensk mark och missgynnas såklart av bakspår. Men till låg procent och när vi ändå garderar ska han inte nocnhaleras ikväll.

Min Vinnare: 3 Conte Prad
Spets efter 500m: 1 Excellent Diamond / 7 Weather Chart
Skrällen: 7 Weather Chart
Rankingen A: 3,1,7 B 10,6,2,5,4 C 8,9,12,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto