DD Tips Mantorp 8/1

Publicerad på 8 Jan 2022 - 12:24

DrTrav

DrTrav

8 Jan 2022 - 12:24

DD Tips Mantorp Lördag 8/1

DD1: 7,10
DD2: 4 Sweetman

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
15 hästar med ston över två volter betyder ofta ett öppet och svårlöst lopp, och idag är det inget undantag. Men jag kommer ändå välja att gå kort och försöka ta ställning här på detta systemet.

7 Kirsi Boko kommer med en färsk seger i bagaget, en seger som tog på ett bra och rejält sätt. Idag startar Kirsi Boko med spår ett på tilläggsvotlen, vilket ska anses som bra för henne. Örjan Kihlström som sitter i vagnen brukar sällan sitta fast och lyckas han bara hitta ut i ett andraspår i sedvanlig ordning under loppet med Kirsi Boko så finns fart och kunnande som räcker långt. Kirsi Boko står även bra inne i loppet och enligt tränaren Johan Untersteiner så känns allt bra hemma i träningen inför dagens start. Förstahäst.

Den jag väljer att låsa systemet med är 10 Aurora Show som var ute så sent som på Nyårsafton i ett liknande lopp. Då gjorde hon det bra trots bakspår på tillägg och slutde tvåa, denna gången är förutsättningarna bättre och Aurora Show besitter dessutom kunnande för att göra en hel del jobb själv längs vägen. Till 15% är hon spännande och jag tar ställning och nöjer mig med dessa på mitt system.

Nämnvärt är att 11 Donna Summer håller bra form och gjorde det bra i den senaste starten när hon vann från ledningen. Men det måste sägas att ikväll är uppgiften annorlunda och som andrahandsfavorit på V75 lämnar jag henne utanför systemet.

Johan Untersteiner tränar även 5 Machi som är en spännande individ för framtiden. Hon är lite sen i utveckling men visade i den senaste starten bra form och fint kunnande när hon slutade tvåa bakom Ivory Am. För den som plockar flera hästar ska Machi inte glömmas bort.

Min Vinnare: 7 Kirsi Boko
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Aurora Show
Ranking: A 7,10 B 11,5,9,6,3,14,12,4,8,13 C 1,2,15

Dagens Dubbel 2 -  2140m auto
Vi avslutar Dagens Dubbel med att spika 4 Sweetman. I den senaste starten hade han bakspår och det är ett stort minus för hästen som inte alls tar i på samma sätt bakifrån. Nu är det återigen passande förutsättningar med läge för ledningen. Enligt tränaren är det heller ingen fara för formen som rapporteras fortsatt är ska var god inför idag. Det är full laddning som gäller från start och i min bok tar sig Sweetman till ledningen och väl i den positionen har han sen slagit tuffare hästar än vad han möter ikväll och jag spikar.

Motbud
2 Four Guys Dream kommer med två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna. Han har dessutom verkligen imponerat stort med skorna på hovarna. Four Guys Dream håller toppform för dagen och startar idag med ett perfekt utgångsläge. Han går dock upp i klass till dagens start och även om Four Guys Dream visat att han hävdat sig bra för sammanhanget tidigare är detta en faktor att bära med sig. Känslan är att Stefan Persson inte kommer vilja bränna allt krut i en spetskörning utan istället sparar speeden tillslut. Men oavsett vilken taktik det blir är detta den främsta utmanaren till min spik på förhand.

Nämner även 1 Innovation Love som besitter hög kapacitet när han presterar på topp. Skulle dessutom Robert Bergh som både tränar och kör lyckas göra något bra av utgångsläget från start här är detta en skräll som tidigt ska med vid gardering.

Min Vinnare: 4 Sweetman
Spets efter 500m: 4 Sweetman
Skrällen: 1 Innovation Love
Ranking: A 4 B 2,1,9,3,8,6,5,10 C 7,11,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto