DD Tips Örebro 16/9

Publicerad på 16 Sep 2021 - 12:35

DrTrav

DrTrav

16 Sep 2021 - 12:35

Dagens Dubbel Örebro 16/9
DD-1 5 Powerbank
DD-2 1.3.4.5.6.9.11
7 rader x 40 kr = 280kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet Dagens Dubbel 1 - 2100m Auto
Här kommer min spik på DD. I ett lurigt lopp på förhand väljer jag att ta ställning för 5 Powerbank som i skrivande stund inte är speciellt betrodd av spelarna (5%). Det kommer förmodligen att ändra på sig en hel del fram till spelstopp nu när man har anmält barfota runt om för första gången i karriären. Det är en häst som är härdad i tuffa sällskap och senast var han ute i ett tufft fyraåringslopp och såg laddad ut som fastlåst bakom hästar i en snabb avslutning.
Den gången tävlade han med skor och jag har väntat på att man ska tävla barfota med den här hästen då jag tror att det kan få en väldigt bra effekt. Jag tycker att motståndet ser mer överkomligt ut den här gången jämfört med vad han har mött tidigare i år och han är dessutom snabb från start. Jag grundar mitt tips i att han hittar till ledningen omgående och på örebrotravet är ledningen en stor fördel och man slänger på ett stängt huvudlag för att få honom ännu rappare från start. Hela vägen Lars-Åke Söderholm!.
Motbud
4 Vice Versa Diamant har vunnit sju lopp i karriären och förmodligen den häst i loppet som har störst potential inombords och senast visade han vilka farter han besitter i en rykande avslutning och han slutade trea trots dubbla galopper. Han har galopperat i fyra raka starter och är inte alls att lita på men om Jorma Kontio lyckas lotsa runt honom felfri kan han mycket väl vinna det här den tunga vägen.
3 Break Through är en rejäl häst som även han är van att möta tuffare hästar och han trivs alldeles ypperligt på Örebrotravet där han har mäktat med tre vinster och en andraplats på fyra starter. Utgångsläget är bra och även om det blir svårt att nå någon ledning kommer han att få en passande resa i den främre träffen.
Jag nämner även 1 Chang som borde ha en hygglig möjlighet att få positionen i ryggen på min spik och det är en speedig häst som inte alls är borta om han får fritt över upploppet.
Min Vinnare: 5 Powerbank
Spets efter 500m: 5 Powerbank
Skrällen: 1 Chang
Rankingen A: 5 B:4.3.1.6.7.10.8 C: 9.11.2.12
Dagens Dubbel 2 - 2100m Auto
3 Kate Baldwin får tipset i ett öppet lopp med tanke på hur bra hon har presterat under året i knivskarp konkurrens. Hon är förvisso snabb från start men jag tror inte att hon kan ta emot Dark Roadster från start men hon går alltid hela vägen in i mål och det här är ett lämpligt motstånd.
4 Dark Roadster har svarat för två snabba avslutningar i sina senaste starter och har fått ett perfekt läge bakom bilen nu. Han är kanske som allra bäst över kort distans men han har gått bra över medeldistans också och med läge för ledningen måste hon räknas mycket tidigt. Man ska dessutom tävla barfota fram nu vilket är ett klart plus och han kan leda det här från start till mål.
5 Indy Lane är en V75-häst som är såväl stark som snabb och tål grovjobb under vägen. Är han bara väl förberedd direkt efter paus är det en utmanare till segern.
6 Tonique har inte levererat i sina senaste starter och har fått vila ett par månader. Hon är dock klart sämre med skor och jag lägger ingen större vikt vid dom prestationerna. Nu lyser det rött i balansen och barfota är det här en mycket bättre häst än med skor och med tempo där framme kan hon flytta på sig riktigt fort över upploppet.
1 In Love Boko har hittat formen nu och imponerade vid segern senast. innerspåret kan bli en fälla men det kan bli bra fart där framme och hittar han bara ut över upploppet kan han hinna dit.
9 Athos Race och 11 Vine Vision gynnas också av ett högt tempo och dom får plats som två lyx-streck på kupongen.
Min Vinnare: 3 Kate Baldwin
Spets efter 500m: 4 Dark Roadster
Skrällen: 6 Tonique
Rankingen A: 3.4.5.6 B: 1.9.11 C:7.10.8.12.2
Lycka till
Dr Trav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto