DD Tips Östersund 16/12

Publicerad på 16 Dec 2021 - 10:00

DrTrav

DrTrav

16 Dec 2021 - 10:00

DD-tips Östersund Torsdag 16/12

DD-1 2,3,5,6
DD-2 9,14

8 rader x 30kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
3 Open Sky är en rejäl femåring som visat sig vara en riktig vinnartyp. Han har på sina tolv starter i livet hela sju segrar på kontot. Numera återfinns Open Sky hos Oscar Berglund och där har han inlett sin sejour med en seger i debuten där man visade upp bra fart och i den senaste starten slutade det med galopp. Det är såklart oroande när man ser två galopp i programmet på de tre senaste starterna. Men nu gör man comeback efter ett skadeuppehåll och kanske gör det även att Open Sky blir mer stabil i sin auktion. Utgångsläget är bra och håller man sig till rätt gångart är man den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen ska man sen ses med bra segerchans.

5 Bowling el Mar har haft en fin utveckling under året. I den senaste starten var man trea bakom Miss Silver i ett bra lopp. Det som oroar ikväll är dock att den högsta växeln Bowling el Mar visat under året har kommit när när hon tävlat med någon form av barfota. Nu är det sko-tvång vilket är ett frågetecken. Men skulle Daniel Wäjerstens travare fortsätta på den inslagna vägen så ska man ses med bra segerchans i kvällens lopp. Kapacitetsmässigt står man sig bra i loppet.

Nämner även 6 Matadoren Eme som var ute på V75 i den senaste starten, men hade en del otur då. Han drogs bakåt på bortre långsidan men visade sen bra form när han väl fick fritt. Klockan stannade på 1,10 sista 600m. Till låg procent är detta en skräll att ta i beaktning vid gardering.

Min Vinnare: 3 Open Sky
Spets efter 500m: 3 Open Sky
Skrällen: 6 Matadoren Eme
Ranking: A 3,5 B 6,2,4,9,11,8 C 7,1

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Ett öppet lopp på förhand avsluta V64 spelet denna kväll.

14 Storm Teddy är en Norsk gäst som tidigare presterat fler bra insatser på svensk mark. I den senaste starten visade man dessutom att formen är bra via en snabb avslutning efter sen lucka. Storm Teddy är jämn och säker och ska tidigt räknas in i segerstriden i kvällens öppna lopp. Det som ligger på minuskontot för Storm Teddy är att man varit struken inför kvällens start. Men jag räknar samtidigt med att man inte gör resan över till Sverige utan att ha en häst som är förberedd.

9 Grude Tilla har varit ute i tuffa sammanhang under sommaren och visade då upp sin hårdhet. I den senaste starten fick man göra jobbet i dödens i ett lopp som Stjärnblomster vann och för två starter sedan var man ute på V75. Även om formen inte är helt på topp kommer man fälla många tillslut över upploppet ikväll.

Nämner även 8 Backegubben som gör comeback ikväll efter lite sjukdom och foderbyte. Björn Karlsson som tränar har en häst som besitter bra grundkapacitet och kommer man bara till från läget ikväll ska man inte nonchaleras trots att formen är ett frågetecken.

Min Vinnare: 14 Storm Teddy
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Grude Tilla
Ranking: A 14,9 B 8,7,15,10,5,4,6,11 C 2,3,1,13

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto