DD Tips Östersund 29/1

Publicerad på 28 Jan 2022 - 21:13

DrTrav

DrTrav

28 Jan 2022 - 21:13

DD Tips Östersund Lördag 29/1

DD1: 1 Vilja T.Y.C.
DD2: 1,2,5,9,10

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
1 Vilja T.Y.C. står perfekt inne i loppet och var i den senaste starten ute på V75, då kördes han till ledningen men fick något förvånande trötta ben mitt på upploppet och stannade totalt. Daniel Wäjersten låter sig meddela att man gått igenom Vilja T.Y.C. efter senast utan att hitta några fel. Förklaringen Daniel ger är att Vilja T.Y.C. kände sig ensam och trött på slutet. Att loppet därför är 500m kortare ikväll ses som ett klart plus. Man ska även utrusta Vilja T.Y.C. med norskt huvudlag till dagens start, vilket känns mycket spännande. Vilja T.Y.C. är den troliga ledaren av loppet på nytt och i min bok leder man hela vägen in i mål denna gången. Förstahäst och spik på DD. 

Stallkamraten 15 Lyckans Cash är främsta motbduet på förhand. Trots bricka femton räknar jag med ett offensivt upplägg från Örjan Kihlström som sitter i vagnen. Formen är fortsatt bra och i badkaret kan man nästan se hur Örjan kontrollerar fältet in på slutvarvet för att till slut avgöra knappt men säkert. Men utgångsläget är chansartat och det får inte strula för mycket härifrån och därför rankar jag honom tvåa här.

Skrällen är 14 Kia Ora som imponerade stort för två starter sedan när man vann på bra sätt på V75. Detta är en individ som tagit stora kliv sedan han kom till Oskar Kylin Blom. Kan man smyga med i ryggarna från sitt utgångsläge när starten går finns fart och kunnande som räcker långt.

Min Vinnare: 1 Vilja T.Y.C.
Spets efter 500m: 1 Vilja T.Y.C.
Skrällen: 14 Kia Ora
Ranking: A 1,15 B 14,7,3,6,11,12,13,9 C 5,4,8,10,2

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
10 G.K.Justus har en fin utvecklingskurva och på slutet har han varit jämnheten själv i sina prestationer. I två tuffa finaler på V75 har man slutat tvåa och fyra. För två starter sedan fick man också bättra på segermoralen när man enkelt vann på Romme. Att man idag startar med bakspår är inte lika missgynnande som för andra då G.K.Justus inte kan öppna speciellt snabbt. Men tillsammans med Örjan Kihlström kommer man bli tuff att stå emot tillslut. Mitt förstaval i loppet.

1 Dollar Doc har en resultatrad som lämnar en del övrigt att önska, men kapacitet hos Dollar Doc är bättre än så och idag har man fått ett spännande utgångsläge. Han står dessutom perfekt inne i loppet. Från bricka ett är man garanterad ett bra lopp och skulle det klaffa med positionerna är man i högsta grad segeraktuell till 10%.

2 Huddlestone kommer med två raka segrar på kontot till dagens start. Formen är på topp och detta är en individ som verkligen fått det att lossna på slutet. Två extraväxlar som fallit väl ut för Huddlestone är norskt huvudlag och rycktussar. Utgångsläget är bra och han är min troliga ledare av loppet och i den positionen ska man ses slås av övriga.

Nämner även 9 Jacoby Keeper som inte var som bäst senast men detta är i grunden en kapabel häst för klassen som borde komma mer och mer nu med lopp i kroppen. Från bricka nio kommer man kunna sitta bra på det tidigt och i kvällens start verkar man bli lite väl bortglömd. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 10 G.K.Justus
Spets efter 500m: 2 Huddlestone
Skrällen: 1 Dollar Doc
Ranking: A 10,1,2 B 9,5,3,11,4,8 C 7,12,6

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto