DD Tips Solvalla 24/10

Publicerad på 24 Okt 2021 - 13:39

DrTrav

DrTrav

24 Okt 2021 - 13:39

DD Tips Solvalla Söndag 24/10

DD1: 1,9,10
DD2: 3,4,10

9 rader x 20 kr = 180 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
9 San Moteur är en topphäst som Björn Goop förfogar över. Han slutade tvåa i Kriteriet förra året och som slutade trea i Derbyt tidigare i år. San Moteur har segrat i nio av sina tretton starter i livet och kommer till dagens start med både en utvecklingskurva samt formkurva som pekar uppåt efter att ha startat igång under andra halvan av 2021. San Moteur är både snabb och stark, och tål att göra grovjobb själv. Han bör även ha respekt med sig från sina konkurrenter här och ska sen med bra segerchans i loppet trots bakspår.

10 Brambling var den som vann Kriteriet före San Moteur under förra året och i Derbyt senast gick han i mål med lite sparat. Brambling trivs som bäst när han får ånga på i jämnt hårt tempo utan rygg men idag ställs han inför en annan uppgift vilket också sätter ner chanserna något. Men han lever på sin styrka och inställning och det kommer räcka långt även här.

Kioskvältaren är 1 Elegant Ima som inte levererade senast i sitt Derbykval och efter det har han varit struken inför ett uttagningslopp till Europaderbyt vilket såklart sätter frågetecken för formen? Men enligt tränaren Geir Vegard Gundersen har Elegant Ima nu blivit behandlad och ska av träningen att döma hålla fin form igen. Geir är även optimistisk här och tror Elegant Ima kommer prestera bra. Dessutom är det spännande utrustnings förändringar som väntar. Det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn för första gången! Han kan öppna kvickt och är den troliga ledaren initialt och till endast 6% är detta en spännande skräll i omgången.

Min Vinnare: 9 San Moteur
Spets efter 500m: 1 Elegant Ima
Skrällen: 1 Elegant Ima
Ranking: A 9 B 10,1,8,5,7,2,6 C 12,11,3,4

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
10 Mister Hercules är en spännande fyraåring som Daniel Reden förfogar över. Han galopperade bort sig i Derbykvalet, men i den senaste starten var man ute i UET Grand Prix och visade toppform när han avsutade sista 700m via 08,6. Daniel Redén låter även optimistisk på förhand och menar på att utgångsläget idag behöver inte vara fel för hästen. Man kan ta en safety start och låta Mister Hercules trava in sig för att sen få spara sin speed tillslut och då är det inte många som kommer kunna stå emot honom den sista biten.

4 Sahara Jaeburn har under året hunnit med att segra i Eskilstunas Fyraåringstest och sitt sitt försök till finska Derbyt, men han var dock sjuk sen i finalen. Men nu har Sahara Jaeburn fått lopp i kroppen igen och han visade för två starter sedan att formtoppen är i antågande när han avsluta rappt. I den senaste starten fick han en omöjligt uppgift och den prestationen är bara att glömma. Formen idag är betydligt bättre än vad resultatraden visar och det är återigen anmält barfota runt om vilket är ett klart plus. Han kan öppna bra från start och är den troliga ledaren av loppet, i den positionen är man sen hästen att slå för övriga.

3 Readly Lavec har visat upp en fin utvecklingskurva i år och har stått för plusbetonade insatser i såväl kval som i final av Derbyt i år. I den senaste starten fick vi även se hans inställning när han krigade sig igenom hela loppet trots lite problem med aktionen. Han behöver trava bättre idag för att ha någon chans, men inställningen och utgångsläget är bra.

Nämner även 1 Kurri Jari Boko som gör debut för Björn Goop idag och även om han själv inte sitter i vagnen så känns det spännande att följa. Han öppnar bra från start och är garanterad fin resa härifrån. 7% är tilltalande.

Min Vinnare: 10 Mister Hercules
Spets efter 500m: 4 Sahara Jaeburn / 1 Kurri Jari Boko
Skrällen: 1 Kurri Jari Boko
Ranking: A 10,4 B 3,1,5,9,8,11 C 2,7,6,12

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto