DD Tips Solvalla 25/9

Publicerad på 25 Sep 2021 - 10:08

DrTrav

DrTrav

25 Sep 2021 - 10:08

DD Tips Solvalla Lördag 25/9

DD1: 3 Francesco Zet.
DD2: 1,2,4,5,6,11,12

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m auto
Svenskt Trav-Kriterium med 2.000.000kr i förstapris.

Här hittar vi min spik på Dagens Dubbel, 3 Francesco Zet. Detta är en individ med mycket högt kunnande trots sin något egna speciella stil. Emellanåt ser han helt ointresserad ut och man tror inte han fattar vad det handlar om, men när han väl väljer att sätta manken till så finns det oerhörd kapacitet hos denna treåring. För två starter sedan var man ute i finalen av korta E3 och fick nöja sig med andraplatsen efter att man inte hunnit hela vägen fram. Senast fick Francesco Zet återigen segerdefilera i uttagnings loppet hit. Han har visat att han kan öppna från start och från ett bra utgångsläge kommer man få ett bra lopp idag. Francesco Zet kan vinna från olika positioner men det skulle inte förvåna mig om vi hittar Örjan Kihlström i ledningen bakom Francesco Zet efter en bit. Men målet från start är nog ändå bara att hålla ut värsta motbudet 4 Donizetti den första biten. Nu när det dessutom är anmält barfota bak som tränaren själv tror kommer ge bra effekt så väljer jag att ta ställning här. 

Motbud
4 Donizetti är en spännande Maharajah avkomma som redan visat upp den rätta inställningen men har också styrkan som sitt främsta vapen. Han har vid flera tillfällen visat det genom att segra från dödens. Räds inte att göra grovjobbet även i dagens start och ska ses som det givna motbudet till min spik på förhand.

Nämner även skrällen 2 Mister Invictus som har fem segrar och en andraplats på sina sex starter i livet. Från ett bra utgångsläge är man garanterad ett bra lopp och dessutom är det återigen Björn Goop i vagnen vilket känns spännande.

Min Vinnare: 3 Francesco Zet.
Spets efter 500m: 3 Francesco Zet.
Skrällen: 2 Mister Invictus
Ranking: A 3 B 4,2,10,9,7,11,1 C 5,8,6,12

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
11 One Kind Of Art stod för en mäktig prestation senast när han via.07,5 sista 700m ute i spåren tog sig förbi Cash Cowboy sista biten. Formen är på topp men utgångsläget kunde ha varit bättre. Härifrån gynnas han såklart om det blir tempo på loppet och med en liknande avslutning som senast är man ett givet segerbud trots bricka 11. One Kind Of Art trivs bra med att få smyga med i ryggar och attackera tillslut.

4 Swagger fick ett tufft lopp senast i ledningen, men kunde ändå sätta nosen först över mål på en bra tid. Han kan öppna kvickt från start och är den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen har det blivit åtta segrar på elva försök. Men med flera startsnabba med i loppet kan det bli en tuff inledning återigen och frågan är då om man orkar hela vägen nu när loppet är 500m längre.

2 Grandfather Bill är tidig för mig. Han segrade enkelt från ledning senast, en position han trivs i. Grandfather Bill har nämligen tagit nio av karriärens tolv segrar från just spets. Från ett bra utgångsläge räknar jag med att Johan Untersteiner som sitter i vagnen kommer göra allt för att försöka nå den positionen igen. Han har tre raka segrar på kontot och formen är på topp. Det är dessutom anmält amerikansk vagn återigen.

Min Vinnare: 11 One Kind Of Art
Spets efter 500m: 4 Swagger / 2 Grandfather Bill
Skrällen:
Ranking: A 11 B 2,4,1,6,12,5,9,10 C 8,3,7

Lycka till
Dr Trav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto