DD Tips Solvalla 28/5

Publicerad på 28 Maj 2022 - 13:01

DrTrav

DrTrav

28 Maj 2022 - 13:01

DD Tips Solvalla Lördag 28/5

DD1: 1,3,5,6,9,11
DD2: 15 Diable du Vauver

6 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
3 Phoenix Photo gör det bra varje gång och har visat flera gånger om att han tål att möta tufft motstånd. Nu har han inte startat på ett tag men tränaren Svante Ericsson är nöjd med vart han har sin stjärna inför starten. Jag är inne på att Phoenix Photo kan öppna bättre än vad han visat hittills och med hjälp av 4 Sweetman utvändigt är jag inne på att man kan hålla ut 5 Oskar L.A. från start. Lyckas man med det kommer Phoenix Photo sitta i spets efter en bit och väl i den positionen är han hästen att slå. Men Phoenix Photo är allround och går samtidigt frå alla positioner vilket innebär att ha inte är beroende av spets för att vinna loppet. Förstahäst.

5 Oscar L.A. imponerade i årsdebuten för tre starter sedan, då vann han på bra sätt från ledningen. I loppet efter var man ute i Orebro Int'l men det slutade med galopp den gången. I den senaste starten var man åter tillbaka i vinnarspåret igen, men det var nära att dagen blev förstörd av en tidig galopp. Men Oscar L.A. redde ut det och visade efter det att han klarar av att attackera bakifrån. Med en normal prestation här är han med och slåss om segern idag.

Skrällen är 1 Global Bookmaker som kommer med toppform till dagens start samt har fått ett passande utgångsläge. I den senaste starten stod han för en mersmakande prestation och till dagens start åker en amerikansk vagn på vilket är spännande. Från innerspåret kommer Global Bookmaker kunna smyga med på ett bra sätt och uppenbarar sig bara luckan tillslut kommer han kunna flyga snabbt över upploppet.

Nämner även 6 Four Guys Dream som såg bländande ut som fastlåst i Copenhagen Cup senast. Nu är moståndet aningen enklare men samtidigt riskerar han att behöva göra en del jobb på egen hand vilket är ett minus. Men skulle det lösa sig på ett bra sätt för Four Guys Dream idag finns både kunnande och form för att segerstrida.

Min Vinnare: 3 Phoenix Photo
Spets efter 500m: 3 Phoenix Photo
Skrällen: 1 Global Bookmaker
Ranking: A 3 B 5,1,6,9,11,4,2,8 C 10,12,7

Dagens Dubbel 2 - 3140m volt
Dagens stora höjdpunkt avslutar V75 spelet. Harpers Hanovers lopp över 3140m med 1.000.000kr i förstapris ska avgöras.

Jag kommer inte tveka utan går rakt ut på 15 Diable du Vauver. Detta är stenhård herre som sitter på ett CV som får vissa av konkurrenterna att se manfallna ut redan på förhand. Diable du Vauver var bland annat för tre starter sedan ute i Prix d'Amerique, väl där hade han en del otur i loppet men avslutade tillslut vasst den sista biten. För två starters sedan vann han på imponerande sätt Prix de Paris. I genrepet senast vann han återigen, den gången via en mycket rapp avslutnign. Diable du Vauver besitter en otrolig speed som alltid ger bra effekt över den aktuella distansen. Att han dessutom behärskar långlopp på ett utmärkt sätt gör att Diable du Vauver känns exemplarisk för just Harpers Hanovers. Det enda som oroar på förhand är oerfarenheten av 1000m banor, men jag har ändå svårt att se vem som ska kunna stå emot Diable du Vauver tillslut och valet av spik känns givet.

Motbud
6 Piemonte måste gälla som främsta motbudet på förhand. Detta är en häst som vi ännu inte sett botten i. Joakim Lövgrens vårlstarka femåring har fem raka segrar på kontot och har gått i mål med sparade krafter varje gång. Visst kommer Piemonte vara tvungen att rekordsänka en hel del här, men det är jag också inne på att han kommer göra. Klaffar det bara lite från start så kommer detta vara främsta motståndaren att hämta in tillägg på från startvolten.

Måste även nämna 12 Moni Viking som har vunnit detta loppet tidigare och är han bara i toppform till årets upplaga är detta en häst som passar utmärkt i Harpers Hanovers. Men efter en hel del bekymmer med skador och sjukdom är det lite frågetecken kring hans dagsform. Men för den som garderar kan man ändå inte helt räkna bort Björn Goop och Moni Viking i dessa sammanhang.

Min Vinnare: 15 Diable du Vauver
Spets efter 500m: 6 Piemonte / 7 Santos de Castella
Skrällen: 12 Moni Viking
Ranking: A 15 B 6,12,8,1,13,14,10 C 2,7,4,3,11,9,5

Lycka till
DrTav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto