DD Tips Solvalla 29/5

Publicerad på 28 Maj 2022 - 21:06

DrTrav

DrTrav

28 Maj 2022 - 21:06

DD Tips Solvalla Söndag 29/5

DD1: 2 Callmethebreeze
DD2: 2,3,4,6,7

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
Här hittar vi omgångens spik på DD. 2 Callmethebreeze. Detta är en individ som var favorit i det italienska derbyt under 2021 men fick nöja sig med en tredjeplats då. Men Callmethebreeze fick revansch sen i anrika Orsi Mangellis lopp. I den senaste starten var han ute i samma lopp som Vivid Wise As och Etonnant, två hästar som är ute i ett helt annat lopp idag. Callmethebreeze höll den gången farten klart godkänt efter att varit inblandad i en tuff öppning. Nu är utgångsläget perfekt och motståndet enklare på förhand. Dessutom ska Callmethebreeze utrustas med en amerikansk vagn vilket är spännande. Callmethebreeze är startsnabb och är min troliga ledare av loppet och väl i spets är sen loppet över. Spik.

Motbud
3 Asteroid kommer med en färsk spetsseger i bagaget, då vann han enkelt på Vermo. Asteroid är en segervan individ som har segrat i tio av sina 13 starter för Frode Hamre. Idag är visserligen motståndet tuffare men för den som garderar loppet ska inte Asteroid nonchaleras.

Nämner även 1 Devils Tongue som också han vann sitt senaste lopp, då handlade det om ett Klass-I försök. Devils Tongue vann då efter att stått för en vass avslutning. Nu är motståndet kanske i tuffaste laget, men utgångsläget är bra och Devils Tongue är garanterad en passande resa. En skräll vid gardering.

Min Vinnare: 2 Callmethebreeze
Spets efter 500m: 2 Callmethebreeze
Skrällen: 1 Devils Tongue
Rankingen: A 2 B 3,1,6,5,9,4 C 7,10,8

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
3 Zorro Wind är en härlig travare som visade under förra året att han trivs just denna helgen på Solvalla. Då vann han på 10,3 över kort distans och nu med publikens påverkan kanske det kan gå ännu fortare i år. Hittills i år har han ännu inte fått det att stämma fullt ut, men i den senaste starten visade Alessandro Gocciadoros sjuåring att formkurvan pekar uppåt igen. Tränaren själv är optimistisk inför dagens start och med tanke på stallformen hamnar han överst i ranken här.

Favoriten 4 Laradja Vrijthout kommer med bra form och har visat att han både besitter fart och trivs bra i spets. Men jag litar inte på honom fullt ut och som favorit på V75 är det givet att gardera.

Intressant är även 7 Bästa Neste som är ett nyförvärv hos Katja Melkko. Hästen kommer från Holger Ehlert i Italien.. För tre starter sedan vann han på överlägset sätt men blev diskad i efterhand på grund av en galopp längs vägen. Efter det har Bästa Neste gått barfota runt om vilket har gett bra effekt. I den senaste starten vann hann på 11,6 över 1600m och med en liknande insats idag är han med och utmanar om de framskjutna placeringarna idag.

Nämner även skrällen 6 Tattoo Avenger som kommer kunna profitera på om det blir hård körning från start. Detta är en individ som är tuff och rejäl och som alltid går hela vägen in i mål. Distansen kanske är aningen kort men med tempo från start kommer hans styrka bita bra den sista biten. Det är anmält barfota runt om vilket är ett plus och till endast 6% är Tattoo Avenger en tidig skräll som jag betalar för.

Min Vinnare: 3 Zorro Wind
Spets efter 500m: 2 Elegant C.N. / 4 Laradja Vrijthout
Skrällen: 6 Tattoo Avenger
Rankingen: A 3 B 4,7,6,2,9,10,1 C 11,12,8,5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto