DD Tips Solvalla 5/2

Publicerad på 5 Feb 2022 - 14:03

DrTrav

DrTrav

5 Feb 2022 - 14:03

DD Tips Solvalla Lördag 5/2

DD1: 6 Disco Volante
DD2: 3,4,5

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
6 Disco Volante studsade tillbaka senast och visade återigen vilken hög kapacitet han besitter i ledningen. Han kan öppna rysligt kvickt bakom bilen och har goda chanser att återigen ta hand om ledningen från start. Trots att man är hästen att slå i spets är jag ändå inne på att gardera idag då motstånd inte saknas och flera konkurrenter maxas nu när det är STL finaler och 300.000kr att köra om.

En som jag vill lyfta fram trots utgångsläget är 10 Ble du Gers. Detta är en tuffing som nu ser ut att bli aningen bortglömd efter sina två fjärdeplatser som favorit. Med hårt tempo på loppet idag kommer Ble du Gers bjudas in av övriga och även om formen är aningen svårbedömd så är detta elvaåring som sällan viker ner sig och går hela vägen in i mål. Intressant till 12%.

4 Hazard Boko gjorde ett bra lopp senast trots att man fick se sig besegrad av Disco Volante. Men formen är god och utgångsläget är passande idag. Hazard Boko går alltid starkt tillslut och skulle även han gynnas av om tempot blir uppskruvat under vägens gång.

1 Global Adventure imponerade senast när man besegrade Milligan's School via en rapp avslutning. Då startade man från bakspår och till dagens start har man fått ett klart bättre utgångsläge. Global Adventure kan öppna bra bakom bilen men att svara ut Disco Volante från start kommer bli tufft. Däremot är Global Adventure garanterad en fin resa men jag skulle heller inte bli förvånad om Erik Adielsson istället väljer ett tuffare upplägg bakom Svante Båths topphäst. Men oavsett är man en segeraspirant i dagens Gulddivision.

Min Vinnare: 6 Disco Volante
Spets efter 500: 6 Disco Volante
Skrällen: 10 Ble du Gers
Rankingen: A: 6 B 10,4,1,5,7,9,3,11 C 2,8,12

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
4 Champ Lane kommer från en säker seger i den senaste starten, då kördes Champ Lane offensivt av Örjan Kihlström och man satt tidigt i ledningen trots bricka åtta bakom bilen. Man har efter den prestationen laddats emot dagens final och man har dessutom fått fina förutsättningar. Det är även aviserat att det blir amerikansk vagn på Champ Lane dagen till ära. I min bok är Champ Lane den troliga ledaren av loppet här och tillsammans med Örjan Kihlström i vagnen är man ekipaget för övriga att slå.

5 Kimi di Quattro har visat fin utveckling på slutet och kommer med fyra segrar på de fem senaste starterna vilket är imponerande. Det troliga är att Kimi di Quattro själv kommer behöva göra en hel del jobb idag men man trivs tillsammans med kusken Ulf Ohlsson och har en formkurva som pekar uppåt. Skulle det klaffa någorlunda med positionerna längs vägen eller att favoriten Champ Lane har en sämre dag så ska man ses som ett givet segerbud även här.

Nämner även 3 Arch Lane som kanske inte var som bäst för två starter sedan när man fick ge sig från ledningen men Arch Lane studsade tillbaka snabbt och visade i den senaste starten upp sitt fulla register när man vann via en rapp avslutning. Detta är en klassisk sort som besitter bra kapacitet för klassen. Från ett bra utgångsläge är man garanterad ett bra lopp och till 14% är man intressant.

Min Vinnare: 4 Champ Lane
Spets efter 500: 4 Champ Lane
Skrällen: 3 Arch Lane
Rankingen: A: 4 B 5,3,2,12,10,1 C 9,11,8,7,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto