DD Tips Solvalla & Åby 22/9

Publicerad på 22 Sep 2021 - 13:18

DrTrav

DrTrav

22 Sep 2021 - 13:18

DD Solvalla & Åby Onsdag 22/9
DD-1 1.2.7.10
DD-2 7 Marion Fouty Bon
4 rader x 50 kr= 200kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet Dagens Dubbel 1 - 1640m Auto
Det här är omgångens mest öppna lopp på förhand och känslan är att det kommer att bli rejäl fart på det här loppet från start.
6 Power Lane är favorit i loppet men det känns som en svag favorit på förhand. Det finns inget att klaga på över hans insatser på slutet och han har vunnit två raka lopp efter paus och kan såklart vinna igen om det klaffar. Segrarna är dock tagna från ledningen och dit tror jag inte att han kommer nu och det finns risk att det blir vingel från start.
1 Alert Vendil tror jag tar hand om ledningen om han har humöret med sig men det är inte alltid han vill kliva iväg från start och han har två raka galopper i raden. Intrycket vid segern för fyra starter var rejält när han besegrade Federer från dödens och har han vaknat på rätt sida kan han spåra det här loppet från start till mål.
4 Becker Grif gick med skor senast och var inte alls lika bra som tidigare. Nu återgår man till barfotabalans och med den balansen har man aldrig varit sämre än tvåa på fyra försök och han vann tre raka lopp tidigare i år även om det var enklare emot då.
2 Es Trenc är en norsk gäst som trivs över distansen och skulle Alert Vendil inte kliva iväg från början tror jag att det är Olav Mikkelborg som sitter i ledningen och då hoppas jag att man vill prova i den positionen och inte överlåter till någon mer betrodd. Han går dock lika bra i ryggar och han kommer att få en bra resa i den främre träffen.
7 Federer har startat över medeldistans i sina två senaste starter och jag tror att kort distans är en stor fördel för den här hästen. Senast han var ute över kort distans förlorade han förvisso från ledningen men han trivdes inte med banan då och han glänste verkligen vid fyra raka segrar innan dess. Nu krävs det tempo och lite tur med positioner under vägen men det kan som sagt bli bra fart på det här loppet och han är farlig att nonchalera.
10 Honor är en dansk gäst som jag gillar och om han kan ta rygg på någon snabb i starten skulle han kunna komma igenom bra direkt från sitt bakspår och han brukar alltid gå fort till slut och han skulle gynnas av överpace.
Inom DD-spelet väljer jag att stå över 4 Becker Grif och 6 Power Lane med tanke på att det finns en stark favorit i DD-2 och vi jagar de lite högre oddsen inom den spelformen.
Min Vinnare: 1 Alert Vendil
Spets efter 500m: 1 Alert Vendil / 2 Es Trenc
Skrällen: 7 Federer
Rankingen A: 1.4.2.6 B:10.7.8..9.3 C: 12.5.11
Dagens Dubbel 2 - 1640m Auto
7 Marion Fouty Bon har varit vansinnigt bra på slutet och hon vann på 1.11.3 över full väg senast. Hon är snabb från start och Jorma Kontio kan mycket väl köra sig fram till ledningen och då borde loppet vara över. Det kan dock bli svar invändigt av 1 Hilarious Am som får Björn Goop i sulkyn för första gången och som trivs med förutsättningarna.
Med tanke på hur Marion Fouty Bon har sett ut på slutet tror jag ändå att det blir väldigt svårt för övriga ekipage att utmana även om Jorma sitter i dödens. Jag spikar.
Motbud
1 Hilarious Am har startat med fel förutsättningar på slutet och det är bättre förutsättningar den här gången. Hon har fått ett bra spår bakom bilen och kan öppna fort från start och den korta distansen är ett klart plus. Hon slutade bland annat trea i Stosprinten 8/7 och hade inte Marion Fouty Bon varit med i det här loppet hade det här varit en skräddarsydd uppgift.
6 Barbro Kronos har tjänat 3,7 miljoner, vilket är klart mest i loppet och skulle det bli en våldsam körning mellan 1 och 7 så kommer hon in i matchen även om jag normalt tror att det blir svårt över kort distans, som hon aldrig har startat över tidigare.
Min Vinnare: 7 Marion Fouty Bon
Spets efter 500m: 7 Marion Fouty Bon / 1 Hilarious Am
Skrällen:
Rankingen A:7 B:1.6.4.9 C:8.2.3.5
Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto