DD Tips Solvalla & Åby 31/8

Publicerad på 31 Aug 2022 - 10:02

DrTrav

DrTrav

31 Aug 2022 - 10:02

Dagens Dubbel Solvalla & Åby 31/8

DD-1 1 Amon Wise As
DD-2 2.3.7.9

4 rader x 50 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 3140m Volt
1 Amon Wise As tror jag har en god möjlighet att vinna det här loppet. Som jag läser loppet så tror jag att även om hon inte spetsar av egen kraft kan Herman R Tvedt köra fram och överta ledningen i ett andra skede av 4 Red Bull Pellini. Han har visat god form hemma i Norge och det låter som att den dryga distansen bara är ett plus för honom. Det brukar inte hända speciellt mycket i den här typen av lopp och ledaren får ofta styra och ställa där framme och därmed blir det också svårt för hästarna på tillägg att komma in i matchen.

Nämner även 4 RedBull Pellini som vann på ett bra sätt senast, om än i ett enklare sällskap. Jag tror att André Eklundh liftar med i ryggen på tipsetta och sedan försöker han via open stretch till slut. 4% känns på för lågt med tanke på hur jag tror att loppet kommer att se ut.

11 Global Beware och 8 Versace Broline är två betrodda hästar från tillägg som såklart har både styrkan och kunnandet för att kunna utmana men jag har större känsla för att vinnaren kommer från den främre volten.

Min Vinnare: 1 Amon Wise As
Spets efter 500m: 1 Amon Wise As
Skrällen: 4 Redbull Pellini
Rankingen A:1.4 B:11.8.9.6.7 C:2.5.10.3

Dagens Dubbel 2 - 2140m Volt
9 Wish Me Magic får tipset i en vidöppen avslutning. Utgångsläget är såklart lite lurigt med jag tycker han var så otroligt fin senast när han vann på 1.12.0 över distansen och formen kunde knappast vara bättre. Slipper han bara göra allt för mycket jobb på egen hand och får gå med i ryggar tror jag att han kommer avluta sylvasst över upploppet.

2 Capital Gain C.C slet lite med travet senast och det var en imponerande bedrift att vinna loppet trots det. Hästen har nog aldrig varit bättre än vad han är för dagen och även om han måste tävla med vanlig vagn nu ska han räknas tidigt.

3 Kimi Di Quattro möter betydligt tuffare hästar nu men intrycket vid två raka segrar har varit väldigt bra och jag ser inte varför han skulle kunna vara med och göra upp om det nu också med nuvarande form.

7 Condior har ett springspår i den främre volten och borde ha goda möjligheter att spetsa initialt. Han vann från ledningen i sin debut för Jörgen Westholm senast även om det var ett väldigt billigt lopp. Jag hoppas man provar i ledningen nu också och därifrån kan det räcka långt.

5 Ready Tonight gör en väldigt spännande debut för Daniel Redén. Det är en häst som är van att möta de bästa i kullen och ska bli spännande att följa framöver men jag tror att voltstart kan vara ett problem och det kan behövas något lopp i kroppen innan formen är där.

13 Zarenne Fas får Magnus A Djuse i sulkyn igen för första gången på länge och dom har skördat stora framgångar i hop tidigare.

12 Antonio Trot är härdad i tuffare konkurrens och även om det är många meter att ta in, finns hårdheten för att göra det.

Jag får ändå nämna 11 Phoenix Photo som faktiskt är favorit i skrivande stund men som jag väljer att lämna helt utanför kupongen. Det låter inte alls som att han är vässad inför den här uppgiften och Svante Ericsson aviserar dessutom ett snällt upplägg. Som favorit känns han därmed inte intressant för mig med fyrtio meters tillägg, med risk att få ta på mig dumstruten.

Min Vinnare: 9 Wish Me Magic
Spets efter 500m: 7 Condior / 2 Capital Gain C.C / 3 Kimi Di Quattro
Skrällen: 7 Condior
Rankingen A:9.2.3.7 B:5.13.12.11.14.8 C:1.10.4.6

Lycka till

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto