DD Tips Umåker & Romme 13/5

Publicerad på 13 Maj 2022 - 12:10

DrTrav

DrTrav

13 Maj 2022 - 12:10

DD-tips Umåker & Romme Fredag 13/5

DD-1 7 I Can Steel
DD-2 1,2,3,4,5,9,10

7 rader x 30kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2640m volt
7 I Can Steel har imponerat sedan han kom till Nicklas Westerholms. För Westerholm är han fortsatt obesegrad felfri och har nu fem segrar på sina sex senaste starter. I den senaste starten handlade det om årsdebut och I Can Steel visade direkt upp sitt fina kunnande genom att återigen sätta nosen först över linjen. Detta är en rejäl häst som dessutom kommer gå framåt en hel del nu med lopp i kroppen och med tanke på I Can Steels stryka blir han utan för mycket strul under vägen svår att stå emot ikväll.

5 Erv Zet visade under 2021 upp bitvis upp bra kunnande för klassen. Ikväll handlar det om årsdebut och formen är svårbedömd. Men med tanke på hans kunnande och fart kommer han med ett passande smyglopp kunna blåsa ner många den sista biten ikväll.

Skrällen är 6 Money Smile som alltid gör sitt och lever på sin rappa avslutning. Med lite klaff längs vägen ikväll komma han att fälla många till slut även här. Endast 5%.

Min Vinnare: 7 I Can Steel
Spets efter 500m: 7 I Can Steel
Skrällen: 6 Money Smile
Ranking A: 7 B 5,6,9,11,3,2 C 8,1,4

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
10 Immanuel K. visade upp bra kunnande under 2021, han kvalade bland annat in till finalerna av både korta och långa E3 samt till Breeders’ Crown. I den senaste starten handlade det om kval till Kungapokalen och han kunde då inte följa kullettan Francesco Zet hela vägen in i mål. Men nu slipper han tampas mot Francesco Zet och dessutom har Immanuel K fått två lopp i kroppen. Trots sitt tuffa utgångsläge med bricka 10 bakom bilen så ska han räknas tidigt på kupongen till låg procent.

1 Henessi Walk visade även han under fjolåret att han tillhör eliten i kullen. Han kvalade in till finalerna av både Breeders’ Crown och Kriteriet. Nu har Henessi Walk fått två lopp i kroppen efter vinterträning och formkurvan pekar uppåt. Senast travade han 3000m på 13,5 efter sin startgalopp. Utgångsläget är dock inte det bästa då risken är överhängande att Henessi Walk blir över från start. Men samtidigt betonar tränaren Hanna Olofsson vikten av kvällens lopp, skulle Henessi Walk göra bort sig ikväll så försvinner alla hennes startpoäng. Tidig på kupongen trots allt.

3 Idomenio Sisu är en fartfylld individ, jag minns framförallt insatsen på Eskilstuna förra sommaren då han sprintade hem ett E3 försök på 11,9. Han satt sen fast i finalen. Ikväll är det årsdebut och det ska bli spännande att följa Idomenio Sisus utveckling i år. Det låter optimistiskt från stallet direkt i comebacken och från ett bra utgångsläge ska han tas på allvar direkt.

Min Vinnare: 10 Immanuel K.
Spets efter 500m: 3 Idomenio Sisu
Skrällen:
Ranking A: 10,1,3 B 9,2,5,4 C 6,7,8

Lycka till

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto