GS75 Tips Åby 14/11

Publicerad på 14 Nov 2021 - 01:20

DrTrav

DrTrav

14 Nov 2021 - 01:20

Det är jackpot på GS75 under söndagen och det är Åbytravet som står som värd för omgången och jag spelar med tre spikar.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Söndag Åby 14/11
GS75-1 6 Zola Love
GS75-2 4.6.7.8.9
GS75-3 Alla
GS75-4 2.4.7.11
GS75-5 1.2.8.10.11.12
GS75-6 10 Audrey Effe
GS75-7 8 Global Warrior

1080 rader x 1 kr = 1080kr

Dagens Dubbel Åby 14/11
DD-1 10 Audrey Effe
DD-2 8 Global Warrior

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Volt
Vi inleder omgången med ett lopp över tre volter för fyraåriga ston och det ser ut som att det främst är tre hästar som gör upp om segern. Det är inte helt enkelt att skilja dom åt men jag landar till slut i att inleda omgången med en spik och försöker ta grepp om omgången.
6 Zola Love har fått ett fördelaktigt utgångsläge och startar med tjugo meters försprång på sina värsta motståndare på förhand. Utvecklingen går åt rätt håll och det var ett fantastiskt fint intryck vid segern senast. Hon vann i överlägsen stil efter att ha dragit på i ett hårt tempo under slutrundan och hon gick 1.11.6 sista 1000m. Med tanke på att det är stallkamraten 2 Inara O.E som borde ta hand om ledningen initialt är chanserna goda att Johan Untersteiner kan köra fram och överta ledningen i ett tidigt skede och sedan är hon hästen att besegra. Det saknas absolut inte motstånd och hästarna som startar med fyrtio meters tillägg är riktigt bra men jag tror att positionerna blir avgörande och att Zola Love har en bra chans att inkassera en ny seger. Voltstart har inte varit optimalt tidigare och det var ett tag sen hon startade med den metoden för att lägga in en liten brasklapp, men hon har samtidigt mognat som häst och jag tror att hon klarar av det.

Motbud
8 La Sassicaia har toppform för dagen och kommer till den här starten med två raka segrar i bagaget. Det är en häst som är både stark och snabb och tål att göra jobb under vägen och jag tror att vi kan räkna med ett offensivt upplägg av Robert Bergh. Det är den tredje starten hon gör på två veckor nu och hon startade så sent som i torsdags. Vi får se hur hon har tagit det senaste loppet men normalt sätt brukar Robert Berghs hästar prestera bra när de får starta tätt. Tidig utmanare.

7 Cash And Carry är förmodligen loppets bästa häst och hon var klar favorit på V75 senast. Hon var inte helt fräsch den gången såg det ut som och galopperade i ledningen med 200m till mål och hon är inte helt lätt att räkna på hur hon kommer att prestera. Om hon tävlar på topp kan hon mycket väl bara runda det här fältet men det finns minusfaktorer i att hon ska tävla med skor runt om istället för barfota samt att hon körs av ägaren Johan Karnevi nu.

Dessa tre sticker ut på förhand men vill man gardera ytterligare är det främst Björn Goops duo 4 Global Bellicosa och 5 Habit Silvio som skulle kunna vara tänkbara skrällbud vid maxklaff.

Min Vinnare: 6 Zola Love
Spets efter 500m: 6 Zola Love
Skrällen:
Rankingen A:6 B:8.7 C:4.5.2.1.3

GS75-2 2140m Volt
4 Merge’em blev stressad senast och galopperade från start men jag tycker att han har varit bra vid två raka starter innan dess i sin nya regi. Han har fått tuffa lopp och har fått göra jobbet själv utvändigt om ledaren och får han bara en mer passande resa nu kan det vara dags för en seger. Stefan Persson får chansen i sulkyn istället för tränare Johan Persson nu och det är såklart också en plusfaktor.

9 Holliday Sisu har visat på startsnabbhet i voltstart tidigare om med ett springspår borde han komma iväg snabbast av hästarna på tillägg och jag tror att han kan överta ledningen efter en bit. Han blev alldeles för pigg i ledningen senast och tröttnade rejält till slut men kan han hushålla med krafterna bättre nu blir han svårpasserad från ledningen och han vann från den positionen för tre starter sedan.

8 Mael galopperade senast när han låg på utvändigt om ledaren och det var förmodligen en andraplats som rök. Han har radat upp tre raka andraplatser innan dess också och det är förmodligen bara en tidsfråga innan karriärens första seger kommer och med ett passande springspår borde han kunna hitta en vettig position direkt.

6 Chef Axe är svårbedömd och det blev galopp i debuten för Johan Untersteiner senast. Johan Untersteiner meddelar att det viktigaste är att han går felfritt men det låter även som att han tycker det är en häst som borde räcka långt i det här loppet om han fungerar.

Sista platsen på kupongen går till 7 Jocelyn B.R. Hon har inte startat sedan i somras men har visat bra fartresurser tidigare och är hon väl förberedd tror jag inte hon är mycket sämre än någon annan här.

Min Vinnare: 2 Merge’em
Spets efter 500m: 9 Holliday Sisu / 8 Mael
Skrällen: 7 Jocelyn B.R
Rankingen A:2.9.8 B:6.7 C:12.3.2.5.1.10.11

GS75-3 2140m Volt
Den tredje avdelningen tycker jag är omgångens mest svårlösta lopp på förhand och här skulle nästan vad som helst kunna hända.
9 Hilda Avenue får tipset i loppet. Hon galopperade något omotiverat med gott om krafter kvar senast och det var förmodligen minst en andraplats som försvann. Hon såg jättefin ut innan galoppen kom och intrycket när hon vann från ledningen i tävlingsdebuten var också bra.

1 Mellby Jewel väljer Björn Goop att köra före just Hilda Avenue och nu har hon äntligen fått ett bra läge i volten vilket ökar möjligheterna att gå felfritt från start. Hon galopperade dubbelt senast och har galopperat i tre av fyra starter men kapacitetsmässigt är hon förmodligen en av de bättre i loppet och håller hon sig bara i trav kan hon leda det här loppet hela vägen.

5 Ornellaia Cheri är en av få hästar som i loppet som har fått besöka vinnarcirkeln tidigare. Spåret blev inte bra men hon är snabb i volten och skulle Mellby Jewel göra bort sig från start är det inte omöjligt att hon kan komma till ledningen. Hon vann från den positionen senast och även om insatsen var något intetsägande när hon fick bestämma tempot i ledningen så är det ett tidigt bud här.

7 Wish Lane kan mycket men har inte fått det att stämma hittills och det är inte alls säkert att hon klarar av sitt springspår på ett bra sätt. Johan Untersteiner låter inte allt för optimistisk på förhand och ser henne främst som en outsider och som favorit rankas hon ner en aning.

Min Vinnare: 9 Hilda Avenue
Spets efter 500m: 1 Mellby Jewel / 5 Ornellaia Cheri
Skrällen: 5 Ornellaia Cheri
Rankingen A: 9.1.5.7 B:4.2.8.3.6

GS75-4 1640m Auto
4 Federer är långt ifrån favorit i skrivande stund och hade jag vetat att han kom till ledningen hade jag spikat utan att tveka. Nu blir det svårt att ta sig förbi 2 Spinal Tap A.T från början och han kommer förmodligen att få göra jobbet utvändigt ledaren. Jag är dock betydligt mer imponerad av Federer än favoriten och blir inte ett dugg förvånad om den här krigaren vinner den tunga vägen.

2 Spinal Tap A.T är väldigt stor favorit i skrivande stund och det är klart att förutsättningarna ser passande ut. Senast var han ute över medeldistans och var bra som tvåa bakom Ornello och formen verkar vara där. Han är vansinnigt snabb bakom bilen och kommer med stor sannolikhet att ta hand om ledningen och kort distans är ett stort plus. Från ledningen är det hästen att besegra för övriga men att han ska vara spelad till närmare 70% köper jag inte.

3 Digital Eye vann på ett bra sätt senast efter att ha fått en passande resa och vid tempo på loppet skulle han kunde upprepa den bedriften. Elin Troedsson sitter upp nu istället för Jepson och det är såklart ett litet minus.

11 Mr Brilliant var positiv som tvåa senast bakom Prosecco efter ett par månaders paus och kan väldigt mycket i grunden. Han är van tuffare motstånd och även om han är utlämnad från sitt bakspår vill jag ändå betala för honom som mer eller mindre ospelad.

Min Vinnare: 4 Federer
Spets efter 500m: 2 Spinal Tap A.T
Skrällen: 11 Mr Brilliant
Rankingen A:4.2 B:3.11 C:5.1.8.12.10.9.6.3

GS75-5 1640m Auto
10 Denco’s Galliano är fartfylld och trivs över distansen och läget behöver inte vara helt fel här. Han har startsnabba hästar att ta rygg på i starten och kan komma igenom vettigt direkt trots sitt bakspår och han har visat att han även tål att göra lite jobb under loppen och vann från dödens över distansen 20/9.

2 Almas Caviar gjorde det okej från ledningen näst senast mot tuffare hästar och följde upp det med en seger i Danmark i ett enklare sällskap. Hon är snabb från start och har fått ett perfekt spår bakom bilen och från ledningen ska hon räknas tidigt även om det är alltid är tufft att möta hingstar och valacker.

12 Balashi går över alla distanser och har vunnit över var tredje start i karriären. Senast galopperade han med varvet till mål efter att ha fått press i ledningen och formen är lite svårbedömd efter några månaders vila innan dess men vid minsta tempo på loppet kommer han avsluta fort ute i spåren.

8 Geronimo Am kan komma att bli lite utav en snackhäst i omgången nu när han gör debut för Robert Bergh. Det brukar vara påställt när hästar debuterar för Bergh och kapacitet finns för att vinna loppet. Det blir barfota runt om för första gången i karriärens 20e start dessutom.

Jag betalar även för 1 Remus Eck samt 11 Hamilton Atout.

Min Vinnare: 10 Denco’s Galliano
Spets efter 500m: 2 Almas Caviar
Skrällen: 12 Balashi
Rankingen A:10.2.12.8 B:1.11 C:4.5.3.9.6

GS75-6 3140m Volt
Här hittar jag min andra spik i omgången och jag tror att det är dags för Björn Goops italienska nyförvärv 10 Audrey Effe att inkassera sin första seger på svensk mark. Hon visade att hon passar bra över lång distans senast när hon gick 1.12.6 över 2640m och motståndet den här gången är betydligt mer överkomligt. I sina första två starter på svensk mark har hon mött hästar som Brother Bill, Milligan’s School, Disco Volante, Hevin Boko med flera och hon går ner rejält i klass nu. Värsta motståndaren på förhand 7 Eenymeentminymoedk är dessutom missgynnad av distansen och saknar den där riktiga toppformen för dagen.

Motbud
7 Eenymeenyminymoedk är en bra dansk häst från stall Flemming Jensen som nu ska provas över lång distans i ett test inför ett tänkt Frankrike-äventyr i vinter. Flemming Jensen kommer förmodligen att komma iväg Snabbare från tillägg än favoriten och det är ingen omöjlighet att han kör framåt tidigt för att överta ledningen och då ska han besegras från den positionen. Jag tycker dock inte att formen är där för dagen och jag tror ändå det blir svårt att hålla undan för favoriten över tre varv.

3 Omega Superstar tror jag är den som kommer vara ikapp hästarna på den främre volten först och Robert Bergh borde kunna få överta ledningen efter en bit och sedan får vi se om man vill köra i den positionen eller överlåter ledningen till Flemming Jensen i ett senare skede. Hon är inte helt att lita på men hon kan mycket i sina ljusa stunder och den långa distansen borde vara en fördel. Skrällbud.

Min Vinnare: 10 Audrey Effe
Spets efter 500m: 3 Omega Superstar / 7 Eenymeenyminymoedk
Skrällen: 3 Omega Superstar.
Rankingen A: 10 B:7.3.4 C:6.9.1.5.8.2

GS75-7 1640m Auto
Jag avslutar omgången med en spik på 8 Global Warrior. Det är såklart inte optimalt med spår 8 över kort distans men jag gillar verkligen intrycket i de två senaste starterna och han har haft otur i loppen. Näst senast drogs han bakåt av trötta ryggar men när han väl fick fritt var avslutningen av högsta sort. Senast satt hon fast med allt sparat över upploppet och det känns som att han är klart på gång nu. Det finns många startsnabba hästar invändigt och jag tror att det kommer bli körning från flera håll från start och hittar han bara ner i ett vettigt slagläge från sitt startspår tror jag att han har en bra chans att spurta ner sin konkurrenter när krutröken har lagt sig. Nu blir det bike för första gången i karriärens 46e start vilket borde kunna ge en bra effekt och jag tror det här är en bra chans.

Motbud
1 Armangnac är snabb från start och skulle han försvara sitt innerspår är det en stark utmanare. Han är ute över sin bästa distans och trivs som allra bäst när han får springa på i ledningen i sitt egna tempo utan ryggar och han skulle kunna hålla undan från ledningen om körningen uteblir. Han utmanas dock av såväl Get 4 Ready On Tour samt 5 Hennessy Boko från start och det kan bli stumma ben till slut.

5 Hennessy Boko vann den tunga vägen över aktuell distans för tre starter sedan och tål att göra jobb under vägen. Inget han väl undgått hur bra Joakim Lövgrens hästar går för dagen och han är med där framme och slåss om segern.

Jag nämner även 7 Cruise som känns formstark och till den här starten ska han maxas i balansen och tävla barfota runt om samt med bike. Precis som min spik skulle han gynnas av ett högt tempo och klaffar det med positioner kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna.

Min Vinnare: 8 Global Warrior
Spets efter 500m: 1 Armangnac / 4 Get Ready On Tour / 5 Hennesy Boko
Skrällen: 7 Cruise
Rankingen A:8 B:1.5.7.4.6.10 C: 2.3.9

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto