GS75 Tips Boden 2/1

Publicerad på 1 Jan 2022 - 22:24

DrTrav

DrTrav

1 Jan 2022 - 22:24

V75-kavalkaden under Winter Burst är nu avslutad men vi har fortsatt en intressant jackpot omgång på Bodens isbana att reda ut under Söndagens GS75.

Nedan följer min lösning på omgången.

Gs75 Boden Söndag 2/1
GS75-1 2.3.6.8
GS75-2 1.2.4.8
GS75-3 6 Risåberra
GS75-4 2 Deliver
GS75-5 1.2.3.6.7.8
GS75-6 3.4.6.8.9.10
GS75-7 10.11

1152 rader x 1kr = 1152kr

Dagens Dubbel Boden Söndag 2/1
DD-1 9 Mr Sånna
DD-2 11 Honky Tonk Angel

1 rad x 150kr = 150kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Auto
3 Lexington Tooma är spetsfavorit i loppet och kommer han till ledningen utan att det kostar för mycket borde det vara en bra chans att leda det här från start till mål. Senast öppnade han Snabbare än Vacqueyras från start men tvingades till slut släppa ledningen efter hård press och fick sedan aldrig chansen från sitt innerspår och det fanns nog en del sparat över mål.
Jag tror att det skulle kunna bli en hård öppning från start eftersom Micael Melander förmodligen vill ladda för att komma till tät med 6 Nolimitjimmit och jag utesluter inte heller att han kan ta sig förbi Lexington Tooma.

6 Nolimmitjimmit har pausat lite inför den här starten men han var fin när han vann från ledningen i slutet av november och skulle han ta sig förbi från start är det en intressant uppgift för honom också
När två tryter kommer ofta en tredje och någon som skulle profitera på en utdragen körning om ledningen mellan ovan nämnda hästar är hemma-hästen 2 B.W.L Ruthless. Han söker kanske lite efter formen för dagen men han trivs med rygglopp och får han gå med i draget bakom de betrodda finns en vass speed att bruka om formen är där.

8 Toutre har inte vunnit på ett tag men han är van tuffa sällskap och med rätt resa duger han långt i den här konkurrensen.

Min Vinnare: 3 Lexingtom Tooma
Spets efter 500m: 3 Lexington Tooma / 6 Nolimitjimmit
Skrällen : 2 B.W.L Ruthless
Rankingen A:3.6 B:2.8 C: 4.5.7.1

GS75-2 2140m Auto
2 Horsetail’s O’Neil ser ut att bli väldigt stor favorit efter strykning på den värsta konkurrenten på förhand. Han har vunnit 6/14 lopp hemma i Finland och verkar vara en rejäl häst men det är svårt att bedöma hur pass bra han är och som stor favorit vill jag gardera.

1 Livi Ofelia H.M är också en finsk gäst som är svårbedömd. Det är ingen imponerande resultatrad som hon har men hon har ändå mött ganska tuffa hästar tidigare och det här är inte något lopp som håller speciellt hög klass. Hon är snabb från start och kan eventuellt prova i ledningen men oavsett har hon ett utgångsläge för en passande resa.

8 Vicky De Castella har gjort 17 starter utan att få vinna men hon har varit med där framme och huggit ett par gånger och hon står bra inne på pengarna i det här loppet.
Micael Melander är en skrällkusk och hon var positiv efter galopp senast och gången innan dess gick hon bra som tvåa bakom en överlägsen vinnare.

Min Vinnare: 2 Horsetail’s O’Neil
Spets efter 500m: 1 Livi Ofelia H.M / 4 Love Bass / 2 Horsetail’s O’neil
Skrällen: 8 Vicy De Castella
Rankingen A: 2 B:1.8.4.3.5.7 C:9.11.10

GS75-3 2140m Volt
6 Risåberra blir min första spik i omgången. Han blir stor favorit och har tre raka galopper i raden och det är såklart inget man vill ha på en storfavorit men ju mer jag kollar på loppet så hittar jag egentligen inga drag bakom som jag får någon större feeling för. Det är klart att favoriten kan galoppera men motståndet är mycket lämpligt och jag litar på att Per Gustavsson tar det lugnt från start och låter hästen trava in sig och utan galopp bör han runda det här sällskapet.

Motbud
3 Wilde Har blivit allt mer stabil och verkar vara under utveckling och han har visat bra form på slutet. Han är ingen raket från start men det är väl inte osannolikt att han får överta ledning från 1 Ove. S.S efter en bit. Om han lyckas hålla ett jämnt tempo där framme och gör det svårt för favoriten kan det bli långt fram för min spik, även om jag tror att han behöver höja sitt ytterligare något snäpp för att hålla undan för en felfri Risåberra.

Bakom favoriten är det öppet och för den som jagar skräll ska man inte glömma 8 Dalknösemma som har visat fart för sammanhanget och håller bra form för dagen.

Min Vinnare; 6 RIsåberra
Spets efter 500m: 3 Wilde / 1 Ove.SS
Skrällen: 8 Dalknösemma
Rankingen A: 6 B:3.8.7.1.9.5.4.2

GS75-4 1640m Auto
2 Deliver blir min andra spik i omgången. Det här är ett väldigt öppet lopp över kort distans där jag tycker det krävs många streck om man väl garderar och då väljer jag att ta ställning för Deliver (11% i skrivande stund) som jag tror kan få loppet. Han har gjort ett lopp på isbana nu och visade att han hanterar det väl och det var ett laddat intryck när han satt fast i ryggar över upploppet. Nu har han ett bra spår bakom bilen och kommer sitta bra på det i ett andraspår och det ser ut som att det skulle kunna bli ett bra tempo på loppet. Har han bara fritt över upploppet tror jag han kan speeda ner sina konkurrenter och det är en fräck jackpot-spik.

Motbud
5 Ladybug Lara är bra för den här typen av lopp och hon vann på Bodens isbana näst senast. Det är en häst som inte tål att göra för mkt jobb på egen hand och hon behöver ha det lite serverat men med rätt resa har hon alltid en pollett till slut.

4 Master Sånna har en bra uppgift på pappret. Han är van betydligt tuffare sällskap än vad han ställs emot nu och gör debut i ny regi och det är såklart intressant men jag tror inte att isbana är någon fördel.

Min Vinnare: 2 Deliver
Spets efter 500m: 4 Master Sånna / 6 Jetline
Skrällen:
Rankingen A: 2 B:5.4.6.10.7..12.8 C:1.9

GS75-5 2140m Auto
2 Easy Silence är en finsk gäst som verkar kunna en hel del men han vinner inte speciellt ofta och sliter lite med aktionen till och från. Han har gått en 15-tid över distansen hemma i Finland och det är mycket starka papper i det här sällskapet.

7 Keynote Windcape är kanske som allra bäst över kort distans men jag är lite inne på att han kan komma till ledningen om Hanna Ranta laddar från start och då känns han klart intressant. Formen känns klart på gång och han kommer till den här starten med två raka andraplatser och kommer han till ledningen är det hästen att besegra.

6 Cest Uncle Toni var ute mot klart tuffare hästar senast. Han kunde inte riktigt mäta sig i den konkurrensen men nu går han ner lite i klass och han var fin vid en överlägsen seger starten innan dess.

3 Callela Lionel har besökt Bodentravet fyra gånger. Tre gånger har det slutat med galopp och vid ett tillfälle har det slutat med en seger i överlägsen stil. Det syns att det är en rejäl häst som tillhör de bättre i fältet men han är inte helt okomplicerad.

Min Vinnare: 2 Easy Silence
Spets efter 500m: 2 Easy Silence / 7 Keynote Windcape
Skrällen: 3 Callela Lionel
Rankingen A: 2.7.6.3.8 B:1.9.4.11.12.10.5

GS75-6 2640m Volt
9 Mr Sånna har jag nämnt tidigare i tipsen att han är en häst som trivs som allra bäst när han får trava på isen. Han har var ute på V75 senast men jag var faktiskt lite besviken över att han inte hade mer krafter kvar den sista biten efter en bra resa i andraspår. Starten innan dess tappade han olyckligt en sko och fick tas ur fältet och det kostade en framskjuten placering. Han kan mycket mer än han visade senast och med två lopp i kroppen efter paus kan det vara dags för en fullträff nu. DD-spik.

3 Dulche De Leche är snabb från start och startar på den främre volten och han kommer med stor sannolikhet sitta i ledningen tidigt. Man var optimistiska inför den senaste starten men lyckades inte ta hand om någon ledning då och man kunde inte styra tempot där framme som man ville. Nu tror jag planen är att köra i ett hårt tempo i ledningen för att inte bjuda in hästarna på tillägg och han är ett givet streck på kupongen.

6 Dante Godiva såg seger farlig ut när han gav sig iväg i spåren senast men det blev en rejäl långsida och krafterna tröt till slut. Han kan förhoppningsvis spara på sin speed lite längre nu och det känns som att formen är rejält på gång.

8 Atlas Eagra älskar vintern och isen och han var förvånansvärt bra vid segern senast direkt efter paus efter en kirurgisk styrning av Jonas Petrén. Det är lite tuffare emot nu men jag vågar inte räkna bort honom med tanke på intrycket senast.

Min Vinnare: 9 Mr Sånna
Spets efter 500m: 2 Dulche De Leche
Skrällen: 8 Atlas Eagra
Rankingen A:9.3.6 B:8.10.4 C:14.7.15.5.11.1.12.13

GS75-7 2140m Auto
11 Honky Tonk Angel har tagit några extra kliv sedan han började tävla på isen och det bör vara en bra chans att inkassera sin tredje raka seger här. Han har fått ett svårt utgångsläge nu men han har imponerat på mig vid segrarna och gillar verkligen det intrycket han ger. Krister Söderholm tror på sin häst och borde vara offensiv och söka sig framåt tidigt och han kan mycket väl vinna den tunga vägen.

Jag vill ändå ha med 10 Soleil D’Inverne som jag egentligen tror är minst lika bra som favoriten men det har strulat mycket på slutet och har tre raka galopper i raden. Han är normalt inte osäker och att Sandra Eriksson sitter upp till den här starten känns klart intressant. Man säger från stallet att han är gynnad av isbana och håller han sig bara i trav nu ska han vara med där framme.

Min Vinnare: 11 Honky Tonk Angel
Spets efter 500m:5 Ellen Degeneres / 6 A.W’s Fastlight
Skrällen:
Rankingen A:11.10 B:.12.5.6.1 C:3.7.9.4.2

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto