GS75 Tips Charlottenlund 28/8

Publicerad på 28 Aug 2022 - 02:51

DrTrav

DrTrav

28 Aug 2022 - 02:51

Det är en extra V75-omgång under söndagen när Danmarks största travhelg ska avslutas med derbyt som den stora höjdpunkten. Jag spelar med två spikar i omgången, 5 Schampus i V75-4 samt 4 Garfield i V75-6.
Nedan följer min lösning på omgången. 

V75 Charlottenlund 28/8
V75-1 1.3.4.6.8.12
V75-2 1.2.3.4.8.10
V75-3 5.6.7
V75-4 5 Schampus
V75-5 2.4.10.13.15
V75-6 4 Garfield
V75-7 1.2.7.10.11

2700 rader x 0,50kr =1350 kr

Dagens Dubbel Charlottenlund 28/8
DD-1 4 Garfield
DD-2 10 Even Steven 

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


V75-1 2000m Auto
3 Bull’s Eye får tipset i loppet med tanke på att han har ett klart bättre startspår än sin värsta konkurrent 8 Giantissimo på förhand och känslan är att Victor Rosleff är den som sitter i ledningen inom ett par hundra meter. Formen är bra, vilket han visade vid segern på Kalmartravet senast och når han tätpositionen här blir han svårslagen

8 Giantissimo håller jag som en bättre häst än tipsettan men han brottas med ett tufft utgångsläge nu och kan hamna på vingel från start. Det är annars en rejäl häst som har vunnit 14/21 lopp i karriären och hittar han en bra position är det en given utmanare. 

1 Honor är ensamt sto i loppet och det är alltid tufft mot hingstar och valacker men hon har en härlig inställning och med tanke på att det inte är några raketer från start utvändigt skulle Marc Baek Nielsen kunna hålla upp ledningen. Oavsett kommer hon få en resa på innerspåret i den främre träffen och är given på kupongen. 

6 Dempsey Cloc har väldigt mycket fart i sig men han behöver har det litet serverat och spara på sin speed till slut för att vinna lopp mot motstånd av den här kalibern. Med rätt rygglopp kommer han avsluta fort till slut.

4 Ivo Baldwin har inte fått till det i sin nya regi än men det låter som man tror mycket på den här hästen. Senast galopperade han med segervittring och formen är det således inget fel på. 

12 Funny Boy har ett tufft utgångsläge men skulle det bli lite körning där framme är han inte borta om det klaffar lite under vägen. 

Min Vinnare: 3 Bull’s Eye
Spets efter 500m: 3 Bull’s Eye/ 1 Honor
Skrällen: 12 Funny Baldwin
Rankingen A:3.8 B:1.6.4.12.2.5 C:7.11.10.9

V75-2 2000m Auto
1 Game On Butcher var betrodd i sitt uttagningslopp till det danska derbyt men han hade inte sin bästa dag på jobbet och kan betydligt mer än det han visade upp. När han tävlar på topp tillhör han de bästa i kullen och han får ses som favorit till att sitta i ledningen omgående och då ska det förstås vara en bra chans att vinna loppet. Det är dock ingen jag vill hålla i handen och jag provar att fälla honom. 

Loppets stora drag för mig är 3 Grumbazz Kini som har en sylvass speed till slut om han får gå med i ryggar och inte behöva göra allt för mycket på egen hand. Utgångsläget talar för en bra position och jag tror han kommer flyga lågt över upploppet.

4 Gucci Line hamnade i ett tufft uttagningslopp men gjorde absolut inte bort sig som fyra efter att ha få trava utvändigt om kullens kung Garfield. Han är inte speciellt snabb från start och kommer tappa när bilen släpper vingarna men med en snällare resa än senast borde han vara ett tidigt bud. 

10 Giant Design galopperade i sitt uttagningslopp men fullföljde bra därefter. Han har haft lätt att hetsa upp sig och det har blivit en del galopper den senaste tiden och därför kanske det inte är så tokigt med ett bakspår nu?

Jag betalar även för 2 Giant Laser samt 8 Golden Stone.

Min Vinnare:1 Game On Butcher
Spets efter 500m: 1 Game On Butcher
Skrällen: 3 Grumbazz Kini
Rankingen A:1.3.4 B:10.2.8 C:5.7.9.6.12.11

V75-3 1600m Auto
7 Seven Nation Army är till skillnad från flera av sina konkurrenter på väg uppåt i karriären och han har gjort några vansinnigt bra insatser under året. Nu startar han med ett bakspår över kort distans och är anmäld med skor men jag är väldigt förtjust i den här hästen och det ser ut som att det kan bli lite körning där framme. 

6 Tycoon Conway Hall hamnade fel på det senast men har visat kanonform dessförinnan vid två raka segrar. Det här är en utpräglad sprinter som dessutom kan öppna snabbt från start och skulle Thomas Uhrberg nå ledningen blir han väldigt svår att nå för övriga ekipage om han är lika fin som vid segrarna.

5 Bandit Brick är den som främst utmanar om ledningen. Han vann från det positionen senast och sträckte på sig när han blev utmanad av Slide So Easy över upploppet. Precis som ovan nämnda stallkamraten så kommer han att sälja sig dyrt om han når ledningen.

Det här är ett öppet lopp och det finns fog för ytterligare gardering men jag provar att stänga loppet på tre hästar. 

Min Vinnare: 7 Seven Nation Army
Spets efter 500m: 6 Tycoon Conway Hall
Skrällen: 5 Bandit Brick
Rankingen A:7.6.5 B:3.1.8.9.4 C:10

V75-4 2000m Auto
5 Schampus är en ruskigt läcker avkomma efter Propulsion som hade lekstuga i det tyska derbyt senast och det här tror jag är en häst lite utöver det vanliga. Han har visat prov på startsnabbhet och ledningen är ingen utopi men jag tror inte det bekommer honom att göra jobbet utvändigt om ledaren heller.
Motståndet skrämmer inte och Josef Franzl lär komma i ett angeläget ärende. För min del råder det ingen tvivel om att det är omgångens bästa spik till dryga 30% i skrivande stund. 

Motbud
10 Dunga var en snackis inför sin senaste start men fick se sig slagen från ledningen då. Ett rygglopp kanske passar honom bättre nu och Gennaro Casillo har höga tankar om sin häst som matchas mot det Italienska Derbyt.

4 Herbie Peak är kapabel och gjorde ett bra lopp i skymundan senast och avslutade fort till slut efter en invändig resa. Joakim Lövgrens häst har vunnit 4/9 lopp och från ett bra läge bakom bilen borde han kunna få en vettig resa.

8 Dancer Brodde kan öppna riktigt fort bakom bilen och trots ett spår längst ut på vingen är det ingen omöjlighet att Peter Untersteiner kan nå ledningen vid full laddning. Detsamma gäller 7 Olympic Winner som inledde karriären med fem raka segrar och som aldrig har förlorat felfri. 

Min Vinnare: 5 Schampus
Spets efter 500m: 5 Schampus / 7 Olympic Winner / 8 Dancer Brodde
Skrällen:
Rankingen A:5 B:10.4.8.7.6.2. C:1.3.11.9

V75-5 2950m Volt
2 Edward är favorit i skrivande stund och det är en bra häst som har vunnit 15/23 lopp men nu ställs han inför ett helt annat motstånd än vad han har gjort tidigare och jag är inte alls övertygad om att han är bra nog att hålla undan mot dessa. 

Min tipsetta i loppet är istället utan tvekan 13 Marvelous Tooma och på dom mindre systemen skulle det kunna vara en fräck chansspik. Han besitter en helt annan hårdhet än favoriten och gör nu sin andra start för Bo Westergaard efter en Frankrike-sejour. Det var ett härligt intryck i debuten och med det loppet i kroppen lär han vara redo för en riktigt bra prestation nu. 

4 Bottnas Idol trivs över den dryga distansen och skulle Preben Sövik ta sig förbi 2 Edward och nå ledningen är han superintressant i det här loppet. Kapacitetsmässigt är han inte ett dugg sämre än favoriten och att han är spelad till 6% kontra favoritens 46% finner jag något märkligt. 

15 E-Type Cash är också given på kupongen och han visade att formen är där senast när han enkelt plockade ner Red Bar den tunga vägen. 60 meter är såklart tufft att ta in men han tål att gå ute i spåren och Flemming Jensen lär vara offensiv. 

10 Dortmund vinner inte så ofta men han var klart positiv senast och den dryga distansen tror jag är ett stort plus.

Min Vinnare: 13 Marvelous Tooma
Spets efter 500m: 4 Bottnas Idol / 2 Edward
Skrällen: 4 Bottnas Idol
Rankingen A:13.4.15 B:2.10.12.8.14.11 C:9.7.6.5.1.3

V75-6 3000m Auto
4 Garfield är den stora stjärnan i den danska fyraårings-kullen. Han har vunnit 13/15 lopp i karriären och gick obesegrad genom fjolårssäsongen och hade det inte varit för en galopp i Århus för tre starter sedan hade han med största sannolikhet varit obesegrad i år också. Loppet är över 3000 meter och han har fått ett perfekt utgångsläge bakom bilen och även om han inte spetsar av egen kraft finns det knappast någon som vill ta emot favoriten. Det blir tidigt ledning och sedan får Jeppe Juel styra och ställa som han vill där framme och övriga ekipage får köra om positionerna bakom. Spik. 

Motbud
5 Get A Wish är kvick iväg bakom bilen och lär ladda vad som går från start för att kunna hitta ryggen på den stora favoriten.Från den positionen är det största hotet om favoriten skulle ha en sämre dag av någon anledning. 

3 Gasolin är på ren kapacitet den som är närmast favoriten. Formen är bra och han vann sitt försök mycket enkelt men det ska till en prestation utöver det vanliga om han ska besegra Garfield som lär få diktera loppet där framme. 

Min Vinnare: 4 Garfield
Spets efter 500m: 4 Garfield
Skrällen: 5 Get A Wish
Rankingen A:4 B:5.3 C:1.6.10.7.11.2.9.8.12

V75-7 2000m Auto
10 Even Steven får tipsettan trots sitt bakspår och nu när det handlar om autostart är jag inte speciellt orolig för att han ska kliva iväg felfritt. Flemming Jensen håller den här hästen väldigt högt och det borde kunna bli lite tempo där framme som gynnar honom. När Flemming Jensen dessutom ser honom som sin klart bästa chans i omgången så vet man att han är väldigt väl förberedd. 

2 Elegant C.N tror jag är hästen som sitter i ledningen och Bo Westergaard låter väldigt optimistisk på förhand och utnämner honom som en av sina bästa chanser på hela helgen ( tävlingar fredag t.om. söndag) Det blir full laddning från start och sedan är planen att leda loppet från start till mål. 

7 Staro McMillan drog nitlotten i spårlottningen och kommer troligen behöver göra jobbet utvändigt om ledaren nu till skillnad mot segrarna på slutet som är tagna från ledningen. Hästen är bra och kan absolut utmana även den tunga vägen men för mig är han bara en av flera. 

1 B.G Pastor Jonte kommer bli över från start men med tanke på dom tuffa loppen han har fått på slutet kanske det är passande med en vilsam resa på innerspåret och hoppas att det löser sig till slut?.
11 Cody S får också plats på kupongen med tanke på sin fina form och Birger Jörgensen som lotsade honom till seger senast får fortsatt förtroende i sulkyn. 

Min Vinnare: 10 Even Steven
Spets efter 500m: 2 Elegant C.N
Skrällen: 11 Cody S
Rankingen A:10.2 B:7.1.11.9.6.3 C:5.4.8.12

Lycka till

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto