GS75 Tips Eskilstuna 6/3

Publicerad på 5 Mar 2022 - 23:23

DrTrav

DrTrav

5 Mar 2022 - 23:23

Eskilstuna står som värd för söndagens GS75-omgång och den här veckan är det dessutom jackpot. Jag spelar med två spikar i omgången, 6 Zenit Brick i GS75-4 samt 8 Teton Miss Annie i GS75-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Eskilstuna 6/3
GS75-1 1.3.5.7.8
GS75-2 2.4.7.9
GS75-3 1.4.9
GS75-4 6 Zenit Brick
GS75-5 7.9.11.12.13
GS75-6 8 Teton Miss Annie
GS75-7 3.5.6.9

1200 rader x 1 kr = 1200kr

Dagens Dubbel Eskilstuna 6/3
DD-1 8 Teton Miss Annie
DD-2 3.5.6.9

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Auto
1 Mr Carioca har fått ett bra utgångsläge bakom bilen men just på Eskilstuna-travet brukar innerspåret kunna bli en fara och det är svårt att få upp farten från start från ett innerspår bakom bilen. Om han håller upp ledningen från start är det hästen att besegra och samtliga segrar i karriären är tagna från just ledningen.
Med det i åtanke är jag mer inne på att 3 Dakar Brodde tar hand om ledningen initialt och sedan får vi se om Lars-Åke Söderholm vill köra i den positionen över medeldistans. Han vann ett billigt lopp från ledningen över kort distans senast och möter klart bättre hästar nu men han borde åtminstone få en passande resa.

5 Gunvald tycker jag känns väldigt spännande nu om favoriten blir över från start. Jag tror att man kan tänka sig att släppa ledningen med 3 Dakar Brodde och då är det ingen utopi att Gunvald sitter i ledningen inom ett par hundra meter. Det har väl inte lyst form om honom men han har samtidigt matchats i tuffa gäng och han är kapabel i grunden.

8 Holy Ground går hela vägen in i mål och skulle gynnas av ett hårt tempo på loppet och att han ska tävla barfota runt om för blott andra gången i karriären är spännande.

7 Mäster Sauron var fin vid segern i regi-debuten och kommer ha gått framåt ytterligare med det loppet. Det är tuffare emot nu men är han lika fin som senast borde han kunna hävda sig väl och Rikard N Skoglund är en rejäl kuskförstärkning.

Min Vinnare: 5 Gunvald
Spets efter 500m: 1 Mr Carioca/ 3 Dakar Brodde / 5 Gunvald
Skrällen: 7 Mäster Sauron
Rankingen A:5.1 B:8.7.3 C:2.6.9.4.10.11.12

GS75-2 1640m Auto
9 Ivanhoe Renka är den som jag tycker har visat klart mest i loppet men här brottas han med ett svårt utgångsläge över kort distans. Sofia Aronssons stall går dock som tåget för dagen och om han håller sig i rätt gångart tror jag ändå att det är bra chans att kliva runt det här gänget.

7 Gigino förstärks av Jorma Kontio i sulkyn och trots ett spår långt ut på vingen är jag inne på att han kan ta hand om ledningen. Han gick en hög 14-tid när han var tvåa på distansen i höstas bakom Lord De Veluwe och kan han göra en liknande insats nu borde det räcka långt..

4 Ramseas Statement galopperade senast men har visat rätt bra fartresurser tidigare och jag tror att han skulle kunna utmana om ledningen från start. Hur som helst borde han få en passande resa i den främre träffen och han ska räknas tidigt.

2 Centi Liter är inte att lita på men nu när man rycker skorna känns han spännande. Han presterade bra på den balansen under fjolåret och vann bland annat på en 15-tid över medeldistans och förutsättningar nu är passande.

3 S.G Sharmant får mycket förtroende av spelarna och kan säkert vinna loppet men jag tycker att han har varit direkt blek tidigare och till över 20% är det inget för mig den här gången.

Min Vinnare:9 Ivanhoe Renka
Spets efter 500m: 7 Gigino / 4 Ramseas Statement
Skrällen: 2 Centi Liter
Rankingen A:9.7.4 B:2.3.12.6.1 C:.5.8.10.11

GS75-3 2640m Volt
Mycket avgörs i starten och om 1 Forcebewithyou fungerar som han ska borde han kunna utnyttja spåret för att hålla ut 4 Gordini Brick från start. Han vann från ledningen över aktuell distans senast och såg fin ut i aktionen. Gör han om den prestationen vinner han förmodligen loppet men jag kan inte blunda för hans historik av galopper tidigare och jag litar inte på honom fullt ut.

4 Gordini Brick har sett väldigt formstark ut i årets två starter och har tagit två raka segrar från ledningen. Det är ingen omöjlighet att han kan utmana favoriten om ledningen från start och då är han istället hästen att slå. Jag tycker att han ska räknas oavsett och om favoriten sliter lite med aktionen kan han vinna den tunga vägen också.

9 Sun’s Ambition vill jag ändå plocka med från tillägg om det skulle bli lite körning mellan favoriterna där framme. Det finns hög kapacitet i den här hästen men han har lätt till galopp och det är långt ifrån säkert att han går felfritt men om han har en dag när han fungerar är han kapabel att runda allt.

Min Vinnare: 1 Forcebewithyou
Spets efter 500m: 1 Forcebewithyou/ 4 Gordini Brick
Skrällen: 9 Sun’s Ambition
Rankingen A: 1.4.9 B:2.5.6.8. C:7.3

GS75-4 2140m Auto
6 Zenit Brick ser ut att ha en straffspark i det här loppet. Han har varit bra varje gång sedan comebacken och mött betydligt tuffare djur och även om man alltid vill hitta skäl att gardera en häst som är spelad till 80% så tycker jag att motståndet är för klent här. Han gick en stark slutrunda senast och var trea gulddivisionen på V75 och nu går han ner rejält i klass. Trav är trav och alla lopp ska köras men det krävs nog att det händer något utöver det vanliga för att förlora det här loppet. Spik.

Motbud
1 Sir Henry P Hill har inte visat något extra sedan sin Frankrike-sejour men han är kapabel i grunden och på ren kapacitet tycker jag ändå att han är värst emot favoriten. Det blir barfota runt om direkt i årsdebuten och han kommer säkert att göra ett bra lopp om han är väl förberedd men att han ska besegra Zenit Brick som har 5 miljoner på kontot är långsökt.

Min Vinnare: 6 Zenit Brick
Spets efter 500m: 4 Ajlexes Cubano / 6 Zenit Brick
Skrällen: 1 Sir Henry P Hill
Rankingen A:6 B:1.2.3.4 C:8.7.5

GS75-5 2140m Auto
13 Miss Chevy Neo är den som visar mest form för dagen och blir därmed tipsetta i loppet. Hon behöver det kanske lite serverat från det här läget och det är ingen häst som bara tuggar på ute i spåren men känslan är att hon kommer få bra draghjälp under vägen och då har hon sin bästa bit till slut.

12 Izumi Benois däremot är en starkare typ som inte räds att göra grovjobbet under vägen. Fyraåringen är under utveckling och ska ha gått framåt med lopp i kroppen och jag tror att vi kommer få se ett offensivt upplägg nu när man tävlar barfota.
9 Porto var rejäl när han vann från dödens i karriärens enda seger. Det är ingen okomplicerad häst och han är osäker av sig men jag tror att det finns en hel del att hämta ur den här hästen när han fattar vad det går ut på.

11 Paolini Stux har en fin rad men hon har gjort sina bästa lopp i den främre träffen och jag är inte övertygad om att hon räcker till här när hon måste gå i ryggar. 3 segrar på 6 starter är ändå imponerande och på kupongen får hon plats trots allt.

7 Watford Broline har inte vunnit lopp på tjugo starter men jag tycker inte han är så tokig och barfota för blott andra gången i karriären är mycket spännande. Han är snabb från start och när de betrodd hästarna har bakspår är jag inne på att Zeb Jonasson kan köra sig till ledningen.

Min Vinnare: 13 Miss Chevy Neo
Spets efter 500m: 3 B.B.S Avici / 7 Watford Broline
Skrällen: 7 Watford Broline
Rankingen A:13.12.9 B:11.7.3.1.4.5 C:.6.2.10.8

GS75-6 1640m Auto
8 Teton Miss Annie blir min andra spik i omgången. Spår 8 över kort distans är såklart inte bra men jag tror det kommer bli rejäl körning från start på flera håll i loppet och när krutröken har lagt sig tror jag att hon är starkast till slut. Hon var klen i sina två sista starter innan årsskiftet men hon hade en lång säsong där hon tog hela fem segrar och jag tror att vintervilan kommer att ha gjort henne gott nu. I ett annars väldigt svårlöst lopp väljer jag att ta ställning och spika till spelvärda 19%.

Motbud
4 Jaguar Hill är snabb från start och förstärks av Magnus A Djuse i sulkyn. Om han hittar till ledningen direkt utan att det kostar för mycket är det såklart en mycket bra uppgift men det finns startsnabba ekipage såväl invändigt som utvändigt och jag tror inte att han kommer att få sitta ifred där framme.

5 Amperage Hanover blev allt fel för senast efter en våldsam öppning och han kastade in årorna tidigt. Mika
Forss har en startsnabb häst som går som allra bäst i ledningen och det finns ingen anledning att tro att Mika Forss vill nå den positionen igen. Nu blir det barfota runt om, vilket är ett stort plus och skulle han gå vinnande i spetsstriden ökar möjligheterna att vinna loppet markant.

Min Vinnare: 8 Teton Miss Annie
Spets efter 500m: 2 Scotch Brodde / 4 Jaguar Hill / 5 Amperage Hanover
Skrällen: 5 Amperage Hanover
Rankingen A:8 B:4.3.5.2.9.7.10.6 C:11.1.12

GS75-7 2140m Auto
5 Baula är mitt förstaval i loppet. Jag tror att hon är Snabbare iväg än 6 Ninjas Kiss från start och känslan är att hon kan komma att få överta ledningen. Hon tog en överlägsen seger från den positionen på V86 näst senast och följde upp den insatsen med ytterligare en seger från ledningen starten därefter, även om det blev ett billigare lopp då. Formen är på topp och Magnus A Djuse är obesegrad med hästen och allt talar för att hon kommer att göra en bra insats igen.

6 Ninjas Kiss är en bättre häst än favoriten i grund och botten men hon har haft en brokig karriär och har inte visat sin fulla potential ännu. Hon var fantastiskt fin direkt i debuten för Peter G Norman efter ett och ett halvt års frånvaro och borde ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen.Hon kan mycket väl vinna den tunga vägen igen om hon fungerar.

3 Backwoods Boogie är kvick iväg bakom bilen och jag tror att hon kommer att spetsa initialt för att sedan överlåta ledningen till den som är först fram av favorit-duon. Hon har suttit fast med sparade krafter två gånger på raken och har sett fin ut och om hon skulle få fritt över upploppet den här gången tror jag hon kommer avsluta fort.

9 Ester Cheri har sett bra ut efter årsskiftet och hon svarade för två rappa avslutningar vid segern och andraplatsen. Senast var hon ute på för djupt vatten på V75 och kunde inte riktigt hänga med i det tempot men nu går hon ner i klass igen och med minsta klaff på loppet kommer hon att flyga lågt över upploppet.

Min Vinnare: 5 Baula
Spets efter 500m: 5 Baula
Skrällen: 3 Backwoods Boogie / 9 Ester Cheri
Rankingen A:5.6 B:3.9.4.12.10.2 C:1.11.8.7

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto