GS75 Tips Romme 9/1

Publicerad på 8 Jan 2022 - 22:59

DrTrav

DrTrav

8 Jan 2022 - 22:59

Söndagens GS75-tävlingar hämtar vi från Rommes travoval. Nedan följer mina GS75-tips.

Jag spelar med två spikar. 5 Lill Hans i den andra avdelningen och 6 M.T.Montpelie i den fjärde avdelningen.

GS75 Tips Romme Söndag 9/1
V75-1 6,7
V75-2 5 Lill Hans
V75-3 1,3,5,6,8
V75-4 6 M.T.Montpelie
V75-5 3,4,5,8,9
V75-6 3,6,8,9,10,12
V75-7 4,10

600 rader x 1 = 600 kr

DD Tips Romme Söndag 9/1
DD1: 3,6,8,9,10,12
DD2: 10 Anna Montana

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Gs75-1 2140m auto
6 The Bald Eagle är en rejäl häst som håller bra V75-klass när han tävlar på topp. I vanliga fall hör man hemma på V75 men nu återkommer man efter flera månaders tävlingsuppehåll vilket gör formen svårbedömd. The Bald Eagle var trea bakom Rackham i en V75-final och är van att möta betydligt hårdare motstånd än vad man ställs emot ikväll. Saknas det inte för mycket i The Bald Eagle ska man vinna detta, men med tanke på att det nu är comeback vågar jag inte gå på honom rakt ut.

7 Quarcia gjorde det bra i den senaste starten och avslutade då 1.10,8 sista 800m. Hon gjorde dessutom jobbet ute i spåren den gången och att man föll med flaggan i topp är inget att diskutera. Med en formkurva som pekar uppåt är hon den som sticker ut bakom The Bald Eagle och jag dubblar systemet.

Min Vinnare: 6 The Bald Eagle
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 6,7 B 4,1,3,2

Gs75-2 2640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 5 Lill Hans. Han var i den senaste starten ute emot för tufft motstånd och mötte bland annat Lysjö Kasper. Men bakom honom stod Lill Hans för en bra prestation och visade att formen är god. Klockan stannade på 29,7 sista 700m. För två starter sedan blev det dubbla galopper men han gick trots detta i mål som femma vilket tyder på bra kapacitet. Distansen är inga problem och när motståndet ser överkomligt ut på förhand är jag inne på att Ulf Ohlsson som sitter i vagnen tidigt hittar till ledningen efter en bit och väl i den positionen är man sen hästen att slå. Felfri är segerchansen hög och jag spikar. Spik.

Motbud
6 Höstbo Wille är en individ med bra kunnande men som inte är att lita på fullt ut. Det har blivit galopp i tre av de senaste fyra starterna. Men fart och kunnande finns, skulle Höstbo Wille gå felfritt idag är man det givna motbudet till min spik på förhand. Är van att tampas mot tufft motstånd.

Nämner även 3 Vessle Moen som trivs över den längre distansen och får till dagens start skickliga Mats E Djuse i vagnen vilket är spännande.

Min Vinnare: 5 Lill Hans
Spets efter 500m: 5 Lill Hans
Skrällen: 3 Vessle Moen
Ranking: A 5 B 6,3,1,12,10,9 C 8,4,11,2

Gs75-3 1640m auto
1 Killer Queen Boko startar ikväll med passande förutsättningar, hon är kvick iväg från start och är den troliga ledaren över kort distans. I den senaste starten fick hon se sig slagen från ledningen med 100m kvar, men då saknade hon också lopp i kroppen. Nu bör formkurvan vara framflyttad en hel del och då ska också segerchansen var god. Men i ett lärlingslopp vågar jag inte lita på att hon får sitta i fred i ledningen med flera gasglada kuskar i loppet och därför kommer jag gardera.

6 Current Leader har inte startat sedan i augusti och formen är givetvis svårbedömd idag. Men han är van att möta tufft motstånd och möter idag ett passande motstånd. Är bara Joakim Elfvings travare förberedd inför uppgiften här finns kunnande som kommer räcka långt trots avsaknaden av lopp. Givet streck.

Nämner även 3 Lewicki Zon som kommer med en färsk seger i bagaget. Hon vann senast efter att fått ett perfekt lopp i rygg på ledaren och samma scenario skulle kunna upprepas igen. Hon kan öppna kvickt och kan mycket väl sitta i ryggen på Killer Queen Boko efter en bit. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 1 Killer Queen Boko
Spets efter 500m: 1 Killer Queen Boko
Skrällen: 3 Lewicki Zon
Ranking: A 1,6 B 3,8,5,10,2,4 C 7,9

Gs75-4 2640m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 6 M.T.Montpelie. Detta är en kapabel individ som emellanåt är ojäm och kämpar med aktionen. Men i den senaste starten visade han upp sitt fulla register när han först i tredjespår avslutade sista 800m via 11,0. Han höll även stilen klart bra hela vägen och insatsen var mersmakande. Nu är det täta starter och uppgiften ser spännande ut. Han öppnar bra och är den tidiga ledaren av loppet, väl i den positionen kommer han inte bli lätt att ta sig förbi. Jag tar därför ställning och spikar.

Motbud
8 Date Night har gjort det bra sedan flytten till Erik Holm. Han kommer med två raka segrar på kontot och båda segrarna är tagna på ett rejält sätt. Date Night är en tuff individ som tål att göra en hel del själv, vilket lär behövas från dagens utgångsläge. Det är dessutom tuffare emot idag vilket gör att han hamnar utanför mitt system.

Nämner även 3 Zidane D.E. som inledde med tre segrar på sina fyra första starter på svensk mark men har efter det inte fått till det fullt ut. Men nu är Zidane D.E. tillbaka hos Sybille Tinter och verkar på nytt vara tillbaka mot toppform, ska inte nonchaleras vid gardering. 

Min Vinnare: 6 M.T.Montpelie
Spets efter 500m: 6 M.T.Montpelie
Skrällen: 3 Zidane D.E.
Ranking: A 6 B 8,3,11,4,1,7,9 C 10,12,5,2

Gs75-5 2640m volt
9 Önnes Skogman visade redan som treåring upp fint kunnande hos Jan-Olov Persson. Men Önnes Skogman har samtidigt brottas en hel del med galopper genom karriären. Numera återfinns sexåringen hos Wiktor Kylin-Blom och gjorde i den senaste starten comeback efter nästan två års frånvaro på tävlingsbanan. Segern blev överlägsen direkt och nu med lopp i kroppen får man troligen mot andra raka segern här om han håller sig till rätt gångart. Men jag vill se Önnes Skogman fungera en gång till på samma sätt som i comebacken innan jag vågar lita på honom som singelstreck.

3 Mjölner Hera gjorde det bra från från ledningen i den senaste starten. Med bara tre hästar på startvolten är detta den troliga ledaren av loppet och i den positionen leder man loppet länge pånytt.

Nämner också 4 Ylving som även han är väldigt osäker men besitter både styrka och kapacitet för att blanda sig i de framskjutna placeringarna om han håller sig till trav hela vägen.

Min Vinnare: 9 Önnes Skogman
Spets efter 500m: 3 Mjölner Hera
Skrällen: 3 Mjölner Hera
Ranking: A 9 B 3,4,8,5,7,1 C 2,6,10

Gs75-6 2140m auto
10 Red Hot Roadster visade full form som tvåa efter en rejäl avslutning från tredje utvändigt så sent som i måndags under V64-omgången som flyttades från Eskilstuna till Romme. Till dagens start förstärks men även av Oskar J Andersson i vagnen som känner hästen väl sedan tidigare. Utan för strul längs vägen kommer han med sin form och rappa avslutning kunna speeda ner samtliga idag och ta en välförtjänt seger här. 

9 Reven Dejavu visade senast att han kan prestera bra med skor på hovarna även om han känns något missgynnad av sko-tvånget. Att formen sitter där visade han däremot och även om utgångsläget idag inte är till Reven Dejavus fördel idag så lär vi kunna vänta ett offensivt upplägg trots allt. Med ett tidigt avancemang skulle han till och med kunna få överta ledningen efter en bit. Motståndet är enklare idag än vad man är van vid och ska oavsett upplägg på loppet tidigt räknas in i segerstriden.

6 Man Of Steel gick i den senaste starten i mål med krafter sparade. Han kan öppna kvickt den första biten om man laddar iväg med honom. Man Of Steel kommer kunna sitta bra till i loppet och från han sen spara speeden in i det sista kan man fälla samtliga över upploppet.

Min Vinnare: 10 Red Hot Roadster
Spets efter 500m:
Skrällen: 6 Man Of Steel
Ranking: A 10,9 B 6,3,8,12,11,5 C 7,4,1,2

Gs75-7 2140m auto
10 Anna Montana har utvecklats fint på slutet och var i den senaste starten ute i en tuff V75-final som vanns av löftet Ikaros Sisu, Anna Montana avslutade då 11,1 sista 600m. Vid segrarna på slutat har hon dessutom imponerat. Formen är fortsatt god och i dagens start är motståndet enklare. Det ser även ut på förhand att kunna bli en lite körning från start vilket Anna Montana skulle kunna profitera på. Men oavsett så kommer hennes avslutning bita bar tillslut, och Anna Montana är min förstahäst i loppet och spik på DD. 

Men jag dubblar systemet med 4 Navona som inte helt att lita på men som när hon fungerar besitter högt kunnande. I den senaste starten fick vi se prov på hennes höga toppar när hon tog en enkel seger från ledningen. Med en liknande prestation idag utmanar Navona på nytt om segern pånytt.

Nämner även 1 Graces Candy som har tagit tre av sina fyra segrar från ledningen och skulle hon lyckas hålla upp innerspåret från start idag kommer Graces Candy leda loppet länge. Streckas vid större gardering.

Min Vinnare: 10 Anna Montana
Spets efter 500m: 1 Graces Candy / 4 Navona
Skrällen:
Ranking: A 10,4 B 1,9,3,11,2,6 C 8,5,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto