GS75 Tips Solvalla 10/4

Publicerad på 9 Apr 2022 - 21:57

DrTrav

DrTrav

9 Apr 2022 - 21:57

Solvalla står som värd för veckans GS75-omgång. Jag spelar med två spikar i omgången, 9 Queen Ratzeputz i GS75-1 samt 2 Global Attention i GS75-7.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Solvalla 10/4
GS75-1 9 Queen Ratzeputz
GS75-2 7.8.9.10.12
GS75-3 2.10
GS75-4 8.11.12.13
GS75-5 2.5.7.8
GS75-6 1.2.3.5.7.8.10
GS75-7 2 Global Attention

1120 rader x 1 kr = 1120kr

Dagens Dubbel Solvalla 10/4
DD-1 1.2.5.10
DD-2 2 Global Attention

4 rader x 50 kr= 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2640m Auto
9 Queen Ratzeputz känns som en spik för mig i skrivande stund. Hon har varit i fantastiskt fint skick vid samtliga starter i år och hon har vunnit 3/4 lopp. Hade det inte varit för en galopp hade hon dessutom tagit en topp-placering på v75 för tre starter sedan. Det finns ett par hästar emot som skulle kunna hota Queen Ratzeputz en bra dag men jag tycker ändå att Timo Nurmos häst är huvudet högre än sina konkurrenter. Bra chans att runda allt.

Motbud
4 Love No Pain tycker jag är det hetaste och vid minsta minus på favoriten under söndagen så är hon mycket tidig på min kupong. Hon har fått passande utgångsläge och borde kunna hitta en bra position och när hon är med i den främre träffen brukar hon vara livsfarlig eftersom hon är väldigt spurtstark.

3 Diversity Pellini väntar man på att det ska lossna för på allvar. Hon gick bra efter en galopp senast och nu skulle hon kunna nå ledningen. Hon måste höja sig men det finns mycket kapacitet inombords och om hon tävlar på topp kan det räcka en bit.

1 Omega Superstar var rejäl vid segern senast och det är en stark häst som trivs över lång distans. Hon kommer bli över från start och det måste lösa sig med positioner under vägen för att komma till men på en garderad kupong kan hon vara värd en markering.

Min Vinnare: 9 Queen Ratzeputz
Spets efter 500m: 3 Diversity Pellini
Skrällen: 3 Diversity Pellini
Rankingen A:9 B:4.3.1.10.2.5 C:6.7.8

GS75-2 2140m Auto
Den andra avdelningen känns öppen på förhand och det är faktiskt bara en enda häst som vet hur det känns att vinna ett travlopp.
9 Daylight får tipset i loppet. Han förvisso många längder efter som tvåa bakom en överlägsen vinnare senast men han mötte övermakten då och det är lättare emot nu.
Det känns som att utvecklingen går åt rätt håll och han sänkte sitt rekord med två sekunder senast.

10 Ideal D’Comery är favorit i skrivande stund. Det är ingen häst som har imponerat på mig hittills men det är ett ganska billigt lopp nu och att han ska tävla barfota runt om för första gången skulle kunna ge en bra effekt.

8 Mellby Jupiter behövde ett lopp i kroppen senast och kommer att vara bättre nu. Han svarade för en snabb avslutning i sista loppet i fjol och besitter bra fartresurser för den här typen av lopp.

7 Ariana D’Amour är inte att lita på och har lätt till galopp men travet flöt bra senast och jag tycker att hon höll bra från positionen utvändigt om ledaren.

12 Frazier strulade det för senast med såväl galopp som problem med positioner. Han kom dock tillbaka starkt som trea efter en snabb avslutning och med klaff på loppet kan det vara en rolig skräll.

Min Vinnare: 9 Daylight
Spets efter 500m: 3 Sabaton / Ariane D’Amour
Skrällen: 12 Frazier
Rankingen A:9.10.8.7 B:12.3.1 C:11.6.4.5

GS75-3 2140m Volt
10 Swan Hill inledde lovande på svensk mark och tog tre raka segrar men i de två senaste loppen tycker jag inte att hon har presterat på topp. Örjan Kihlström var offensiv vid den senaste starten och satt tidigt i ledningen men han orkade inte stå emot L.A Boko över upploppet. Det såg ut som att han slet lite med stilen och inte var fullt körbar och även om jag är övertygad om att det är loppets bästa häst vill jag åtminstone dubbla mitt system.

2 Mr Carioca öppnade inte alls bakom bilen senast från innerspåret på Eskilstuna och galopperade till slut men jag ser det som ett olycksfall i arbetet och normalt så är han snabb från start. 5 Mazai skulle kunna utmana om ledningen men honom ville Jan Ove Olsen köra i ryggar senast och även om Mr Carioca inte spetsar av egen kraft kan han få överta i ett andra skede. Han har gått i ledningen vid fyra tillfällen tidigare, vilket har resulterat i fyra segrar och når han den positionen igen är det en tidig utmanare.

5 Mazai och 8 Laird Hamilt Boko kommer från starka prestationer och vid ytterligare gardering är dom närmast till hands.

Min Vinnare: 10 Swan Hill
Spets efter 500m: 2 Mr Carioca
Skrällen:
Rankingen A:10.2 B:5.8.6.11.7 C:4.3.1.9

GS75-4 2140m Auto
12 Easy Cash tycker jag står för klassen i gänget och jag stod i valet och kvalet om jag skulle spika honom eller Queen Ratzeputz i den inledande avdelningen. Easy Cash har tjänat mest pengar i loppet och är en häst som hävdar sig väl på V75 och om han är påställd direkt i sin årsdebut tycker jag det är troligt att han rundar det här fältet.

13 Devs Definitif var ute i bronsdivisionen på V75 senast och galopperade med till synes gott om krafter kvar. Till skillnad mot favoriten så har han varit igång och tävlat hela vintern och svarat för många starka prestationer. Form slår ofta klass och om Easy Cash är lite ringrostig är det den främsta utmanaren till favoriten.

8 Frodo S. ska även han göra årets första start och han är svårbedömd men som jag läser loppet tror jag att Björn Goop kan köra fram och överta ledningen efter ett par hundra meter. Han vann sin årsdebut i fjol och har presterat bra efter vila tidigare och får han bestämma lite i ledningen blir han svårfångad.

11 Cruise är bättre än raden och är anmäld med bike igen. Han var mycket bra som tvåa på V75 bakom Incredible Wine senast han var utrustad med den amerikanska sulkyn och med rätt draghjälp kan skrällen vara ett faktum.

Min Vinnare:12 Easy Cash
Spets efter 500m: 8 Frodo S.
Skrällen: 11 Cruise
Rankingen A:12.13.8 B:11.2.10.6.7 C:4.5.9.3

GS75-5 2140m Auto
2 Dont Touch Me I.T har vunnit 2/6 lopp hittills och segrarna är tagna från ledningen. Det bli svårt att hålla ut 5 Rosa Majalis från start men häst mot häst tror jag att Dont Touch Me I.T är bättre och han är inte beroende av någon ledning för att vinna loppet.

5 Rosa Majalis fick se sig besegrad senast efter att ha inlett sin karriär med tre raka segrar. Hon är väldigt snabb från start och känslan är att hon borde ta sig förbi invändiga Dont Touch Me I.T. Det är tuffare emot nu men från ledningen kan hon mycket väl rinna undan.

8 Beenthereseenthat tycker jag är märkligt lite spelad. Han har varit ute i tuffa lopp på slutet och samlat på sig hårdhet och senast satt han fast med gott om krafter över mål i Margaretas tidiga unghästserie. Jag tror inte han är mycket sämre än ovan nämnda hästar och att det skiljer så mycket på spelet tycker jag är fel.

7 Joyeux Du Cygne var jättefin vid segern för två starter sedan och med två lopp i kroppen borde toppformen närma sig.

Min Vinnare: 2 Dont Touch Me I.T
Spets efter 500m: 5 Rosa Majalis
Skrällen: 8 Beenthereseenthat
Rankingen A:2.5 B:8.7 C: 1.3.4.6

GS75-6 2140m Auto
1 Bird Lane är den som enligt mig har visat högst potential och trots avsaknad av lopp lägger jag henne överst i rankingen. Jag håller henne som favorit att ta hand om ledningen och om så blir fallet blir hon svårslagen. Det är dock ingen självklarhet att hon kan försvara innerspåret och därmed ingen favorit att hålla i handen.

2 Pretty And Evil ser ut att ha tagit stora kliv till den här säsongen och hon har höjt sig lite extra med barfotabalans. Mattias Djuse trodde väldigt mycket på honom inför den senaste starten men dessvärre blev det en galopp från start och han tappade mycket mark. Trots det kom hon tillbaka starkt som tvåa i loppet och det kan bli snabb revansch nu. Hon utmanar om ledningen från start men hon går från andra positioner också och ska räknas oavsett.

5 Dazzling Diva var rejäl vid segern senast och det är en kapabel häst som har vunnit hälften av sina lopp i karriären. Hon är både stark och snabb och tål att gå ute i spåren och även om det är tuffare emot nu så är hon tidig på min kupong.

10 Ninja’s Queen tycker jag är spännande när hon är anmäld barfota runt om. Hon gick väldigt bra med den balansen under ett par lopp i fjol och även om det kanske saknas lite form i årets första start tycker jag hon är intressant till 5%.

Min Vinnare: 1 Bird Lane
Spets efter 500m: 1 Bird Lane / 2 Pretty And Evil
Skrällen: 10 Ninja’s Queen
Rankingen A:1.2.5 B:10.3.7.8 C: 11.6.4.9.12

GS75-7 1640m Auto
1 Flexible Launcher är klar favorit i skrivande stund och lyckas han försvara sitt innerspår kan han förstås vinna loppet men jag tror det blir svårt att hålla upp ledningen och dessutom tycker jag att han var en besvikelse senast. Det är anmält med vanlig vagn precis som senast men skulle det bli en amerikansk sulky som vid segern näst senast är det ett klart plus.

Jag spikar istället 2 Global Attention som jag tycker har en bra uppgift på pappret. Han är snabb från start och som jag läser loppet tar han en längd sida vid sida på Flexible Launcher och sitter i ledningen omgående. Han var inte som bäst senast men han hade en vanskligt utgångsläge och han är som allra bäst när han får gå där framme utan ryggar. Han vann en V75-final med aktuell kusk under fjolåret och jag tror det är en toppchans att leda det här från start till mål. En spelvärd spik till endast 15% i skrivande stund.

7 Vice Versa Diamant måste såklart nämnas eftersom det är en mycket kapabel häst men han kan hamna illa till från start och för mig känns det som en häst som lever på sin styrka och den korta distansen är inte till hans fördel.

Min Vinnare: 2 Global Attention
Spets efter 500: 2 Global Attention
Skrällen:
Rankingen A:2 B:1.7.4.5.11 C:9.6.10.3.8

Lycka till

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto