DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

GS75 Tips Solvalla Söndag 23/8

22 Augusti 2020 - 13:28

På söndagen avgörs Grand Slam 75 tävlingarna på Solvalla. Det är en Jackpot på 3,9 miljoner kronor i potten. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med en spik. 4 Gipsy De Chamant i den andra avdelningen.

GS75 Tips Solvalla Söndag 23/8
GS75-1 1,2,5,6,7,11
GS75-2 4 Gipsy De Chamant
GS75-3 2,4,5
GS75-4 9,12
GS75-5 7,8
GS75-6 2,4,7
GS75-7 1,4,13

648 rader x 1 = 648 kr

DD Tips Solvalla Söndag 23/8
DD-1 4,7
DD-2 1,4,13

6 rader x 30 kr = 180 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75 TIPS SOLVALLA SÖNDAG 23 AUGUSTI

GS75-1
Vi inleder GS75 med ett lopp över 2140 meter och jag har streckat sex hästar. 1 Global Army tog ledningen och släppte och sedan så fick han aldrig fritt och kom i mål med en del sparade krafter näst senast. Gången efter det så travade han i dödens i ett Klass II försök i Rättvik nyligen och det blev lite för tufft för han slutade oplacerad bakom Enge Eros som vann det loppet. Han är kvick iväg ur volten och här tror jag att Jörgen Westholm provar i ledningen och från spets så kan han bli svår att plocka ner så han ska räknas tidigt här. Skulle det inte bli spets så borde det kunna bli rygg på ledaren och då kan han bli farlig med en eventuell lucka till slut.

2 Mellby Howlit fick ett par tryckare i ledningen och 50 meter från mål så fick han ge sig mot Gizelle Nyx som avslutade starkt till seger så det slutade med en andraplats senast. Han har efter det loppet haft en liten paus från tävlandet men han tränat på rejält senaste tiden och känns bra meddelar man från stallet. Han har nästan bara startat bakom bilen och det är svårt att veta hur fort han kommer att öppna från andraspåret här men hittar Jorma Kontio en bra väg med honom så kan han blanda sig i segerstriden igen.

11 Shapes klev fram utvändigt om den ledande Mistelns Napoleon med 350 meter kvar av loppet näst senast men han blev trött och kom in först på en fjärdeplats då. Gången efter det så pressade han sig till ledningen efter 700 meter men han fick ge sig in på upploppet och kom in först som sexa i ett lopp där Global Agency drog det längsta strået. Utgångsläget nu är mindre bra men med lite klaff så kan han komma in i matchen.

5 Prime Lini är en sjuårig valack som endast har gjort nio starter. Fyra vinster har det blivit så här långt men han har även en hel del galopper. Han tog ledningen och fick bestämma och han vann sedan på ett bra vis för tre starter sedan men då var det autostart. Senast han var ute i voltstart så hade han inte en tanke på att hålla sig i rätt gångart. Då från innerspår och nu har han dragit ett ännu sämre läge. Klarar han av det momentet så är han bra i ordning och får han ett passande lopp så kan han dyka upp långt framme.

7 Free Fall Web kommer från en färsk seger. Han tog då ledningen och från den positionen så vann han sedan på ett bra vis. Han kan öppna bra från springspåret men det är ändå inte säkert att det går att nå ledningen. Blir det inte spets så kan det vara ledigt i dödens istället för han är som bäst utan ryggar och löser det sig med positionerna så kan han duga en bit mot det här motståndet.

Min Vinnare: 1 Global Army
Spets efter 500m: 1 Global Army
Skrällen: 7 Free Fall Web
Ranking: A 1 B 2,11,5,7,6 C 4,3,9,10,8,12

GS75-2
Ett lopp över 2640 meter. Jag har spikat 4 Gipsy De Chamant som visserligen bara har vunnit en gång på elva försök. Den segern togs för fyra starter sedan från ledningen på Rättvik. Hon har efter det varit jämn och säker. Hon tog ledningen och släppte och hängde sedan med bra som tvåa bakom Equal To None senast. Hon har fått ett trevligt startspår och med den startsnabbheten hon har visat så tror jag hon kan komma till ledningen här och från spets så blir hon inte lätt att plocka ner. Den långa distansen har hon provat på tidigare så det ska inte vara några konstigheter. Örjan Kihlström upp för första gången och dessutom eventuellt första gången barfota runt om nu vilket kan lyfta henne ett par snäpp.

Vid gardering kan 1 Timotejs Igge som ännu är utan seger efter elva starter vara tänkbar. Två raka andraplatser har det blivit.
Han har levererat bättre efter kastration och senast så avslutade han positivt i ett lopp där Joule V.S. var överlägsen. Innerspår bakom bilen nu och kan Björn Goop hitta en bra väg med honom så kan han vara långt framme men han får ses främst som ett platsbud.

6 Olimp vann ett billigt lopp från ledningen för tre starter sedan. Gången efter det så fick han bestämma där framme i täten och då höll han undan före Air Space till en ny vinst. Han gjorde comeback efter en tids frånvaro senast. Han tog då ledningen men släppte sedan efter 600 meter och han hängde sedan med okej som trea i ett lopp som vanns av Joule V.S. Han kan öppna bra men han har ett spår lite långt ut så det kan bli tufft att komma till spets nu men med rätt resa så kan han ha vissa möjligheter här.

Min Vinnare: 4 Gipsy De Chamant
Spets efter 500m: 4 Gipsy De Chamant
Skrällen: 2 Red Jamie
Ranking: A 4 B 1,6,2,8,5 C 7,3,10,9

GS75-3
Hästägarföreningens Jubileumspris - Customserien K50 över 2640 meter och jag har streckat tre hästar. 5 Farlander Am har gjort det väldigt bra sedan han kom i träning hos Johan Svensson. Han inledde med tre raka segrar. Efter det har han varit ute på rikstoton i tre lopp i följd där det blivit två andraplatser. Han gick väldigt bra som tvåa bakom Pleasure For Cash som vann Klass I finalen på Åby från ledningen nyligen. Lång distans har han vunnit över i tidigare regi så det ska inte vara några konstigheter. Snävt spår i volten nu men kliver han iväg bra så tror jag att Johan Svensson provar mot spets och skulle han komma till täten så kan han bli svår att fånga in. Blir det inte ledningen så är han bra nog att han kan vinna loppet från andra positioner också om det skulle bli aktuellt.

2 Hankypanky Peyton inledde karriären strålande med sju raka segrar. Efter det började det strula med mycket galopper men i den näst senaste starten så var hon tillbaka som en vinnare. Hon gick då en stark slutrunda i tredjespår och tog ner den ledande Denali och höll även undan knappt men säkert för övriga motståndare. Hon landade i dödens ut på slutrundan senast. Från den positionen så höll hon godkänt och kom in som femma i ett lopp som vanns av Lipstick Tooma från spets. Inget bra spår i volten nu så galopprisk föreligger men kan hon hålla sig till rätt gångart så kan hon utmana tipsettan om segern här.

4 Staro Mojito kom med en stark avslutning och plockade ner den länge ledande Man Of Steel men längre ut i banan kom två andra hästar som avslutade ännu lite bättre så han fick nöja sig med tredjeplatsen i ett lopp där Natosi Goj satte nosen först senast. Han har också fått ett dåligt spår i volten nu men i ett felfritt lopp så är han vass till slut om han får spara speeden fram till upploppet.

Min Vinnare: 5 Farlander Am
Spets efter 500m: 5 Farlander Am
Skrällen: 2 Hankypanky Peyton
Ranking: A 5 B 2,4,12,9,11,8 C 10,1,6,3,7

GS75-4
Fillies and Mares - Menhammar Stuteri - Stolopp över 2140 meter och jag har streckat två hästar. 9 Quarcia la en rejäl press på den ledande Dream On på den sista bortre långsidan och tog över ledningen in i den sista kurvan. Från den positionen så höll hon sedan undan till en säker seger för fyra starter sedan. I den efterföljande starten så stötte hon på övermakten i Seismic Wave men hon avslutade riktigt bra som tvåa bakom denne. Gången efter det så kördes hon offensivt och tog över ledningen efter 700 meter. Hon höll sedan bra men fick ge sig mot Anthara Bi så det blev en ny andraplats. Senast så slutade hon oplacerad i ATG:s Sommartravet Final som vanns av Vae Victis Club. Hon är anmäld barfota runt om nu och så har hon aldrig tävlat tidigare. Kan Kim Moberg som finns i vagnen hitta en bra väg med henne så kan hon bli farlig över upploppet så hon ska räknas tidigt här.

12 Anita Roc hade två raka segrar innan hon fick nöja sig med sjundeplatsen i ett lopp under Elitloppshelgen näst senast. Hon gjorde comeback efter en tids frånvaro senast. Hon avslutade då starkt men åt Golden Tricks som vann från ledningen fanns inget att göra så hon fick nöja sig med andraplatsen. Med lopp i kroppen nu så tror jag hon kan vara ännu vassare till den här starten. Får hon smyga med i en vettig rygg innan hon sätter in slutstöten så fäller hon många hästar till slut.

I övrigt kan 15 Hevin Boko som har gott kunnande vara tänkbar. Hon har 40 meters tillägg jämfört mot hästarna på startvolten men hon tål att göra en del grovjobb på egen hand. Hon har dock inte startat på drygt två månader fast hon har tränat på för fullt och hon är bra i ordning meddelar man från stall Timo Nurmos. Hon var anmäld till EM för ston på Solvalla i onsdags men där kom hon inte med så hon får gå ut här istället. Löser det sig med positionerna så kan hon duga en bit mot det här motståndet men hon får inte plats på systemet.

Min Vinnare: 9 Quarcia
Spets efter 500m: 7 Del Ray Pellini
Skrällen: 7 Del Ray Pellini
Ranking: A 9,12 B 15,6,7,3,11,13,10 C 14,8,1,4,5,2

GS75-5
Ett Treåringslopp över 2140 meter och jag har streckat två hästar. 8 Henry Flyer Sisu har visat stor talang i sina inledande tre starter. Efter en andraplats i debuten bakom Napoleon Cash så har han nu tagit två raka spetssegrar. Nu startar han bakom bilen för första gången från ett besvärligt utgångsläge men kan Jorma Kontio slinka ner i en vettig position innan attacken sätts in så kan han blanda sig i segerstriden på nytt. Eventuellt barfota bak för första gången nu.

7 Hilltop Hawk kommer från en färsk seger. Han fick då en invändig löpning innan han tog sig loss och han gick sedan i rejäl närkamp med den ledande Pre Calculated på upploppet och han sänkte denne på ett bra vis. Spår lite långt ut på vingen här men om Örjan Kihlström som finns i vagnen kan servera honom ett passande lopp så kan han bli att räkna med över upploppet här.

I övrigt kan 2 Hunt Am som gjorde det bra när han vann från ledningen näst senast vara tänkbar. Gången efter det så travade han i ledningen igen men han fick ge sig de sista 100 meterna och han kom in först på en fjärdeplats i ett lopp som vanns av Deal Done Zet. Han är startsnabb så här tror jag att Björn Goop siktar på ledningen. Från spets så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen. Eventuellt blir det jänkarvagn för första gången. Det blir troligen även ett goggles-huvudlag istället för ett öppet huvudlag som han har haft innan.

Min Vinnare: 8 Henry Flyer Sisu
Spets efter 500m: 2 Hunt Am
Skrällen: 9 Canzone
Ranking: A 8,7 B 2,5,9,6,12 C 3,4,1,10,11

GS75-6
Ett lopp över 1640 meter och jag har streckat tre hästar. 4 Bottnas Fantom var väldigt bra i ett sprinterlopp på Lindesberg efter en kortare paus näst senast. Han satt då i fjärde utvändigt innan han gick en stark sista långsida i tredjespår och in på upploppet så satte han klorna i den ledande Brandy Flame och han höll sedan undan för en starkt avslutande Borin T.N. och vann lätt med sparade krafter. Senast i ett stayerlopp på Bollnäs så fick han vandra en del av loppet först i andraspår och det blev för tufft för han tappade mycket och kom i mål som oplacerad bakom Cyrano De B. som drog det längsta strået. Nu är det kort distans som vid den senaste segern och här tror jag Jorma Kontio har ställt in siktet på ledningen. Från spets så kan han bli svårslagen här.

7 Royce Rolls var duktig vid vinsten för fyra starter sedan. Han satt då i tredje utvändigt innan han attackerade i spåren och via en stark avslutning så sänkte han den ledande Global Wonderful kort före mål. Gången efter det så höll han farten okej som femma i ett lopp som vanns av Phoenix Photo. Näst senast i Åmål så tog han över ledningen efter ett halvvarv och från den positionen så vann han väldigt lätt. Det slutade med en startgalopp senast. Spår långt ut på vingen nu men löser det sig med positionerna och om han kan få lite draghjälp på vägen så kan han bli farlig över upploppet.

2 Big Shot har visat gryende form på sistone. Han avslutade strålande på upploppet näst senast och kom in som trea i ett lopp som vanns av J.J.Another Win. Gången efter det så hade han bakspår över kort distans på Romme. Han fick då en resa i tredje invändigt innan han kom loss och via en härlig avslutning så spurtade han in till seger. Trevligt utgångsläge nu och han kan öppna bra utan att vara någon blixt så får han en fin löpning i den främre träffen så kan han vara med och kämpa om segern igen.

Min Vinnare: 4 Bottnas Fantom
Spets efter 500m: 4 Bottnas Fantom
Skrällen: 3 Jackpot Band
Ranking: A 4 B 7,2,3,6,8 C 1,5,9,10,12,11

GS75-7
Vi avslutar GS75 med The Owners Trophy över 2140 meter och jag har streckat tre hästar. 13 Heavy Sound hade inte startat sedan galoppen på upploppet i försöket i Elitloppet ifjol som Aubrion Du Gers vann inför comebacken på Eskilstuna för en dryg månad sedan. Han tog då över ledningen i ett tidigt skede och sedan så vann han lätt med sparade krafter. Senast så hade han innerspår i Rättvik. Han var chanslös på ledningen då och han hamnade en bit bak men han avslutade ändå okej även om det inte var samma tryck i honom som tidigare så han slutade femma bakom Diamanten som vann det loppet från ledningen. Här har han bakspår på tilläggsvolten och det är många hästar att runda men strular det inte för mycket med positionerna så kan han bli svår att stå emot över upploppet så han ska ändå räknas tidigt här.

4 Jaques Noir öppnade fort och tog ledningen men när Vikens High Yield kom fram tidigt så släppte han ifrån sig ledningen. Sedan så fick han luckan in på upploppet och då avslutade han starkt och plockade meter på meter på ledaren men han tog sig aldrig förbi så det slutade med en andraplats för tre starter sedan. Han satt fast med gott om krafter sparade gången efter det. Senast så fick han det inte att stämma och galopperade upprepat. Kan han hålla ihop aktionen nu så tror jag Rikard N Skoglund kan köra sig till spets. Från ledningen så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

1 Hierro Boko gjorde comeback i ny regi för Hanna Lähdekorpi näst senast. Han gjorde det bra och kom in som fyra i ett lopp som vanns av Gravity Pace då. Senast så kom han med en rykande avslutning i vida spår men han fick aldrig tag i Franklin Face som vann det loppet från ledningen så det slutade med en andraplats. Intressant läge här och får han en lucka till slut så har han en härlig spurt att tillgå och då kan det var läge för en seger. 

I övrigt drar 5 Makethemark en del streck. Han hängde med klart godkänt som trea bakom Next Direction som vann St Michel Ajo i Mikkeli över sprinterdistans näst senast. I Åby Stora Pris senast så hade han ett dåligt läge och han satt långt bak och han fick inte med sig något av priskakan. Hittar Ulf Ohlsson en bra väg med honom så kan han plocka en god placering här fast han ratas på systemet.

Min Vinnare: 13 Heavy Sound
Spets efter 500m: 4 Jaques Noir
Skrällen: 1 Hierro Boko
Ranking: A 13 B 4,1,5,7,8 C 11,6,10,2,9,12,3

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Lucky Sports:

100 kr tillbaka vid förlust!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Unibet:

Sätt in 100 kr spela för 200 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

bet365:

Upp till 1250 kr i spelkrediter!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. 18+

Snabbare:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Hajper:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

SpeedyBet:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Casumo:

Spela för 100 kr, få 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

LeoVegas:

Sätt in 100, få 100 kr gratisspel!

Senaste Spelbloggar

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
  Dagens Bästa Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
22:00  Barcelona - Getafe
Fotboll - La Liga - 1 asian -1,5
1.75
  Rekatochklart Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
04:00  Vancouver - Ottawa
Ishockey - NHL - 1
2.06
19:00  Hudiksvall - Gefle
Fotboll - Division 1 Norra - 2 hcp -1
2.35
21:00  Arsenal - Everton
Fotboll - Premier League - 2 Asian +0.5
1.85
18:30  West Ham - Chelsea
Fotboll - Premier League - 2
1.83
18:30  Valencia - Alaves
Fotboll - La Liga - BLGM
2.00
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
19:30  V64 Tips Bollnäs 22/4
Insats: 672 kr - DrTrav
20:55  DD Tips Bollnäs 22/4
Insats: 200 kr - DrTrav
12:45  V65 Tips Gävle 23/4
Insats: 616 kr - DrTrav
16:00  Stryktipset Tips Lördag 24 April
Insats: 864 kr - Tipsexperten
16:20  V75 Tips Halmstad 24/4
Insats: 1215 kr - DrTrav
18:20  DD Tips Halmstad 24/4
Insats: 250 kr - DrTrav

Livestreaming