GS75 Tips Tingsryd 22/5

Publicerad på 21 Maj 2022 - 23:30

DrTrav

DrTrav

21 Maj 2022 - 23:30

Söndagens GS75-tävlingar hämtar vi från Tingsryd och att notera är att detta är Sveriges enda milebana där ett varv runt ovalen mäter 1609m. Upploppet är dessutom långt och är hela 285m. Detta gör att alla hinner få chansen och att det handlar om för kusarna att inte köra för tidigt.

Nedan följer mina GS75-tips.

Jag spelar med två spikar. 5 D.Day Glide i den femte avdelningen och 5 Golden Guard i den sjätte avdelningen.

GS75 Tips Tingsryd Söndag 22/5
V75-1 5,6,8
V75-2 5,6,7,9
V75-3 1,2,5
V75-4 1,7,11
V75-5 5 D.Day Glide
V75-6 5 Golden Guard
V75-7 1,3,4,5,6,7,8,11

864 rader x 1 = 864 kr

DD Tips Tingsryd Söndag 22/5
DD1: 5 Golden Guard
DD2: 1,3,4,5,6,7,8,11

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 3218m auto
Vi inleder med ett långlopp där styrkan kommer fälla avgörande på Tingsryds ovalen som där det handlar om att hålla igen så mycket det går för att få hästarna hela vägen in i mål över det långa upploppet.

8 Made Of Stars är en stark och rejäl häst som gynnas av den längre distansen. Sex av sina åtta segrar i karriären är tagna i lopp som varit över 2600m. Senast var han trea från ledningen bakom Tattoo Avenger och Readly Lavec och såg fin ut även om han inte var helt körbar över upploppet. Att han nu dessutom varit fått återhämta sig i lite drygt en månad ses bara som positivt. Made Of Stars har nämligen tagit fyra segrar och hela åtta pallplaceringar på sina nio starter när det som nu gått längre än 30dagar mellan starterna. Med en bra prestation idag kommer hans styrka fälla avgörande och detta blir mitt förstaval.

6 Ornello stod för en mersmakande upphämtning senast efter en startgalopp, klockan stannade på 1.12 sista 1000m och formen är det inget fel på. Kapacitet och kunnande vet vi att Ornello besitter och skulle han köras i ledningen idag ökar segerchansen. Sju av Ornellos tio segrar i karriären är tagna från spets.

Nämner även 2 Hat Trick som har fått varva sulkylopp med monté under den senaste tiden och verkar nu ha hittat nya växlar som individ. Hästen har bra grundkapacitet och ett perfekt utgångsläge och ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 8 Made Of Stars
Spets efter 500m: 6 Ornello
Skrällen: 2 Hat Trick
Ranking: A 8 B 6,2,7,9,10,1,5 C 12,3,11

GS75-2 1609m auto
5 Nan's Cash tog karriärens första seger i den senaste starten, då avgjorde hon på rejält sätt från utvändigt om ledaren. Nan's Cash har tidigare visat sig kunna öppna kvickt i volten och skulle hon nu få till en kvick öppning bakom bilen här kan hon mycket väl sitta i ledningen efter en bit. Nan's Cash har både visat inställning och tuffhet för att passa på Tingsryds ovalen och hon blir mitt förstaval idag.

Draget i loppet är dock 7 Debutante avslutade på bra sätt i skymundan för två starter sedan och i den senaste starten visade hon bra styrka när hon vann på bra sätt från dödens. Formen är bra och dessutom är det spännande med barfota runt om för första gången samt rycktussar. Debutante är given på GS75 idag.

Nämner även 9 Samedi som nu kommer med tre lopp i kroppen efter längre uppehåll. Hon har gjort det bra och kommer dessutom med två raka segrar på kontot. Ikväll är det anmält amerikansk vagn vilket är ett plus och Samedi är tidig vid gardering till låg procent.

Min Vinnare: 5 Nan's Cash
Spets efter 500m: 5 Nan's Cash
Skrällen: 9 Samedi
Ranking: A 5,7 B 9,6,8,11,3,2,4 C 1,12,10

GS75-3 1609m auto
1 Arcoveggio gör idag en spännande debut för Magnus Dahlén. Han är såklart svårbedömd formmässigt och precis som många av Dahléns hästar så är de svåra att räkna på. Men Italienaren kommer med två raka segrar på kontot och för två starter sedan vann han enkelt efter att blivit serverad ett passande rygglopp. I den senaste starten blev det tillslut en överlägsen seger för Arcoveggio. Dock riskerar Arcoveggio att bli över från sitt innerspår idag vilket såklart försvarar uppgiften, men skulle det lösa sig från innern har Arcoveggio visat upp fart som räcker långt i klassen. Han är trots detta given på GS75 systemet och jag lägger honom överst i ranken även om det är givet att gardera.

Draget i loppet är 2 Doubleyou Bi som haft en del otur i sina två starter på svensk mark hittills. Han har suttit långt bak i kön och samtidigt hamnat i dåliga ryggar. Detta är en häst som visat sig trivas som bäst i ledningen hemma i Italien och dessutom har han visat att han kan öppna från start. Enligt stallet är man optimistiska idag och menar på att det är full laddning för spets som gäller och väl i den positionen kommer han sen leda loppet länge. Till endast 3% i skrivande stund är detta en given skräll att betala för.

Nämner även 5 Just Perfect Sisu som har inlett karriären på ett bra sätt och starter idag på nytt med bra förutsättningar. Han är kvick i benen och kommer kunna få ett passande lopp idag och vid gardering är detta en häst som tidigt ska räknas in i segersnacket.

Min Vinnare: 1 Arcoveggio
Spets efter 500m: 2 Doubleyou Bi
Skrällen: 2 Doubleyou Bi
Ranking: A 1,2,5 B 6,7,9,11,4 C 8,3,10,12

GS75-4 1609m auto
Ett spännande lopp på förhand där det väntas rejäl kubbning om ledningen från starr.

1 Nugget Zon var i den senaste starten ute i ett Kungapokalsförsök, han strulade då en del från start men visade sen toppform genom en bra avslutning via innerspår, klockan stannade på 12,9 i 2000m. Nugget Zon är en fyraåring som går en ljus framtid till mötes och han har sex segrar på sina tips starter i livet. Han kan öppna kvickt från start och lyckas man försvara innerspåret den första biten ökar också segerchansen. Väl i ledningen blir han tuff för övriga att plocka ner tillslut. Skulle han bli av med spets initialt är han trots det garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt ändå.

7 Zoccoloduro O.P. är en speedig individ som nu har fått två lopp i kroppen efter långt uppehåll. Avslutningen senast var positiv och gav besked att formen sitter där. Kommer han bara till från start idag står Zoccoloduro O.P. för en rejäl prestation och ska tidigt räknas in i segersnacket här.

Nämner även 11 Braddock som införskaffat sig en hel del hårdhet nu efter att varit ute i tuffa sammanhang på slutet. Idag är motståndet aningen enklare och skulle det bli lite överpace på loppet från start så gynnar det Braddock som kommer plcoka många placeringar tillslut.

Min Vinnare: 1 Nugget Zon
Spets efter 500m: 1 Nugget Zon / 7 Zoccoloduro O.P.
Skrällen: 11 Braddock
Ranking: A 1,7 B 11,4,9,3,8,10,12 C 2,5,6

GS75-5 1609m auto
5 D.Day Glide är en segervan individ som efter fem starter på svensk mark har tre segrar på kontot. Han kommer nu dessutom med ett lopp i kroppen och bör ha en uppåtgående formkurva. Han kan öppna bra och har idag fått ett passande utgångsläge. D.Day Glide har idel seger från ledningen och kommer hon dit pånytt idag kommer övriga behöva vara duktiga för att plocka ner henne. Spik,

Motbud
11 Crown Wise As är en stor häst som tagit tid på sig för att växa i sin stora kroppen. Men utvecklingen pekar uppåt i årsdebuten senast stod han för en bra prestation direkt när han höll bra hela vägen in i mål från dödens. Nu med lopp i kroppen bör vi kunna förvänta oss en än bättre insats idag och trots sitt bakspår över 1609m ska Crown Wise As räknas tidigt.

Nämner även 9 Ares B. som besitter bra fart i grunden men kommer behöva höja sig en hel del nu jämfört med senaste insatsen i årsdebuten. Men utgångsläget är passande och och med en normal prestation av Ares B. kommer han vara med långt framme idag.

10 Staro Peanut är en häst Joakim Lövgren alltid pratar gott om och vi känner ju även till stallets form för dagen. Även om man önskat lite mer av hästen senast kan det bli kostsamt att nonchalera honom idag vid bredare gardering då Staro Peanut besitter bra kunnande i grunden.

Min Vinnare: 5 D.Day Glide
Spets efter 500m: 5 D.Day Glide
Skrällen: 9 Ares B.
Ranking: A 5 B 11,9,10,4,3,1,8 C 12,7,6,2

GS75-6 1609m auto
5 Golden Guard är en häst som visade sig duga bra i tuffa V75 samanhang under 2021. För fyra starter sedan var han ute och tampades mot bland annat Extreme, Aetos Kronos och Don Fanucci Zet i EM för femåringar på Åby. Två av dessa kommer vi om exakt vecka få se göra upp i Elitloppet på Solvalla. I den senaste starten handel det om årsdebut, men Golden Guard visade ingen ringrost utan vann på bra sätt direkt. Han är kvick iväg från start och är min troliga ledare av loppet här. Väl i den positionen är han obesegrad ifrån efter sex försök. Nu med lopp i kroppen dessutom borde segerchanserna pånytt vara goda ifrån spets. Spik!

Motbud
3 Beckham gick imål med sparade krafter för två starter sedan, efter att fått sen lucka. I den senaste starten visade han dock att formen är bra efter att utmanat Golden Guard om segern trots att Beckham fick göra jobbet i dödens. Beckham har segrat över kort distans på V75 och från ett bra utgångsläge här ses han som den främsta utmanaren till min spik på förhand.

Nämner även 4 Souvenir D'Inverne som är i sitt livs form för dagen. Han stod för en rejäl insats senast vid segern och för den som graderar ska Souvenir D'Inverne inte nonchaleras från ett bra utgångsläge.

Min Vinnare: 5 Golden Guard
Spets efter 500m: 5 Golden Guard
Skrällen: 4 Souvenir D'Inverne
Ranking: A 5 B 3,4,8,11,2,1,12 C 6,10,7,9

GS75-7 1609m auto
3 Manstone Two U. är en spännande individ som tidigare tränades av André Eklundh, men som numera återfinns hos Johan Untersteiner. Från stallet meddelar man att Manstone Two U. tränar positivt och att hon är redo för en bra prestation direkt här i årsdebuten. Johan Untersteiners har tre hästar med i loppet men väljer själv att sitta upp bakom Manstone Two U. och dessutom är det maximal utrustning som gäller direkt. Anmäld barfota runt om och med amerikanskan vagn. Idag är Manstone Two U. den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen är hon hästen att slå för övriga. Förstahäst.

Framhåller även 6 Imperias Juliette som satt fast med sparade krafter i årsdebuten senast och bör nu gå framåt med det loppet i kroppen. Hon visade under 2021 att hon duger bra i klassen och har även erfarenhet av V75. Given på kupongen idag.

7 Lady Larissa tränas även hon av Johan Untersteiner och gör sin årsdebut här idag. Från stallet har man siktet inställt på det tyska stoderbyt längre fram under säsongen. Kapacitet och kunnande finns för att utmana om segern här direkt om inte ringrosten lyser igenom.

Nämner även 4 Athena Face som besitter bra fart för klassen och skulle hon kunna få ett passande smyglopp här idag kommer hennes avslutning bita bra över Tingsryds långa upplopp.

Min Vinnare: 3 Manstone Two U.
Spets efter 500m: 3 Manstone Two U.
Skrällen: 6 Imperias Juliette
Ranking: A 3,6,7,4 B 5,8,11 C 10,2,9,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto