V64 Tips Åby 2/6

Publicerad på 2 Jun 2022 - 11:52

DrTrav

DrTrav

2 Jun 2022 - 11:52

Åby står som värd för V64 på torsdag och jag tycker mig ha hittat två bra spikar att bygga systemet kring. Jag spikar 2 Jello W i V64-1 samt 7 Liberty Boko i V64-4.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Åby 2/6
V64-1 2 Jello W.
V64-2 1.3.5.6..7.8
V64-3 1.2.5.7.8.9
V64-4 7 Liberty Boko
V64-5 1.5.10
V64-6 1.2.3.4.6.9.12

756 rader x 1kr = 756kr (spelar endast för 6rätt)

Dagens Dubbel Åby 2/6
DD-1 5 Primadonna Tile
DD-2 3.4.6

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
Jag går ut hårt och inleder omgången med spik på 2 Jello W.
Vid sin senaste start var han favorit i en klass 1-final på V75 men fungerade tyvärr inte för dagen och galopperade från start. Jag tog verkligen till mig den här segervana hästen när han debuterade på svensk mark tidigare i år och fullkomligt krossade sina konkurrenter. Jag tror han har alldeles för lite pengar på sig sett till sin kapacitet och han kommer tjäna fina pengar framöver.
Han är bara medel ut från start men han kommer sitta i ett andraspår direkt och motståndet är klart överkomligt. Jag tror att han vinner från dödens om det så krävs och tycker Jello W. är omgångens bästa spik.

Motbud
5 Global Bodyguard vek ner sig från ledningen i ett lopp på Charlottenlund senast och borde normalt sett ha vunnit det loppet. Han hade dock haft en liten paus inför den starten och behövde kanske loppet och kommer säkert ha gått framåt till den här starten. Han är snabb från start och borde ha bra möjligheter att nå ledningen och därifrån är han det största hotet mot min spik.En intressant detalj är att Stefan Persson var uppsatt som kusk på Global Bodyguard men valde att köra Jello W.

MIn Vinnare: 2 Jello W.
Spets efter 500m: 5 Global Bodyguard
Skrällen:
Rankingen A:2 B:5.1 C:3.7.9.6.4.8

V64-2 2140m Auto
3 Cheops galopperade från start senast i ett snävt spår i volten och fick sin segersvit bruten. Han har sett jättefin ut innan dess vid två raka segrar och det här är en häst som Johan Untersteiner har väldigt höga förväntningar på i framtiden. Det känns som en häst som är oöm för positioner men det är debut bakom bilen och flera andra intressanta hästar till start.

1 Pure Atlas gör även han debut bakom bilen men han har visat startsnabbhet med voltstart och känslan är att han kommer kunna öppna fort från start. Pure Atlas och Cheops möttes senast och då var Cheops favorit trots att han startade med 20 meters tillägg och det kanske säger en del men jag gillade intrycket på Pure Atlas som ledde loppet från start till mål och med två lopp i kroppen lär formen knappast vara sämre nu.

6 Moses Boko har fått en genomkörare på svensk mark och han gjorde ett klart bra lopp efter att ha fått trava stora delar av loppet utvändigt ledaren och gick i mål på 1.14.3 över aktuell distans. Det är den snabbaste tiden någon i startfältet har gjort och en liknande prestation bör räcka långt.

7 Kaiser Wibb vann sitt första lopp senast från ledningen. Den positionen lär bli svår att nå nu men jag tycker han var fin efter 1.13.8/800m och nu är han anmäld barfota runt om för första gången.

5 Delight Kronos galopperade oturligt senast efter att ha kört upp i en vagn men han vann förkrossande enkelt i ett lopp på Kalmartravet starten innan dess.

8 Gold Eagle agerade klart förbättrat senast och gjorde sitt bästa lopp hittills som tvåa bakom storfavoriten Spartakus och gick i mål på 1.14.7 över distansen.

Min Vinnare: 3 Cheops
Spets efter 500m:1 Pure Atlas / 3 Cheops
Skrällen: 7 Kaiser Wibb
Rankingen A:3.1.6 B:7.5.8 C:2.4

V64-3 2140m Volt
2 Elton H.B fick det inte att fungera i vintras men har sett klart förbättrad ut nu vid två raka segrar. Mycket talar för att Anton Knutsson kan köra fram och överta ledningen i ett tidigt skede och är han lika fin som senast är det bra chans till en tredje raka triumf. Det är dock en orutinerad häst som bara har tjänat drygt 50.000 kronor och det är ingen favorit jag vill hålla i handen.

9 Gao K är en avkomma efter Sebastian K som är bättre än vad raden ger sken av. Nu ställs han inför sitt lämpligaste motstånd på länge och trots att han startar med tjugo meters tillägg är det en bra uppgift på pappret. Han har agerat förbättrat vid sina två senaste starter och nu ska han dessutom tävla utan bakskor.

8 Magic Sea är helt ospelad i skrivande stund men senaste insatsen vittnade om att formen är på sin plats. Han satt långt bak i fältet när dom svängde in på upploppet men avslutade visslande fort och med rätt draghjälp under vägen blir han farlig.

7 Listas Die Hard är van tuffare sällskap och har fått ett par lopp i kroppen efter uppehåll. Läget är besvärligt men det är inte det tuffaste motståndet han möter och det kan vara en annan potentiell skräll i loppet.

Jag betalar även för 1 Cove Snapper som har läget samt 5 Twigs Intense.

Min Vinnare:2 Elton H.B
Spets efter 500m: 2 Elton H.B / 1 Cove Snapper
Skrällen: 8 Magic Sea
Rankingen A:2.9.8 B:7.1.5 C:10.3.11.6.4.13.12

V64-4 2640m Auto
7 Liberty Boko är en fin häst som kommer från en toppinsats. Han blev dessutom vinnaren i spårlottningen och startar med ett springspår och jag tror att Rikard N Skoglund utnyttjar läget och sitter i ledningen tidigt. Även om han inte prickar starten klockrent tror jag inte att invändiga ekipagen svarar honom över lång distans på Åby där det finns open stretch att använda sig av. Väl i ledningen borde Rikard N Skoglund få styra och ställa som han vill och jag spikar ekipaget i tron att dom leder från start till mål.

Motbud
8 Lozano Di Quattro gör det bra varje gång och känns som en häst som är mer stark än snabb och därmed gynnad av distansen. Han startar dock med ett innerspår på tillägg och det är en trög häst som säkerligen kommer tappa på min spik från start och jag tror det blir för långt fram.

1 Sobel Caviar har läget och kommer att få en passande resa på innerspåret. Drömscenariot vore såklart att komma iväg tillräckligt snabb från start för att kunna sitta i ryggen på Liberty Boko och då kommer han åtminstone få chansen till slut.

5 Allison Face vill jag ändå nämna som en potentiell skräll. Det är en osäker häst som jag har väntat på att det ska lossna för och han har matchats i tuffa sällskap. Han behöver höja sig men man testar att lätta honom lite i balansen nu och det skulle kunna falla väl ut.

Min Vinnare: 7 Liberty Boko
Spets efter 500m: 7 Liberty Boko
Skrällen: 5 Allison Face
Rankingen A:7 B:8.1.5.2.4.10 C:9.3.6

V64-5 2640m Auto
5 Primadonna Tile är en talangfull häst som tyvärr har haft en del skadebekymmer och inför senast hade hon bara gjort en start på närmare ett år och gjorde comeback efter sju månaders frånvaro. Det var en årsdebut med mersmak när hon vann ett lopp över kort distans i Tingsryd och även om hon fick ett perfekt serverat lopp var intrycket bra. Nu är det lång distans och det tror jag egentligen bara är en fördel för den här stora hästen. Det är möjligt att hon kan köra sig till ledningen efter en bit men med tanke på hur fin Denco’s Rioja var från den positionen näst senast talar mycket för att hon får göra jobbet utvändigt om ledaren. Hon kan vinna den vägen också men det är väl tufft att begära det efter alla skadebekymmer och jag tar med ett par hästar till.

1 Denco’s Rioja var mycket bra när hon vann ett lunchlopp från ledningen på Solvalla näst senast och jag tycker hon växer ett par klasser i ledningen. Nu är det perfekta förutsättningar och det är inga raketer från start utvändigt och Kim Eriksson borde ha bra chans att nå spets. Nu ska hon ut över lång distans för första gången och det är möjligt att man släpper ledningen men jag tycker som sagt att hon är som allra bäst med tätkänning och jag hoppas att man vill prova i den positionen.

10 Peak Princess skulle gynnas om det blir överpace på loppet. Hon var klart bra vid segern för tre starter sedan och senast gick hon fort över upploppet från ett hopplöst utgångsläge över kort distans.

Min Vinnare:5 Primadonna Tile
Spets efter 500m: 1 Denco’s Rioja / 5 Primadonna Tile
Skrällen: 10 Peak Princess
Rankingen A:5.1.10 B:13.6.9.6.15.8.3 C:14.12.4.7.2.11

V64-6 2140m Auto
3 Boston Trio känns som en sund tipsetta. Jag tycker han går ner lite i klass till den här starten och är bättre än raden men faktum är att han ännu inte har vunnit på svensk mark och det är kanske inte den statistiken man vill ha på en häst som är relativt klar favorit i skrivande stund. Det är möjligt att Kim Eriksson kan köra fram till ledningen och då talar mycket för att han rinner undan men jag hoppas att Gustav Johansson vill testa i ledningen med 4 Valour Kronos som jag tycker såg formstark ut senast.

6 Starbec’s A To Z. kan väldigt mycket i sina ljusa stunder och han genomförde en årsdebut med mersmak senast. Han kan hamna lite på vingel från start eftersom han inte är speciellt snabb ut men han går desto fortare till slut. Det blir barfota runt om igen, vilket gör den här hästen många meter bättre och han är självskriven på kupongen.

4 Valour Kronos är snabb från start och är min klara spetsfavorit i loppet och det hade varit intressant att se honom i ledningen. Nu är vi ju dock på Åby och det är möjligt att Gustav Johansson vill överlåta ledningen för att köra till slut via open stretch.

1 Milos Ganador är knepig och har lätt till galopp men när han fungerar duger han långt i den här typen av lopp. Läget blev perfekt och han borde kunna få en passande resa på innerspåret och spara på sin speed till slut.

2 Global Workaholic startade med fel förutsättningar senast och den starten är bara att glömma. Han höll klart bra från positionen utvändigt om ledaren näst senast och borde sitta bra till direkt från det här utgångsläget.

Jag betalar även för 9 Ester Wibb och 12 Give Me Five F.R.

Min Vinnare:3 Boston Trio
Spets efter 500m: 3 Boston Trio / 4 Valour Kronos
Skrällen: 1 Milos Ganador
Rankingen A:3.6.4 B:1.2.9.12 C:5.7.8.11.10

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto