V64 Tips Åby 22/4

Publicerad på 22 Apr 2022 - 12:23

DrTrav

DrTrav

22 Apr 2022 - 12:23

V64 hämtar vi från Åby på fredagsskvällen. Nämnvärt är att det finns två spår av Open Stretch att tillgå på upploppet och att det är fina tävlingar med uttagningslopp till kungapokalen och drottning Silvias pokal.

Jag spelar med en spik ikväll. 7 Iznougoud AM i den tredje avdelningen.

V64-tips Åby Fredag 22/4
v64-1 1,3,8
v64-2 1,2,7,9,10
v64-3 7 Iznougoud AM
v64-4 5,6,8,9,10
v64-5 1,4,5,7,10
v64-6 3,10

750 x 1kr = 750kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Åby Fredag 22/4
DD-1 1,4,5,7,10
DD-2 10 Imhatra Am

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
1 Francesco Zet är en spännande häst för framtiden, han var kungen under fjolåret med seger i både Svenskt Travkriterium och Breeders Crown. Nu fick han årsdebuten spolierad senast efter att man fick stryka Francesco Zet på grund av banförhållanden. Detta gör att formen är svårbedömd, men Daniel Redén brukar sällan fuska med träningen och jag räknar med en bra prestation direkt. Örjan Kihlström som sitter i vagnen får lägga fokus på att lösa innerspåret och när väl den uppgiften är löst kommer övriga få svårt att stå emot Francesco Zet tillslut.

3 Akilles Face var ett stallskrik senast på V75 men galopperade då direkt. Det handlade om årsdebut den gången och skulle han bara trava felfritt ikväll kommer kan det mycket väl sluta med en snabb revansch. Att kapaciteten finns visade Akilles Face vid sina segrar under 2021 och från ett bra utgångsläge ska man räknas tidigt här.

Nämner även segervana 8 Let It Be V.P. som har segrat åtta av elva starter i livet. Ikväll är utgångsläget inte det bästa och han är svår att sätta in mot svenskt motstånd. Men segrarna har tagits på överlägset sätt och ska inte nonchaleras här.

Min Vinnare: 1 Francesco Zet
Spets efter 500m: 1 Francesco Zet
Skrällen: 8 Let It Be V.P.
Ranking: A 1,3 B 8,5,2,9,6 C 4,7

V64-2 2140m auto
7 Aquarius Face fick ett snällt lopp senast och satt länge fast i ryggar, men när luckan väl kom avslutade Aquarius Face bra. Under fjolåret tampades ofta Aquarius Face emot de bäst i kullen. Stall Kolgjini låter uppåt inför kvällen och jag räknar med att formkurvan för Aquarius Face pekar rakt upp nu. Given på kupongen.

10 Mellby Jinx gjorde årsdebut senast och avslutade då kvickt efter sen lucka, nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en hel del. Dessutom växlar man upp i utrustningen, det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn vilket är spännande. Mellby Jinx besitter högt kunnande och var bland annat tvåa i E3-finalen under fjolåret. Han tål att göra en hel del jobb på egen hand och ska räknas tidigt ikväll.

9 Beat Generation gjorde även han årsdebut senast men fick då inte aktionen att stämma och det slutade med galopp i första sväng. Under fjolåret visade Beat Generation upp en hel del fart och med en fortsatt utvecklingskurva under vintern nu ska det bli spännande att följa Jörgen Westholms häst under året.

Min Vinnare: 7 Aquarius Face
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Beat Generation
Ranking: A 7,10,9 B 7,1,6,4 C 3,5,8

V64-3 2140m auto
7 Iznougoud AM kommer med två raka segrar i år och båda segrarna är tagna på överlägset sätt från ledningen. Tidigare har Iznougoud AM kunnat visa upp lite osäkra tendenser men det har vi hittills inte fått sett under 2022. Iznougoud AM kan öppna kvickt och har svårt att se vem som ska kunna svara upp ledningen när han tidigt kommer fram och ställer en fråga. Väl i ledningen efter en bit är segerchansen hög, jag spikar.

Motbud
En annan som är kvick iväg från start är 5 Icon Mearas. Han gör sina bästa lopp när han får tävla i den främre träffen och nu när vi är på Åby med Dubbla Open stretch skulle Icon Mearas kunna vara den som får loppet i rygg på ledaren. Han möter visserligen tuffare motstånd nu än vad han gjort tidigare man ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 7 Iznougoud AM
Spets efter 500m: 7 Iznougoud AM
Skrällen: 5 Icon Mearas
Ranking: A 7 B 5,8,9,6,3 C 10,1,2

V64-4 2140m auto
9 Deborah S.H. har nu tre raka segrar på kontot. Senast handlade det om årsdebut men Deborah S.H. visade ingen som helst ringrost. Hon vann på ett rejält sätt från positionen utvändigt om ledaren och nu med lopp i kroppen kan vi vänta oss en minst lika bra prestation ikväll. Deborah S.H. tål även att gör en hel del jobb på egen hand och har kapacitet som räcker långt i klassen. Utgångsläget är dessutom helt okej och Thomas Uhrberg som sitter kan själv välja när attacken ska sättas in. Förstahäst i min bok.

10 Presto U.S. gör en spännande debut för Daniel Redén ikväll. Hon är svår att sätta in i våra sammanhang men Presto U.S. har stått för fina resultat i USA tidigare. Hon har bland annat segrat på 11,2 över 1609m och besitter en vass avslutning som kommer räcka långt ikväll.

6 Bright Crystal visade inget extra i årsdebuten men nu med lopp i kroppen bör hon vara bättre ikväll. Det blir barfota runt om igen och Bright Crystal har tidigare visat upp kunnande som står sig bra för sammanhanget. Bright Crystal är även kvick iväg från start och skulle kunna vara den tidiga ledaren av loppet, väl i spets ska hon sen inte nonchaleras.

Min Vinnare: 9 Deborah S.H.
Spets efter 500m: 6 Bright Crystal
Skrällen: 6 Bright Crystal
Ranking: A 9,10 B 6,8,5,4,2,7 C 1,3

V64-5 2140m auto
4 Felix Orlando imponerade verkligen under fjolåret med över 2,7 miljoner intjänat. Han vann både borta och långa E3 och visade sig besitta både den rätta inställningen men även startsnabbhet som gjort att han ofta fått fina lopp. Ikväll är han den troliga ledaren av loppet på nytt och väl i den positionen är han sen hästen att slå. Felix Orlando visade även bra form senast när han vann på överlägset sett från spets. Given förstahäst här.

7 Usain Lobell är en spännande gäst från Nederländerna. Han vann fem av åtta lopp under 2021 och var även på väg att vinna årsdebuten senast men det blev en snöplig galopp till slut. Kapaciteten är hög hos Usain Lobell och det ska bli spännande att följa vad han kan uträtta på svensk mark framöver. Trots bricka sju ikväll måste Usain Lobell räknas tidigt till endast 7%.

10 Global Concept visade även han upp bra kunnande under 2021 men fungerade inte i årsdebuten senast då det blev galopp. Vissa frågetecken finns inför ikväll men skulle han nu med lopp i kroppen prestera en normal prestation räcker det långt. Jörgen Westholm har även fin form på stallet för dagen och Global Concept ska utrustas med en amerikansk vagn vilket är spännande.

Nämner även 1 Indy Rock som var fyra i Kriteriet och tvåa i Breeders’ Crown under 2021. Ikväll startar man från ett innerspår vilket skulle kunna bli en fälla för Johan Untersteiners häst. Han har en del humör och uppträder inte alltid rumsrent. Men kapacitet finns hos Indy Rock och skulle han fungera från innern här ska han inte nonchaleras i segersnacket.

Min Vinnare: 4 Felix Orlando
Spets efter 500m: 4 Felix Orlando
Skrällen: 7 Usain Lobell
Ranking: A 4 B 7,10,1,5,2,3 C 6,9,8

V64-6 2140m auto
10 Imhatra Am är min förstahäst i loppet. Senast fick han göra jobbet utvändigt om 3 A Perfect Face men höll starkt hela vägen och gick i mål som tvåa. Under 2021 slutade han trea Breeders’ Crown och sprang in över 1,4 miljoner. Imhatra Am är en tuff märr som tål att göra en hel del jobb på egen hand men har återigen fått ett missgynnande bakspår. Däremot har hon nu två lopp i kroppen och formtoppen borde vara nära. Jag är inne på att Imhatra Am kan få revansch ikväll på A Perfect Face och till 20% är detta mitt första val.

Men jag plockar ändå med 3 A Perfect Face på kupongen. Hon är det givna motbudet till Imhatra Am. Hon har inlett året med två raka segrar och har visat fin utveckling på slutet. Hon är dessutom kvick iväg från start och ses som den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen är sen segerchansen bra pånytt.

Nämner också 9 Global Confession som ska bli spännande att följa i år. Hon missade en del av året i fjol och har en hel del att hämta nu under 2022. Hon kommer nu med två raka segrar på kontot och vi vet fortfarande inte vart hennes fulla kapacitet är. Det är dessutom anmält barfota runt om för första gången och för den som vill ha en skräll i avslutningen är Global Confession tidig till 9%.

Min Vinnare: 10 Imhatra Am
Spets efter 500m: 3 A Perfect Face
Skrällen: 9 Global Confession
Ranking: A 10,3 B 9,5,4,8,6 C 2,1,7

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto