V64 Tips Åby 6/1

Publicerad på 6 Jan 2022 - 00:39

DrTrav

DrTrav

6 Jan 2022 - 00:39

Det är V64 från Åbytravet på torsdag och omgången är dessutom kryddad med en jackpot på 5 miljoner kronor. Jag spelar med två spikar i omgången, 4 Eieio i V64-2 samt 9 Alpha Peak i V64-4.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Åby Torsdag 6/1
V64-1 2.3.6.9.10.11
V64-2 4 Eieio
V64-3 1.3.4.5
V64-4 9 Alpha Peak
V64-5 1.3.5.7.10
V64-6 1.2.4.5.10

600 rader x 1kr = 600kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby Torsdag 6/1
DD-1 1 Akela Play
DD-2 4.2.10

3 Rader x 50 kr = 150kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Volt
3 Mellby Image känns som en favorit i fara och man ligger lågt från stallet på förhand. Hon fick startförbud efter ett lopp i oktober och har inte varit ute sedan dess men hon har hög kapacitet och kommer hon till ledningen kan hon mycket väl rinna undan. Det är ingen garanti att det blir någon ledning och skor är dessutom ett minus och hon är bara en av flera med chans.

11 Amore Bello får istället tipset i ett öppet lopp. Hon har fått två lopp i kroppen i Johan Untersteiners regi och känns klart på gång nu och gick ett bra upplopp senast i ett tuffare sällskap. Hon har fått ett passande springspår på tillägg och borde komma iväg bra från start och med tanke på att det är frågetecken för formen på favoriten känns hon klart intressant.

10 Diversity Pellini kan mycket i grunden och är klart bättre än vad hon har givit sken av på slutet och att André Eklundh förstärker nu är ett klart plus.

2 The Black Rose har ett bra läge och ska ses med hyggliga möjligheter att hålla ut favoriten från start. Hon har gått i ledningen vid ett tillfälle tidigare vilket resulterade i en seger men oavsett kommer hon att få en passande resa på innerspåret.

6 Joyo har suttit fast med krafter kvar i två raka starter och 9 Briljant Sensation har en vass speed till slut och båda ska räknas med klaff på loppet.

Min Vinnare: 11 Amore Bello
Spets efter 500m: 2 The Black Rose
Skrällen: 10 Diversity Pellini
Rankingen A: 11.2.3.10 B: 6.9.1.12 C: 7.8.13.5.4

V64-2 2140m Auto
4 Eieio är orutinerad och har bara två starter innanför västen men han har imponerat stort på mig hittills. I debuten fick han överta ledningen efter en bit och vann mycket överlägset till 26 ggr pengarna men därefter var han struken och det dröjde närmare tre månader innan han återigen äntrade tävlingsovalen.
Han stod bra till i loppet då och startade i den främre volten och kunde omgående ta hand om ledningen och sedan gav han inte konkurrenterna någon chans och han vann mycket betryggande när han stack undan över upploppet. Nu är det debut bakom bilen men det tror jag inte är några som helst problem och med spår innanför om värsta hotet 5 Puycheric Wine tror jag att han tar hand om ledningen och stannar där hela vägen in i mål.
Vi är dessutom på Åbytravet och skulle Puycheric Wine ta sig förbi från start, finns open stretch att tillgå.

Motbud
5 Puycheric WIne har dubbelt så många starter innanför västen och han har vunnit två av fyra lopp hittills. Senast startade han dessutom på V75 mot betydligt tuffare motstånd och det är möjligt att han har samlat på sig lite mer hårdhet än min spik. Han är hygglig ut från start men ingen kanon och jag tror det blir svårt att ta en längd på min spik. Jag hoppas verkligen att Sören Boel inte överlåter någon ledning till Johan Untersteiner för då blir Puycheric Wine svårslagen.

Min Vinnare: 4 Eieio
Spets efter 500m: 4 Eieio/ 5 Puycheric Wine
Skrällen:
Rankingen A: 4 B: 5 C: 9.10.11.2.1.3.7.8.6

V64-3 1640m Auto
5 King Of Greenwood får tipset med den senaste insatsen på näthinnan. När han väl hittade ut från sitt innerspår kunde han enkelt blåsa förbi ledande Let it Be Steel. Jag tror vi kan få se ett liknande scenario som senast med Let It Be Steel i ledningen och där King Of Greenwood blåser när dom till slut men det är kortare distans nu och det tror jag är en klar nackdel för Stefan Perssons uppsittning.

3 Let It Be Steel orkade inte hålla undan för King Of Greenwood och Brady D.E senast men han har haft kanonform en längre tid och att distansen är kortare känns som en fördel gentemot King Of Greenwood. Det blir full laddning från start och det troliga scenariot är att han når ledningen och då är det hästen att besegra.

4 Lovely Lasse har inte vunnit lopp sedan mars 2020 men det känns som att det bara är en tidsfråga innan han får besöka vinnarcirkeln. Han känns klart på gång nu och var tapper som trea senast och med en bättre resa nu är han inte borta.

1 Wingait Henke radade upp segrar under vinter och våren under fjolåret men i takt med att motståndet har blivit allt tuffare så har segrarna uteblivit. Han har fått ett lopp i kroppen efter vila nu och skulle han lyckas hitta ryggen på 3 Let It Be steel ska han räknas via open stretch.

Min Vinnare: 5 King Of Greenwood
Spets efter 500m: 3 Let It Be Steel
Skrällen: 4 Lovely Lasse
Rankingen A:5.3 B:4.1.6.7 C:2.9.10.8

V64-4 2140m Volt Monté
9 Alpha Peak imponerade stort i sin montédebut. Han besegrade duktiga montéhästen Restless Heart med sex längder och vann på en 14-tid och det fanns gott om krafter kvar över mål enligt Henriette Larsen.
Han startar med samma förutsättningar nu som senast med fyrtio meters tillägg och motståndet ser faktiskt ännu mer överkomligt ut nu. Det finns såklart inga garantier att han är lika bra nu men det är svårt att se honom förlora här med en liknande insats.

11 Vikings Preacher känns värst emot på förhand. Han har inte glänst med sulky på slutet men han har vunnit två av fyra lopp i montédisciplinen. Nu får han Jonatan Carré i sadeln för första gången och han brukar kunna få hästarna att höja sig ett par snäpp.

5 Botticelli Grif har gjort det bra i monté och har läget men här måste han nog rekordsänka rejält för att ha någon chans mot hästarna på tillägg.

Vill man gardera den stora favoriten vill jag ändå varna för 6 Flirting Diamond som en potentiell storskräll. Det här är en kapabel travare som inte alltid har stilen med sig och han har inte alls presterat med sulky på slutet. Nu provar man honom i monté för första gången och skulle det falla väl ut kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna.

Min Vinnare: 9 Alpha Peak
Spets efter 500m: 5 Botticelli Grif
Skrällen: 6 Flirting Diamond
Rankingen A: 9 B:11.5.6.10.4 C: 7.8.3.2.1

V64-5 2640m Auto
Som jag läser loppet kommer 1 Akela Play försvara sitt innerspår för att sedan överlåta ledningen till 7 Lucifer Sam. Akela Play är stark och trivs över distansen men han har även en vass speed att använda sig av vilket han inte minst visade när han var trea på V75 i oktober och jag tror att han har goda möjligheter att vinna det här loppet via open stretch. DD-Spik.

7 Lucifer Sam är härdad mot kullens bästa hästar efter att ha varit ute i försök till såväl Svensk Travderby och tuffa Breeders Crown-lopp. Senast satt han fast med gott om krafter kvar mellan hästar och såg pigg ut och nu tror jag Johan Untersteiner provar framåt direkt. Han har gått i ledningen vid två tillfällen tidigare vilket har resulterat i två segrar och han är en stark utmanare.

10 Vasco möter ett lämpligt motstånd men jag tycker inte att han var något extra i debuten för Robert Bergh senast. Det var dock första starten på flera månader och det är möjligt att han var lite ringrostig och kommer vara rejält förbättrad nu. Läget blev inte det bästa men om han löper upp till sitt kunnande är det ett sällskap han mycket väl kan runda.

5 Explosive Peak är en segervan häst som vann på ett bra sätt hemma i Danmark näst senast och senast fick han inte riktigt fritt över upploppet i skarp konkurrens på Jägersro.

3 Strong Lover var inget extra senast men kan mer än han vad han visade då. Han känns fin hemma i träning och vann två raka lopp vid samma tidpunkt under fjolåret.

Min Vinnare: 1 Akela Play
Spets efter 500m: 7 Lucifer Sam
Skrällen: 3 Strong Lover
Rankingen A:1 B.7.10.3.5 C: 6.9.11.8.4.12.2

V64-6 1640m Auto
4 Romero håller jag som spetsfavorit i loppet eftersom 2 Echelon knappast lär vara intresserad av att köra i tät. Han kommer från en övertygande seger från just ledningen och i den positionen blir han svårslagen nu också. Han är inte heller beroende av någon ledning för att vinna loppet och går precis lika bra med rygglopp. Bra uppgift.

2 Echelon älskar open stretch och hittar han ryggen på ledaren är han alltid att räkna med. Han har inte sett lika fin ut i de två senaste starterna när han har tävlat med skor men han har vunnit med skor över distansen tidigare och han är tidig på min kupong.

10 Orkan Von Haithabu imponerade stort i debuten på svensk mark senast när han vann från ett bakspår över kort distans. Motståndet är inte värre nu men det måste alltid klaffa lite från det här utgångsläget.

1 Högstenastalldräng vann från ledningen senast i ett enklare sällskap och såg fin ut. Han har fått två lopp i kroppen och borde vara ännu bättre nu men jag tror inte att han kan utmana om ledningen från start och det är risk att han hamnar en bit ner på sitt innerspår.

5 Roofparty var bra i debuten för Robert Bergh men följde upp det med en klart svagare insats. Han är svårbedömd nu men kunnande för att utmana finns definitivt.

Min Vinnare: 4 Romero
Spets efter 500m: 4 Romero
Skrällen: 5 Roofparty
Rankingen A: 4.2.10 B:1.5.9.8.7 C: 6.3

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto