V64 Tips Åmål & Rättvik 3/6

Publicerad på 3 Jun 2022 - 09:33

DrTrav

DrTrav

3 Jun 2022 - 09:33

V64 Express väntar ikväll. Tävlingen arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min. Omgången ikväll delas mellan Rättvik och Åmål. Min lösning finner ni nedan. Noterbart är att Åmåls travbana endast mäter 800m och innefattar ett väldigt kort upplopp så där är det extra viktigt att vara med i den främre träffen när loppet ska avgöras. Vi spelar dessutom om en JACKPOT denna kvällen!

Jag spelar med en spik ikväll, 1 L.Q.Widde i den fjärde avdelningen.

V64-tips Rättvik & Åmål Fredag 3/6
v64-1 1,2,4,5
v64-2 4,5,9,10,12
v64-3 2,3,5,9,11,12
v64-4 1 L.Q.Widde
v64-5 2,9
v64-6 1,2,5

720 x 1kr = 720kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Rättvik & Åmål Fredag 3/6
DD-1 2 Jatzy Jazz
DD-2 1,2,5

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2080m auto
2 Being Jolly gjorde det bra senast efter att fått göra jobbet själv utvändigt om ledaren. Det handlade även om bakspår den gången vilket är ett klart minus för Being Jolly som trivs i den främre träffen. För två starter sedan vann han från ledningen och från ett passande utgångsläge ikväll är siktet inställt på spets igen. Faktum är att samtliga fem segrar i karriären är tagna från ledningen. Man laddar även vad det gäller utrustning denna gången, det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn vilket är spännande. Från ledningen är detta hästen att slå för övriga.

1 Dynamic Twister mötte Being Jolly för två starter sedan, då kunde han inte rå på honom men det som talar för Dynamic Twister ikväll är att loppet är ett halvvarv längre denna gången. Utgångsläget är bra och Dynamic Twister är garanterad ett bra lopp. Dessutom får han Carl Johan Jepson i vagnen för första gången vilket är spännande.

Nämner även 4 Asa Always Ready som kommer från en klart förbättrad insats senast och är en bra häst för klassen i grunden. Är vann då på bra sätt och med en liknande insats ikväll kommer man utmana om segern pånytt.

Min Vinnare: 2 Being Jolly
Spets efter 500m: 2 Being Jolly g
Skrällen:
Ranking: A 2 B 1,4,5,9,10,11,2,7 C 6,3,8,12

V64-2 1640m auto
Ett kortlopp där jag lyfter fram tre individer från bakspår, det hör inte till vanligheterna.

9 Lovely Concord gjorde årsdebut senast och stod för en bra prestation även om han låg på en hel del under vägens gång. Sista 800m klockades till 12,5 och det räckte till en andraplats bakom Red Rum. Nu med ett lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en hel del och trots spår nio bakom bilen kommer Lovely Concord kunna få ett passande lopp här.

10 Show Must Go On kommer med en färska seger i bagaget, senast tog han över ledningen med varvet kvar till mål och gick sen undan till en enkel seger tillslut. Ikväll ser uppgiften lite annorlunda ut och det blir troligen ingen ledning med varvet kvar till mål, men Show Must Go On tål att göra en hel del jobb på egen hand och måste räknas tidigt ikväll.

Nämner även 12 Mafioso Lynx som besitter bra kapacitet i grunden och skulle det bara bli lite tempo på loppet från start är detta en individ som kan avsluta vasst och ska inte ska nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 9 Lovely Concord
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 Mafioso Lynx
Ranking: A 9,10 B 12,4,5,1,7,8,6 C 11,2,3

V64-3 1680m auto
Ett kortlopp på Åmål ska avgöras och jag vill lyfta fram 9 Fossens Wilma trots bricka nio. I den senaste starten fick hon ge sig från ledningen mot en bra häst, men prestationen var klart godkänd och med tanke på att Fossens Wilma nu har fått det loppet i kroppen lär hon vara ännu bättre ikväll. Visst det är alltid tufft med bakspår på Åmål men Fossens Wilma har visat att hon går bra bakifrån. Bland annat blev det seger från bricka elva för två starter sedan. Given på kupongen men det är också lika givet att gardera på V64.

11 Imaybee går bra varje gång och senast var inget undantag, då fick göra jobbet på egen hand utvändigt om ledaren sista varvet och höll klart bra hela vägen. Detta är en häst som lever på sin styrka och missgynnas nu av kort distans. Men skulle tempot bli uppskruvat under vägens gång finns hårdhet för att göra jobbet på egen hand den sista biten.

2 Junielle är kvick iväg från start och är min troliga ledare av loppet. En position som är guld värd på just Åmål och i min bok leder Junielle sen länge.

Nämner även 12 Above Art som kommer med toppform till kvällens start och även om utgångsläget inte är optimalt så finns kunnande i häst som räcker långt om det bara klaffar aningen från bricka 12 ikväll.

Min Vinnare: 9 Fossens Wilma
Spets efter 500m: 2 Junielle
Skrällen: 2 Junielle
Ranking: A 9,11,2 B 12,3,4,5,1,6 C 10,7,8

V64-4 1640m volt
1 L.Q.Widde är en segermaskin som kan stoltsera med 13 segrar på sina 15 starter i karriären och har aldrig varit sämre än tvåa i ett travlopp. I den senaste starten var man ute i en final av Dubbelcupen och det slutade med seger, han öppnade kvickt till ledningen och hade sen inga problem kontrollera fältet till seger. Ikväll är han perfekt matchad på start och har dessutom fått innerspår i volten. Jag är inne på att L.Q.Widde tidigt sitter i spets och sen får övriga i loppet rikta in sig på att göra upp om andraplatsen. Spik.

Motbud
10 Ramstad Balder kommer med två raka segrar på kontot inför ikväll. Formen är på topp och för den som graderar ska Ramstad Balder inte nonchaleras. Med lite klaff från start kommer Ramstad Balder sitta bra på det tidigt och på förhand ska han ses som den främsta utmanaren till min spik.

Min Vinnare: 1 L.Q.Widde
Spets efter 500m: 1 L.Q.Widde
Skrällen: 10 Ramstad Balder
Ranking: A 1 B 10,2,14,15,7,5,6,12 C 11,8,13,3,9,4

V64-5 1680m auto
2 Jatzy Jazz är en speedig individ som fått perfekta förutsättningar ikväll. Från bricka två är hon min troliga ledare av loppet och över kort distans kommer Jatzy Jazz sen leda länge. Hon vann från just ledningen senast och då stannade klockan på 11,4 sista 700m. Även om hon står aningen hårt inne på pengarna nu så är ledningen guld värd på Åmål och i min bok ska segerchansen från spets vara god,

Framhåller även 9 Straight Flush som stod för en bra insats senast, då lämnade han övriga i fältet efter att attackerat på bortre långsidan. Visserligen var inte motståndet av högsta klass, men intrycket var mersmakande och med rygg på Jatzy Jazz från start ikväll kommer Straight Flush kunna få ett passande lopp.

5 Endwithastar kommer också från bra prestation senast. Detta är en individ som tål att göra en del jobb själv över 1680m. Skulle man dessutom vara med i den främre träffen från start kommer man även vara med i slutstriden på Åmål.

Min Vinnare: 2 Jatzy Jazz
Spets efter 500m: 2 Jatzy Jazz
Skrällen:
Ranking: A 2 B 9,5,4,11,7,10 C 6,8,12,3,1

V64-6 2640m volt
1 Conch On Inn inledde sin tävlingskarriär med tre segrar på sina fyra första starter och efter det spåddes en ljus framtid i årgångsloppen. Men tyvärr fortsatte inte utvecklingen i samma raka kurva utan stilen blev sämre och efter fyra raka galopper blev det vila för Conch On Inn. Nu har Joakim Elfving startat igång sin fyraåring igen och för två starter sedan gjorde han det bra som tvåa bakom Kentucky River som vann klass II-finalen under Elitloppshelgen på ett imponerande sätt. Ikväll är motståndet enklare för Conch On Inn och håller han sig bara till trav hela vägen här ligger vägen öppen för ledningen och därifrån är Conch On Inn sen svårslagen.

På tillägg hittar vi duktiga 5 Mellby Ironman som nu kommer med ett lopp i kroppen för sin nya tränare Daniel Wäjersten. Då gjorde han det bra efter galopp och nu med genomköraren innanför västen lär formkurvan vara framflyttad en hel del ikväll. Från sitt innerspår på tillägg handlar det initialt om att inte bli fast och löser Wäjersten bara den uppgiften finns kunnande och fart för att utmana om segern tillslut

Nämner även 2 Go Peppergirl som var klart förbättrad senast och har ett bra utgångsläge ikväll. Han skulle kunna få ryggen på Conch On Inn från start och väl från rygg ledaren är detta en häst som kan spurta kvickt med lucka.

Min Vinnare: 1 Conch On Inn
Spets efter 500m: 1 Conch On Inn
Skrällen: 2 Go Peppergirl
Ranking: A 1,5 B 2,10,12,9,3,7,4 C 8,6,11,13

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto