V64 Tips Axevalla 13/9

Publicerad på 13 Sep 2022 - 10:06

DrTrav

DrTrav

13 Sep 2022 - 10:06

V64 hämtar vi från Axevalla denna tisdagskvällen. Noterbart är att Axevalla är banan med det längsta upploppet i landet, upploppet mäter 227m. Omgången kryddas dessutom av en JACKPOT på 3 Miljoner.

Jag spelar med en spik. 3 Calypso Roc i den första avdelningen.

V64-tips Axevalla Tisdag 13/9
v64-1 3 Calypso Roc
v64-2 2,3,4,9,10
v64-3 2,10
v64-4 2,3,5,10
v64-5 4,5,6,8
v64-6 3,5,6,9

640 x 1kr = 640kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Axevalla Tisdag 13/9
DD-1 6 Astronascente Zac
DD-2 3,5,6,9

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
3 Calypso Roc ser klart bättre och bättre ut för varje start hos Björn Goop. Senast avslutade gick hon 13,3 i 2140m och det var hennes klart bästa insats för tränaren. Goop har dessutom en uppåtgående formkurva på hela stallet vilket även ser ut att gälla Calypso Roc. Från ett bra utgångsläge är Calypso Roc min troliga ledare av loppet och väl i den positionen blir hon sen hästen att slå för övriga. Jag spikar.

Motbud
9 Fluttershy A.F. har nu på slutet härdats på V75. De senaste fem starterna har Fluttershy A.F. varit ute i Diamantstoet och stötta på tuff konkurrens. Bricka nio ikväll ses som lite lurigt för Fluttershy A.F. eftersom hennes startryggar inte kan öppna och det är osäkert var hon kommer hamna från start. Men kommer hon bara till på ett bra sätt finns det både snabbhet och hårdhet för att spruta ner många den sista biten.

Nämner även 11 Chanel Trio som ikväll gör en spännande debut på svensk mark och för tränaren Admir Zukanovic. Att det finns en hel del att önska när det gäller resultatraden är ingen hemlighet men tränaren låter optimistisk på förhand och det ska man ta med respekt.

Min Vinnare: 3 Calypso Roc
Spets efter 500: 3 Calypso Roc
Skrällen: 11 Chanel Trio
Rankingen: A: 3 B 9,11,10,4,1,6 C 8,2,12,7,5

V64-2 2140m auto
2 Ivanhoe Jaam stod senast för en bra insats efter två månaders tävlingsuppehåll. Han fick då göra jobbet utvändigt om ledaren men höll bra och gick imål som tvåa via 13,3 sist 1000m. Nu med loppet i kroppen bör formkurvan peka uppåt och när Ivanhoe Jaam presterar på topp är han en bra häst för klassen. Nu är men nedstruken till innerspåret vilket ses som ett minus, men skulle han trots det lyckas försvara innerspåret från start så ökar också segerchanserna.

9 Noble de la Vallee visade upp fin inställning senast när han trots ett tufft slutvarv höll farten hela vägen som tvåa bakom Lumberjack Bros. Nu har man dock varit struken efter det vilket sätter frågetecken på formen men är man bara väl förberedd för uppgiften idag finns både kunnande och moral för att passera många över upploppet.

4 Olga Lock håller bra form för dagen men har suttit fast med krafter sparade över mål i sina två senaste framträdanden. Med lite bättre klaff under loppet idag är detta en helt ospelad skräll som jag tidigt kommer betalat för. Är återigen anmält amerikansk vagn vilket är ett plus.

Min Vinnare: 2 Ivanhoe Jaam
Spets efter 500: 2 Ivanhoe Jaam
Skrällen: 4 Olga Lock
Rankingen: A: 3,9 B 4,2,10,11,6 C 7,5,8

V64-3 1640m auto
2 Aniara Sock är ett fyraårigt sto som besitter skyhög kapacitet. Det har hon också fått visa upp i sina två senaste starter då det slutat med två enkla segrar. Fältmässigt är hon huvudet högre än samtliga konkurrenter ikväll, men hennes akilleshäl är just att hon har haft svårt att sköta sig emellanåt. Nio av hennes 20 framträdanden har inneburit galopp men nu kommer hon som sagt med två bra prestationer på slutet och kanske är det så att poletten nu har trillat ner för David Perssons fyraåring. Felfri ikväll ligger vägen för ledningen öppen och väl i den positionen ska det sen vara toppchans pånytt. Men att det är ett lärlings/amatörlopp ikväll är inte något som känns fördelaktigt för en osäker individ.

10 Notre Perle är den i loppet som ligger närmast favoriten rent kapacitetsmässigt men har ett tufft utgångsläge att brottas med ikväll. Me skulle det lösa sig på någorlunda sätt eller att favoriten strular till det för sig är detta det givna motbudet på förhand.

Min Vinnare: 2 Aniara Sock
Spets efter 500: 2 Aniara Sock
Skrällen: 10 Notre Perle
Rankingen: A: 2 B 10,5,9,4,1 C 6,3,8

V64-4 2140m auto
3 Ekas Zalming stod senas för en mersmakande insats, han fick då visserligen släppa ledningen efter en tuff öppning och blev sedan fast i rygg på ledaren för länge för att att kunna utmana om segern. Men Ekas Zalming såg fin ut och hade sparade krafter med sig in i mål. Ikväll är utgångsläget passande och på förhand set uppgiften lämplig ut. Jag är inne på att en formstark Ekas Zalming kommer få snabb revansch ikväll och han är mitt givna förstaval i loppet.

2 Milles Goofy vann enkelt från ledningen för två starter sedan, då stannade klockan på 12,8 sista 1000m. Men senast blev det galopp innan loppet var igång. Utgångsläget är passande och en felfri Milles Goofy har bra läge för ledningen och från den positionen ska han sen tidigt nämnas i segersnacket. Men med tanke på senaste insatsen kan jag inte helt lita på honom.

5 Boke Palema är en annan som inte är helt att lita på. Men han besitter både stryka och kunnande i grunden. En Boke Palema som håller reda på benen hela vägen ikväll går inte att räkna bort och vid gardering är han ett tidigt streck.

Min Vinnare: 3 Ekas Zalming
Spets efter 500: 3 Ekas Zalming / 2 Milles Goofy
Skrällen: 5 Boke Palema
Rankingen: A: 3 B 2,5,10,4,12,7,9 C 1,6,11,8

V64-5 2140m auto
6 Astronascente Zac gjorde senast första starten efter en månads frånvaro men det slutade dessvärre med galopp 850m från mål. Detta är i grunden en häst som visat sig duga bra på V75 men det lär knappas vara toppform idag. Däremot kan Astronascente Zac öppna rapp och är den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen kommer han sen bita ifrån sig bra och ska ha bra segerchans trots att toppformen ännu inte finns där.

5 Infinitus var senast ute i monté och avslutade då på ett bra sätt. Näst senast satt man fast med mycket sparade krafter på V75 i ett lopp som vanns av Toto Barosso. Formen är bra och nu när man återgår till sulky igen kan det ge en extra kick, dessutom är det återigen anmält barfota runt om. Infinitus besitter en tung slutrunda som med lite klaff längs vägen kommer bära frukt tillslut. Tidigt streck.

4 Sato är en individ med höga toppar men som är svår att räkna på då han blandar och ger i sina prestationer. Idag startar han med passande förutsättningar och ska man gå på den senaste starten så kommer han dessutom med en formkurvan som pekar uppåt.

8 A Good Point är V75 härdad och är van att möta tuffa konkurrenter. Idag är dock utgångsläget missgynnande men han kliver ner i klass en aning och skulle det lösa sig med positionerna kan han inte nonchaleras här.

Min Vinnare: 6 Astronascente Zac
Spets efter 500: 6 Astronascente Zac
Skrällen:
Rankingen: A: 6,5,4 B 8,9,7,2 C 3,1

V64-6 2640m volt
3 Lord Boko imponerade för två starter sedan, då slutade han tvåa efter att gått i dödens och travat sista 1000m på 12,2. Senast var han dock inte lika bra, men fick då också ett annorlunda lopp med en position långt ner i kön. Nu ser det återigen upplägget ut som Lord Boko kommer få vara med i den främre träffen och gör han om insatsen från näst senast så kommer han bli svår att hinna ikapp för övriga.

6 J.S.Peaky Blinders siktades mot Derbykvalen men fick strykas på grund av halsinfektion den gången, detta gör såklart att formen är svårbedömd ikväll. Men sett till hans kunnande ser uppgiften passande ut på förhand. Är bara J.S.Peaky Blinders förberedd för uppgiften ska man ses som en given segerkandidat i loppet.

5 Lexington Zon meddelar tränaren David Persson känns fin hemma i träningen inför kvällens start. Han får dessutom Carl Johan Jepson i vagnen vilket känns spännande, addera därtill barfota runt om. Till 4% är Lexington Zon en given skräll att nämna bakom de två betrodda.

Min Vinnare: 3 Lord Boko
Spets efter 500: 3 Lord Boko
Skrällen: 5 Lexington Zon
Rankingen: A: 3,6 B 5,9,11,12,7,4,1 C 10,8,2

Lycka till
DrTrav
Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto