V64 Tips Bergsåker 16/6

Publicerad på 16 Jun 2022 - 10:31

DrTrav

DrTrav

16 Jun 2022 - 10:31

Det är återigen jackpot inom V64-spelet och den här gången är det Bergsåker som står som värd för omgången. Det är många fina treåringar som kommer till start när det vankas uttagningslopp till E3. Jag spelar endast med en spik i omgången, 1 Joe Dalton i V64-5 som jag tror leder loppet från start till mål.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Bergsåker Torsdag 16/6
V64-1 6.8
V64-2 6.9
V64-3 1.3.5.8.9
V64-4 1.3.5.6.8.9
V64-5 1 Joe Dalton
V64-6 2.5.6.7.8.11

720 rader x 1 kr = 720kr (spelar för endast 6rätt)

Dagens Dubbel Bergsåker Torsdag 16/6
DD-1 1 Joe Dalton
DD-2 2.6.8

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
6 Corazon Combo gör en minst sagt spännande debut på svensk mark. Det här är en riktigt vinstmaskin som har inlett sin karriär med elva raka segrar och för tre starter sedan slog han självaste Tetrick Wania, även om Tetrick Wania hade varit ifrån tävlandet sedan den makalösa insatsen i svensk uppfödningslöpning i november. Nu har han fått spår innanför den värsta konkurrenten och mycket talar för att han sitter i ledningen tidigt och därifrån är det en bra chans att inkassera ytterligare en seger i raden.

Det skiljer trots allt väldigt mycket på spelet mellan 6 Corazon Combo (75%) och 8 Every Day Elegant (9%) i skrivande stund och jag väljer att dubbla mitt system.
Han inledde lovande med tre raka segrar men har förvisso svikit som favorit två gånger om därefter men det har varit tuffa lopp han har varit ute i.
Vid den senaste starten fick han en jobbig resa och höll bra från positionen utvändigt om ledaren och gick i mål på 1.13.6 över distansen och för två starter sedan gick han ruskigt fort under slutrundan men det blev alldeles för långt fram till Rocket Tile som fått diktera loppet i ledningen.

Min Vinnare: 6 Corazon Combo
Spets efter 500m: 6 Corazon Combo
Skrällen: 8 Every Day Elegant
Rankingen A:6.8 B:5.2.9.1.3 C:7.4

V64-2 2140m Auto
9 Kayla Westwood kan vara ett tänkbart singelstreck för mig i omgången. Jag har blivit väldigt förtjust i den här damen som bland annat vann ett lopp i Margaretas tidiga unghästserie i vintras. Hon gjorde comeback efter fyra månaders frånvaro senast i guldstoet med 350.000 kronor i förstapris och imponerade efter att ha fått gå stora delar av loppet i tredje och fjärdespår. Hon lär ha gått framåt kraftigt med ett lopp i kroppen och räds inte ett att göra jobbet på egen hand och jag blir inte ett dugg förvånad om hon bara är bäst här.

Jag dubblar ändå mitt system med 6 Ava Di Alessia som hakade på bra som fyra bakom Tetrick Wania och Corazon Combo i årsdebuten och har följt upp det med två raka segrar därefter. Hennes värsta konkurrenter på förhand startar med bakspår och känslan är att Mika Forss sitter i ledningen tidigt.

10 Dorotea Mil får inte plats på mitt system på grund av kostnadsskäl men hon ska verkligen inte känna sig slagen i det här sällskapet. Hon har svarat för flera starka prestationer under våren och senast var hon tapper som trea från ledningen i ett lopp över kort distans. Läget blev inte bra nu men med rätt draghjälp under vägen kommer hon att slå de flesta till slut.

Min Vinnare: 9 Kayla Westwood
Spets efter 500m: 6 Ava Di Alessa
Skrällen:
Rankingen A:9.6 B:10.4.1.5.11 C:3.2.7.8

V64-3 2140m Auto 
3 Night Art och 5 Bedazzled Sox är båda kvika iväg bakom bilen och den som drar det längsta strået i striden om ledningen startar också med högst vinstchans i loppet.
Night Art imponerade stort senast när han vann från ledningen trots ett högt tempo och slog bland annat Every Day Elegant. Bedazzled Sox hängde i sin tur med bra som tvåa i ryggen på ledande Joe Dalton och skulle han lyckas snuva Night Art på ledningen är mycket vunnet här.
Dessa två höjer sig kanske en aning med det skulle kunna bli lite körning från start och det kan bjuda in andra ekipage i matchen.

8 Beenthereseenthat utvecklas åt rätt håll och jag tror inte vi har sett botten i honom än. Senast fick han trava utvändigt om en överlägsen Drake Kronos och det blev för tufft men han imponerade vid segern 10/4. Han var dessutom mycket bra som trea näst senast och satt fast med mycket krafter kvar över mål bakom Rocket Tile och Every Day Elegant. Jag tror att han hade utmanat om segern om han hade fått fritt över upploppet då och skulle det bli lite körning mellan favoriterna här kan han utmana.

9 Friends Of Elves har ännu inte vunnit lopp men han har matchats i tuffa sällskap och gjort det bra varje gång. Han har snabba hästar att ta rygg på i starten och kan sitta bra till trots sitt bakspår.

1 Houdini U.M fick aldrig fritt över upploppet senast i samma lopp som Bedazzled Sox och såg ut att ha en del att åka med då. Läget blev bra nu och han kommer få en passande resa på innerspåret.

Min Vinnare:3 Night Art
Spets efter 500m:3 Night Art / 5 Bedazzled Sox
Skrällen: 8 Beenthereseenthat
Rankingen A:3.5.8 B:9.1.7.6.2 C:4.10

V64-4 2140m Auto
6 Aries imponerade stort när hon som mer eller mindre ospelad tog hand om ledningen och vann i överlägsen stil och inkasserade 300.000 kronor i Margaretas tidiga unghästserie. Nu får hon såklart mycket förtroende av spelarna med den insatsen på näthinnan och om hon kommer till ledningen är det en bra uppgift om hon presterar på samma nivå. Det finns dock startsnabba ekipage såväl invändigt som utvändigt och det kan komma att kosta att nå ledningen.

9 Joy Sisu tävlade barfota runt om för första gången senast och hon höjde sig ett par snäpp med den balansen och var väldigt fin när hon vann efter 11.5/800m och hon rekordsänkte med över två sekunder över aktuell distans. Hon gynnas av överpace på loppet, vilket det ser ut att kunna bli och är mycket tidig på mina system. 8%!

3 O’Mara Zon är en hemmahäst som än så länge är obesegrad och efter två raka segrar från ledningen imponerade hon än mer senast när hon bara klev runt sina konkurrenter och vann överlägset. Hon har rätt inställning och räknas igen.

1 Mellby Kaxa har tagit båda sina segrar från ledningen och till den här starten är det anmält barfota runt om för första gången, vilket förhoppningsvis kan göra henne ytterligare rappare från start och spår 1 på Bergsåker är bra. Hon har gjort sina klart bästa lopp i ledningen och även om motståndet är tufft hoppas jag att man vill prova i den positionen.

Jag betalar även för 5 Global Diplomacy samt 8 Holly Go Lightly.

Min Vinnare: 6 Aries
Spets efter 500m: 6 Aries / 1 Mellby Kaxa/ 5 Global Diplomacy
Skrällen: 9 Joy Sisu
Rankingen A:6.9 B:3.1.5.8.10.4.2 C:7.12.11

V64-5 2140m Auto
1 Joe Dalton blir min första och enda spik i omgången. Jag har blivit väldigt imponerad av den här hästen som trivs som allra bäst när han få gå utan ryggar och från ledningen har jag svårt att se någon plocka ner honom. Han är väldigt snabb från start och jag tror inte att någon i det här fältet kan ta en längd på honom. Han har gått i ledningen vid tre tillfällen tidigare, vilket har resulterat i tre segrar i ohotad stil och även om det inte saknas motstånd tycker jag förutsättningarna är rätt för ytterligare en seger i raden. Spets och slut.

Motbud
3 Pure Atlas är kanske en bättre häst i grund och botten och man gör flera intressanta ändringar till den här starten och det blir såväl barfota runt om samt bike för första gången. Han har dock en tendens att hetsa upp sig från start och jag tror inte man kan ladda iväg honom för fullt. Han kommer troligen få trava loppet utvändigt om Joe Dalton och det är sannerligen ingen lätt uppgift att slå honom utvändigt.

Ska jag nämna någon skräll i loppet fastnar jag mest för 2 Combat Fighter som har visat form på slutet och var bland annat två bakom Night Art senast och slog en så pass bra häst som Every Day Elegant. Han är snabb från start och även om han inte kan ta sig förbi Joe Dalton finns alla möjligheter att söka sig ner i ryggen på min spik och få ett bra lopp på innerspåret.

Min Vinnare: 1 Joe Dalton
Spets efter 500m: 1 Joe Dalton-
Skrällen: 2 Combat Fighter
Rankingen A:1 B:3.2.10.7.6 C:5.9.4.8

V64-6 2140m Auto
8 Eirann var otroligt bra vid segern på Solvalla 13/4 enkelt plockade ner den Escada från positionen utvändigt om ledaren men sedan fick hon det inte att stämma lika väl som stor favorit i Margaretas tidiga unghästserie och hon galopperade tillslut när hon var under avancemang i tredjespår. Senast svek hon återigen som stor favorit men var inte dålig på något sätt men fick se sig slagen av en smygkörd Sommerbrise efter att ha plockat ner ledaren utvändigt. Nu fick hon ett tufft utgångsläge och mycket talar för att hon kommer få en tuff resa nu också men om hon fungerar fullt ut tål hon tuffa upplägg.

2 Halley Wania har årsdebuten avklarad och kommer att ha gått framåt med det loppet i kroppen. Hon visade prov på gott kunnande som tvååring och blev positions-vinnaren i loppet. Med spår två bakom bilen och Eirann med ett spår längst ut på vingen talar mycket för att Santtu Raitala sitter i ledningen tidigt och därifrån blir hon svårslagen.

6 Jiggi är väldigt borttappad på spelet i skrivande stund. Senast var hon ute i knivskarp konkurrens och gjorde det klart bra som fyra på 1.12.0 över kort distans och jag gillade verkligen intrycket vid segern när hon svepte hela fältet och tog över ledningen med 600 meter till mål och stack undan på lätta ben.

7 Jewilla har gått bra tider över distansen och hon var väldigt fin vid andraplatsen näst senast när hon tog på en så pass bra häst som Pure Atlas hela vägen in i mål och slutade tvåa. Nu är hon dessutom anmäld med bike för första gången.

5 Jest har galopperat vid två raka starter men man gör vissa justeringar nu och tror att hon kommer gå felfritt. Hon är obesegrad felfri och håller hon sig till rätt gångart är hon med långt fram.

11 Shortriptonice visade inget extra i debuten på svensk mark men jag har respekt för när man rycker skorna och sätter upp Björn Goop på en Gocciadoro-häst.

Min Vinnare: 8 Eirann
Spets efter 500m: 2 Halley Wania
Skrällen: 6 Jiggi
Rankingen A:8.2.6 B:7.5.11 C:3.4.9.1.10

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto