V64 Tips Bergsåker 21/7

Publicerad på 21 Jul 2022 - 10:56

DrTrav

DrTrav

21 Jul 2022 - 10:56

V64 denna torsdag hämtar vi från Bergsåker. Nedan följer mina tankar för omgången.

Jag spelar med en spik, 1 Brambling i den första avdelningen.

V64 Bergsåker Torsdag 21/7
V64-1 1 Brambling
V64-2 2,4,5,6,9
V64-3 7,9
V64-4 3,5,6,7,9
V64-5 1,8
V64-6 1,4,8,9,11

500 rader x 1kr = 500kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Torsdag 21/7
DD-1 1,8
DD-2 1,4,8,9,11

10 rader x 20 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m auto
1 Brambling är en hög kapabel herre som på slutet strulat till det lite för sig. Han var aktuell inför årets upplaga av Elitloppet, men med efter två raka galopper i programraden så grusades Elitloppstankarna. Nu har Brambling fått lite välbehövlig vila och är redo att prestera igen. Han har tidigare visat att han kan prestera bra direkt efter uppehåll och har ikväll fått ett perfekt utgångsläge bakom bilen. Det troliga scenariot är att Brambling tar hand om ledningen och väl i den positionen är han sen obesegrad efter fyra försök. Dessutom är distansen ikväll passande för Brambling som med en normal insats kommer bli svår att plocka ner för övriga. Jag spikar.

Motbud
2 Global Badman kommer med bra form och är nu anmäld barfota runt om. En balans han tidigare presterat bra på. Han lever på sin speed och i med det lilla startfältet kan han ikväll få lifta med och spara speeden in i det sista. Känslan är att kvällens lopp kommer passa Global Badman bra.

Nämner även 4 Mindyourvalue W.F. som kommer från en överlägsen seger i monté senast. Gången före var man ute i Norrbottens Stora Pris och gjorde det bra som fyra. Den längre distansen är ett plus för Mindyourvalue W.F. som både sett till form och kunnande är en given utmanare om man väljer att gardera.

Min Vinnare: 1 Brambling
Spets efter 500: 1 Brambling
Skrällen: 2 Global Badman
Rankingen: A: 1 B 2,4,5 C 3,6

V64-2 2140m auto
Ett fint kallblodslopp på meny.
9 Grisleprinsen G.L. kommer nu med två lopp i kroppen och en formkurva som pekar uppåt. I den senaste starten var man ute på V75 och hamnade i dålig ryggar. Men hon avslutade klart positivt den sista biten och med en ett bättre löpningscenario ikväll är detta min vinnare. Dessutom är det Örjan Kihlström i vagnen nu vilket är spännande.

Tidig är även 2 Bäcklös Uriel som imponerade på mig senast när han rekordsänkte en hel del. Klockan stannade på 1.23,7 över 2140m bakom Oppgårdsdrängen. Ikväll är utgångsläget perfekt och med formen på topp så ska man inte nonchaleras här ikväll. Bäcklös Uriel är i nuläget spelad till endast 4% vilket är alldeles för lågt.

6 Tangen Töff besitter bra grundkapacitet för loppet. Han var dock struken för hosta inför en tilltänkt V75 start för mindre än en månad sedan så frågan är vart formen är ikväll? Men sett till kapacitet och fart tål han att göra en hel del på egen hand och skulle Tangen Töff leva upp till sitt kunnande ikväll är han given på kupongen.

Min Vinnare: 9 Grisleprinsen G.L.
Spets efter 500:
Skrällen: 2 Bäcklös Uriel
Rankingen: A: 9 B 2,6,5,4,3,12,7 C 11,8,1,10

V64-3 2140m auto
Vi bjuds på ett fint lopp återigen där vi kommer få se segermaskinen 7 Margareta Tooma som kommer med imponerande åtta raka segrar på kontot. Daniel Redéns sto bara fortsätter att övertyga och imponera på oss alla. Senast såg hon helläcker ut när Örjan Kihlström forcerade henne till ledningen efter 600m och kunde sen efter hård press av Marion Fouty Bon lämna övriga på behörigt avstånd och tillslut sätta nosen först över linjen efter en härlig duell. Även om utgångsläget ikväll är en bit ut bakom bilen lär det laddas framåt direkt från start och det mesta talar för att Margareta Tooma sen blir släppt till ledningen och då är loppet över. Men även om så inte skulle bli fallet tål Margareta Tooma att göra en hel del jobb på egen hand och ska ha toppchans till seger oavsett.

Men när det handlar om trav och vi får 1%på 9 Mellby Ironman så fattar jag nada. Han kom aldrig riktigt in i loppet senast från ett tufft utgångsläge och den insatsen är bara att glömma. Han besitter bra kapacitet för loppet och bakom favoriten 7 Margareta Tooma ska Mellby Ironman räknas tidigt. Från sitt utgångsläge ikväll skulle han gynnas av lite tempo på loppet och för att sen speeda tillslut. Visst talar det mesta för att Margareta Tooma bara vinner detta. Men till 1% kan jag inte motstå att dubbla mitt system, det är ändå spel det handlar om.

Min Vinnare: 7 Margareta Tooma
Spets efter 500: 7 Margareta Tooma
Skrällen: 9 Mellby Ironman
Rankingen: A: 7 B 9,5,8,2,3 C 4,1,6

V64-4 2140m auto
6 Grant Hall visade i comebacken senast efter två månaders uppehåll att hon besitter bra kapacitet för klassen. Han fick då ett bra lopp i rygg på ledaren och höll klart bra hela vägen in i mål som trea. Nu med det loppet i kroppen lär formkurvan peka uppåt ikväll. Grant Hall är kvick iväg från start och skulle han hitta till ledningen nu är mycket vunnet. Hans fyra segrar på svensk mark är samtliga tagna från spets och nu är det anmält barfota runt om för första gången, vilket är spännande. Förstahäst.

3 Gumman Sisu gjorde det bra från ledningen senast men fick ge sig mot en för dagen mycket bra Marlon Boko. Även Gumman Sisu är kvick iväg från start och skulle Sofia Frilén välja att köra i spets ikväll igen är man en spännande utmanare till Grant Hall.

Skrällen är 7 Open Sky som visat att han besitter kapacitet som räcker en bit ikväll. Han är beroende av att det stämmer lite längs vägen men skulle det klaffa ikväll. Senast blev det galopp på grund av att man körde upp i vagnen. Open Sky vet vart mållinjen befinner sig och har segrat i åtta av sina 21 starter.

Min Vinnare: 6 Grant Hall
Spets efter 500: 6 Grant Hall / 3 Gumman Sisu
Skrällen:
Rankingen: A: 6 B 3,7,5,9,10,1 C 4,2,8

V64-5 2140m auto
1 I.D.Exceptional återkommer nu efter drygt två månaders tävlingsuppehåll vilket gör formen svårbedömd. Men att det finns kunnande hos fjolårets vinnare av Norskt Travkriterium är givet. Han vann årsdebuten på just Bergsåker för tre starter sedan och har i comebacken nu fått ett perfekt utgångsläge. Han är kvick iväg från start och det troliga är att han tar han om ledningen från start. Väl i den positionen blir han sen hästen att slå för övriga. Men det kommer ändå krävas en bra prestation för att I.D.Exceptional ska vinna Norrlands Grand Prix ikväll.

Lyfter även fram 8 Shirley Goodness som har imponerat för Daniel Redén i sina tre framträdanden i år. Senast vann han enkelt från ledningen och intrycket var mersmakande. Nu är utgångsläget inte det bästa men Shirley Goodness kan öppna bra och det är ett offensivt upplägg som gäller härifrån. Klaffar det bara någorlunda längs vägen ikväll besitter Shirley Goodness en vass speed. Hon ska på förhand ses som det givna motbudet till 1 I.D.Exceptional.

Min Vinnare: 1 I.D.Exceptional
Spets efter 500: 1 I.D.Exceptional
Skrällen:
Rankingen: A: 1,8 B 5,10,3,2,4,9 C 7,12,6,11

V64-6 2140m auto
1 Because The Night var för två starter sedan ut i ett försök till E3 och stod då för en vass avslutning, i finalen av långa E3 blev det dock galopp och dagen var förstörd. Nu jagar man revansch i finalen av Norrlands Elitserie för treåringar. Utgångsläget är passande med innerspår bakom bilen och skulle Because The Night lyckas hålla upp innerspåret ökar också segerchanserna. Men samtidigt är hon garanterad ett bra lopp oavsett och ska räknas tidigt i avslutning.

11 Jurista besitter hög kapacitet för loppet men är samtidigt inte helt att lita på. Hon blandar och ger i sina prestationer men vid segern senast visade Jurista både upp fin form men också bra kunnande. Hon vann från dödens på rejält sätt och hon tål att göra en hel del jobb på egen hand. Jurista skulle gynnas om det blev tempo på loppet ikväll och trots sitt tuffa utgångsläge ska hon ses som en segerkandidat i loppet.

Nämner även 4 Caradja som var ute i finalen av långa E3 för ston senast. Det blev för tufft den gången men Caradja har visat upp bra kapacitet och kan inte helt räknas bort ikväll från ett passande utgångsläge.

Min Vinnare: 1 Because The Night
Spets efter 500: 1 Because The Night
Skrällen:
Rankingen: A: 1,11,4 B 9,8,2,3,10 C 5,7,6,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto
filippin - 22 Jul - 13:50
Mellby Ironman
Ströks senast och missade ett träningspass. Bakspår vilket är minus då han är bäst med tätkänning. Inga ändringar.
filippin - 22 Jul - 13:50