V64 Tips Bergsåker & Kalmar 23/9

Publicerad på 22 Sep 2022 - 21:58

DrTrav

DrTrav

22 Sep 2022 - 21:58

V64-express denna fredagskväll. Tävlingen arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min. 
Omgången delas mellan Bergsåker och Kalmar, min lösning finner ni nedan. Vi bjuds även på en fin Dubbel-JACKPOT och spelstop är 20:30.

Jag spelar med en spik ikväll, 10 Inspiration i den femte avdelningen.

V64-tips Bergsåker & Kalmar Fredag 23/9
v64-1 4,5,7,9,10
v64-2 1,2,3,6,8,12
v64-3 7,8
v64-4 3,4,7,8,12,15
v64-5 10 Inspiration
v64-6 3,9

720 x 1kr = 720kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Bergsåker & Kalmar Fredag 26/8
DD-1 10 Inspiration
DD-2 3,9

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
5 Mamaneedshismoney var för två starter sedan ute i ett Derbyförsök där han inte riktigt räckte till. Men senast fick han visa upp sin rappa avslutning i ett klsss-l försök. Klockan stannade då på 10,6 sista 700m. Detta är en allround individ som ikväll möter enklare motstånd än vad han gjort på slutet. Han står dessutom bra inne i loppet och ska oavsett upplägg från start tidigt räknas in i segersnacket.

10 Forever Shadow är åter på tävlingsbanan igen efter att nyligen kommit tillbaka efter en skada som gjort att han inte kunnat tävla på nio månader. Senast höll han klart godkänt från ledningen och med det loppet i kroppen nu bör formkurvan vara framflyttad en hel del tills ikväll. Utgångsläget är inte det bästa men Forever Shadow tål att göra en hel del jobb på egen hand och är en tänkbar skräll i loppet.

Nämner även 9 Lill Zacke som visat form en längre tid nu utan att fått sätta nosen först över linjen. Från ett spännande smygläge ikväll kan han få ett passande lopp ikväll. Stämmer det bara någorlunda med positionerna också så är detta en individ som alltid går bra tillslut.

Min Vinnare: 5 Mamaneedshismoney
Spets efter 500m: 5 Mamaneedshismoney
Skrällen: 10 Forever Shadow
Ranking: A 5 B 10,9,7,4,12,11,6 C 2,1,3,8

V64-2 2140m auto
1 Ros Borken var hårt betrodd i sitt uttagningslopp till Svenskt Kallblodsderby för tre starter sedan, detta för att han inför den starten kunde stoltsera med tre raka segrar på kontot. Ros Borken har dock inte varit som bäst efter sitt uttagningslopp och formen är därför svårbedömd. Men från ett innerspår ikväll skulle han kunna försvara ledningen och väl i den positionen med en normal prestation ska Ros Borken sen vara hästen att slå. Men på förhand känns det givet att gardera.

8 Tangen Ternar är stallkamrat med Ros Borken och står bättre inne i loppet rent pengamässigt. Men utgångsläget lämnade dock en del övrigt att önska. Men detta är en individ med bra styrka som trots ett tufft lopp ikväll kommer kunna strida hela vägen in i mål och som inte ska nonchaleras ifall stallkamraten inte kommer upp i nivå här.

En annan häst med bra grundkapacitet är 3 Laggaprinsen. Visserligen är formen svårbedömd men utgångsläget är bra och skulle han vakna till här ikväll och stå för en normal insats sett till sitt kunnande är Laggaprinsen inte helt borta ikväll.

Min Vinnare: 1 Ros Borken
Spets efter 500m: 1 Ros Borken
Skrällen: 8 Tangen Ternar
Ranking: A 1,8 B 3,12,6,2,3,11,4 C 9,7,5,10

V64-3 2140m auto
7 Debutante gjorde bort sig med startgalopp senast och har efter det fått ta igen sig. Har denna träningsperiod tagits på rätt sätt räknar jag med att Debutante tagit ytterligare kliv i sin utveckling nu efter att ha visat fina fartresurser tidigare i våras. Hon var visat sig både vass på speed men tål samtidigt att gör en del jobb på egen hand om det skulle krävas. Med värsta motståndaren på förhand utvändigt om säg räknar jag med att Debutante kommer sitta bättre till än honom efter en bit och är hon bara väl förberedd inför kvällens uppgift kommer hon kunna ge storfavoriten en rejäl match här.

8 Massine kommer med tre segrar på sina fyra senaste starter och har visat fin utveckling den senaste tiden. Han har både segrat från ledningen och bakifrån vilket gör Fredrik Perssons travare allround. Men med tanke på att Massine varit struken efter senast på grund av feber så väcks såklart frågetecken. Speciellt när man ser ut att bli storfavorit i loppet. Men skulle han leva upp till vad han visat vid segrarna pånytt ikväll är man en given segerkandidat i loppet.

Min Vinnare: 7 Debutante
Spets efter 500m: 7 Debutante
Skrällen:
Ranking: A 7,8 B 9,1,10,11,5,4 C 3,6,2,12

V64-4 2140m auto
7 Ragnhild W.M. vann sitt uttagningslopp till Derbystoet för tre starter sedan. I den efterföljande finalen slutade man femma utan att leverera på topp. Senast var hon ute i kvallopp till den norska motsvarigheten och fick då ett struligt lopp vilket gjorde att hon missade finalen. Nu startar Ragnhild W.M. i enklare sammanhang och med spår invändigt om främsta motbudet 8 Wik Viktoria på förhand lär ett offensivt upplägg vänta ikväll. Lyckas hon ta sig hela vägen fram till ledningen växer segerchansen och hon blir också mitt förstaval i loppet.

8 Wik Viktoria var före Ragnhild W.M. i uttagningsloppet till norska Derbystoet, men hon var också dem som fick det bästa loppet av de två den gången. Men Wik Viktoria är under bra utveckling och skulle det bara lösa sig från ett tufft utgångsläge här ikväll finns både kunnande och fart för att utmana långt framme även ikväll.

15 Lilla Fröken Stöen är en rapp häst som med ett passande smyglopp kan fälla samtliga på speed. Men från bricka 15 är hon utlämnad en hel del till turen, skulle det dock lösa sig på ett bra sätt är Lilla Fröken Stöen en tidig skräll jag plockar med på systemet vid gardering.

Min Vinnare: 7 Ragnhild W.M.
Spets efter 500m: 7 Ragnhild W.M.
Skrällen: 15 Lilla Fröken Stöen
Ranking: A 7,8 B 15,2,4,12,13,14,5,9 C 1,11,3,10,6

V64-5 2140m volt
10 Inspiration satt senast fast med massor av krafter sparade i sitt Derbykval, intrycket var mersmakande och är bara formen bibehållen är jag inne på att han får revansch ikväll. Näst senast var han knappt slagen som tvåa i en klass-l finale och för tre starter sedan vann han på bra sätt. Inspiration är kvick i benen och har en speed som få i kvällens startfält kan mäta sig med. Voltstart har tidigare fungerat bra och i min bok ska Inspiration ses med god segerchans ikväll.

Motbud
9 Braddock var ute i ett Derbykval för två starter sedan. Han räckte dock inte riktigt till den gången, men visade upp bra kunnande gången före i ett Crown-lopp. Då stannade klockan på 10,3 sista 700m. Senast vann han på överlägset sätt mot enklare motstånd. På förhand ska Braddock ses som den givna utmanaren till min spik.

Nämner även 7 A Fair Day som senast var ute i ett Kriteriekval, men var då slagen i sista sväng efter att fått ett tufft lopp i dödens. För två starter sedan avslutade han istället mycket rappt efter att fått en passande ryggresa fram till upploppet. Även om A Fair Day möter äldre hästar ikväll så ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 10 Inspiration
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Braddock
Ranking: A 10 B 9,7,1,12,11,6,13 C 3,4,14,8,5,2

V64-6 2640m volt
Kvällens sportsliga höjdpunkt avslutar, Sleipners Nordiska Kamp med 100.000kr i förstapris.

9 Grisle Odin G.L. var senast ute i Unionskampen men galopperade dessvärre bakom bilen då. Men upphämtningen var bra och klockan stannade på 1.19 sista 1000m. Att formen finns där visade han dessutom gången innan när Grisle Odin G.L. stod för en stark insats som tvåa bakom Odd Herakles. Att det är lång distans ikväll passar bra och nu när han slipper möta den värsta eliten så ska segerchansen också vara bra. Utgångsläget är även passande med springspår och kliver Grisle Odin G.L. bara iväg från start får troligen konkurrenterna jaga andrapriset ikväll.

En annan som måste nämnas är 3 Tekno Jerven som besitter en väldigt hög högsta nivå men som inte alls är att lita på. De gångerna han travar hela loppet så finns både kunnande och fart för att vara med långt framme i ett lopp som detta. Står billigt inne sett till sin grundkapacitet. Främsta motbudet till favoriten.

Nämner även 2 Suvelan Rinssi som vann på bra tid från dödens senast och kommer med en formkurva som pekar uppåt. Jag är inne på tidig ledning ikväll och sen är han ett jagat byte för övriga.

Min Vinnare: 9 Grisle Odin G.L.
Spets efter 500m: 2 Suvelan Rinssi
Skrällen: 3 Tekno Jerven
Ranking: A 9 B 3,2,8,7 C 5,4,6,1

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto