V64 Tips Boden 13/1

Publicerad på 13 Jan 2023 - 13:02

DrTrav

DrTrav

13 Jan 2023 - 13:02

V64 hämtar vi från Boden denna fedagskväll. Min Lösning på omgången finner ni nedan.
Jag spelar med en spik, 10 Martisstrip i den sjätte avdelningen.

V64-tips Boden Fredag 13/1
v64-1 1,2,3,4,6,8,9,10
v64-2 1,2,8
v64-3 3,4,5,6
v64-4 2,7,8
v64-5 6,9,10
v64-6 10 Martisstrip

864 x 1kr = 864kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Boden Fredag 13/1
DD-1 6,9,10
DD-2 10 Martisstrip

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
På start hittar vi endast en häst och det är 1 Gintonic. Visserligen har det inte blivit seger på ett tag. Men förutsättningarna ikväll är passande. Det är givet att han sitter i spets och väl i den positionen har det blivit en seger och en tredjeplats på fyra försök. Ikväll får Petter Lundberg chansen i vagnen och skulle han bara få fuska bort en bit av loppet kommer det bli tufft att plocka in tillägget på Gintonic.

2 Someity var ute mot tufft motstånd för två starter sedan och senast var man ute på V75 och fick då aldrig riktigt chansen efter ett snällt lopp. Ikväll är man återigen garanterad ett bra lopp och sett till sitt kunnande står han dessutom bra inne i loppet.

6 Fokus Brick är inte helt att lita på, men när han väl fungerar finns bra fartresurser. Att det är täta starter denna gången ses som ett plus. Kommer Fokus Brick bara iväg från bricka fem på 20m tillägg är han en given segerkandidat i loppet.

10 Gazoline har på slutet varit ute i tuffare konkurrens. Men vid segern i programmet vann han på överlägset sätt. Nu är det återigen enklare motstånd på pappret och vid garderingar är detta en tidig skräll i min bok.

Min Vinnare: 1 Gintonic
Spets efter 500: 1 Gintonic
Skrällen: 10 Gazoline
Ranking: A 1,2,6 B 10,4,9,8,3 C 5,7

V64-2 2140m volt
2 Sweet Candy Girl har visat bra kapacitet för klassen och kan nu stoltsera med tre segrar och har hela sex pallplaceringar på sina sju senaste starter. Senast öppnade hon bra från start och höll då upp innerspåret bakom bilen. Ikväll finns det en utmanare till ledningen 20m längre fram vilket vilket gör att troligtvis kommer behöva göra mer jobb på egen hand. Men Sweet Candy Girl har visat så pass bra kunnande att hon ska ses med störst segerchans i loppet även om hon får göra en del jobb. Att det är täta starter denna gången ses även som spännande.

Från bricka ett och ensam på start hittar vi återigen Petter Lundberg, men denna gången bakom obesegrade 1 Ever Ready. Travet flöt inte fullt ut senast i kurvorna men styrkan och inställningen har Ever Ready visat att hon besitter. Skulle travet flyta bättre ikväll är det mycket möjligt att hon kan leda loppet runt om ikväll.

Även 8 Pavlova Vixi har visat bra kapacitet för klassen. Senast höll hon bra från ledningen och fick endast ge sig den sista biten. Vid segern för tre starter sedan fick hon loppet serverat. Skulle hon få smyga med och spara speeden in i det sista kan hon mycket väl speeda förbi allihopa med tanke på detta lilla startfält.

Min Vinnare: 2 Sweet Candy Girl
Spets efter 500: 1 Ever Ready
Skrällen:
Ranking: A 2 B 1,8,5,6 C 4,7,3

V64-3 2140m auto
Hanna Olofsson tränar både 4 David och 5 Beast som båda har bra segermöjligheter ikväll. David har visat sig trivas bra i ledningen och har två av sina tre segrar inkasserade från just den positionen. Att siktet är inställt på ledningen eller i rygg på ledaren kan man gissa och oavsett så kommer David få ett passande lopp och ska ses med bra chans.

Hanna Olofsson själv kör Beast. Han var senast ute i ett lopp där konkurrensen var hög. Men han avslutade då snabbt efter ett snällare lopp. Nu är det enklare emot och även Beast ska räknas tidigt på kupongen.

3 Leonas Yakira har nu gjort tre starter för Jaakko Alamäki och har gjort det bra vid samtliga framträdanden. Hon vann debuten enkelt från spets och för två starter sedan avslutade hon rappt över upploppet. Senast blev det dessvärre en tidig galopp som förstörde dagen. Men skulle Leonas Yakira trava felfritt ikväll finns både kunnande och fart för att vara med långt framme när det ska avgöras.

Min Vinnare: 4 David
Spets efter 500: 4 David
Skrällen: 3 Leonas Yakira
Ranking: A 4,5 B 3,6,10,12,1,9 C 7,2,8,11

V64-4 2140m auto
Ett kallblodslopp med spårtrappa där vi endast har åtta startande hästar står på menyn.

2 Tåga Storm står kapacitetsmässigt billigt inne i loppet. Men detta är en individ allt som oftast tävlar mot sig själv i loppen. Att han galopperar är mer regel än undantag men detta gör att han fortsatt befinner sig i en låg klass. Sju av de tio senaste starterna har slutat med galopp men för två starter sedan travade Tåga Storm hela vägen och då gick man imål som tvåa med sparade krafter. Felfri är detta en toppchans men det är såklart ingen man vågar hålla ensam i handen ikväll.

En annan i loppet som också besitter hög grundkapacitet men som inte är helt att lita på är 8 Fyrfaks. I höstas levererade han två segrar och två positiva anda pris. Men inför ikväll kommer Fyrfaks med tre raka galopper på kontot vilket såklart oroar. Men skulle han gå felfritt ikväll och Tåga Storm kommer bort är detta en tidig segerkandidat.

Plockar även med 7 Wik Viktoria som är mer stabil och känns given om de två ovan skulle komma bort.

Min Vinnare: 2 Tåga Storm
Spets efter 500:
Skrällen:
Ranking: A 2,8 B 7,3,6 C 4,5,1

V64-5 2140m volt
9 M.T.Oberon är Petri Salmelas bästa chans i loppet. Mika Forss sitter i vagnen precis som senast, då vann M.T.Oberon på bra sätt från dödens. Inställningen finns det inget att säga om och är bara formen bibehållen inför ikväll är detta en häst som trivs under vintern. Från spår två på tillägg kan han köras offensivt från start och utan för mycket strul längs vägen kan det det mycket väl vara så att M.T.Oberon bara är bäst pånytt.

6 Vesuvio Wise L. har nu gjort fem starter i Sverige och tre av dessa har varit i Boden. Facit är två segrar och en fjärdeplats. Från ett spännande utgångsläge med springspår på start är detta min troliga ledare och väl i den positionen kommer Vesuvio Wise L. sen vara hästen att slå.

10 Dante Godiva kommer med bra form. Han vann på bra sätt senast och visade då att han tål att göra en del jobb på egen hand. För två starter sedan satt han fast med mycket sparade krafter. Kapaciteten är bra för klassen och kommer han bara till ikväll från bricka tio ska han räknas tidigt i segersnacket.

Min Vinnare: 9 M.T.Oberon
Spets efter 500: 6 Vesuvio Wise L.
Skrällen: 10 Dante Godiva
Ranking: A 9,6,10 B 1,12,15,2,8,4,5,3 C 11,7,14,13

V64-6 2140m auto
Vi avslutar omgången med att spika 10 Martisstrip, Petri Salmelas femåring kommer med imponerande fyra raka seger på kontot. Detta är en individ som har formen på topp och som visat sig vara stark och rejäl. Han tål att gör en hel del jobb på egen hand om det behövs. Trots bricka tio är jag inne på att Martisstrip kommer köras offensivt. Så fort tempot bedarrade sänder Mika Forss framåt och även om det blir så att Martisstrip landar utvändigt om ledaren ikväll så ska han ses med bra segerchans. Ser man till intryck och prestation vid de senaste segrarna i programmet så är detta en given spik i min bok.

Motbud
Främsta motbudet är 6 Some Come som är kvick iväg från start och är min troliga ledare ikväll. Han vann senast från just spets och med tanke på formen han visade då kommer Some Come kunna ge Martisstrip en match med en återupprepad insats här. Given vid gardering.

Min Vinnare: 10 Martisstrip
Spets efter 500: 6 Some Come
Skrällen:
Ranking: A 10 B 6,1,7,9,8 C 2,5,4,3

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto