V64 Tips Boden 27/1

Publicerad på 27 Jan 2022 - 10:18

DrTrav

DrTrav

27 Jan 2022 - 10:18


Det är istrav från Boden på torsdag och jag spelar med två spikar i omgången som jag tror leder från start till mål.
Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Boden 27/1
V64-1 2.7.12.14.15
V64-2 5 Fritz From Aceda
V64-3 2 Selmer I:H
V64-4 8.10.12
V64-5 1.3.4.5.6.7.10.12
V64-6 1.3.6.11.12.13

720 rader x 1 kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Boden 27/1
DD-1 1.5.7.11
DD-2 11 Ladybug Lara

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m Auto
7 Soleil D’Inverne kan vara en tänkbar spik för den som har modet. Formen är det inget fel på och motståndet är lämpligt och om han sköter sig är jag inne på att han bara är bäst här. Nu har han fyra raka galopper i raden och det finns såklart inga garantier för att han sköter sig nu heller men att det är loppets bästa häst är det ingen tvekan om för min del.

2 Bosse Bee vann från ledningen senast efter att ha fått bestämma tempot där framme och när han blev utmanad i slutskedet av loppet kunde han enkelt sticka undan och vinna med tre-fyra längder. Han är inte helt att lita på men han har visat att han trivs ypperligt i ledningen och är obesegrad därifrån på två försök.

12 A.W Fastlight var favoritspelad mot Bosse Bee senast men han fick göra en hel del jobb på egen hand under vägen och kunde aldrig utmana över upploppet när det hade gått så pass sakta där framme. Om han slipper göra allt för mycket jobb själv nu kan det bli snabb revansch med lite överpace på loppet.

14 Merrimac S.G är lite knepig i aktionen men är riktigt bra de dagar han fungerar.
Han fick ett lite för tufft lopp i sin senaste start och fick se sig slagen av bland annat A.W Fastlight men han är inte mycket sämre än någon annan här och med lite klaff på loppet kan han vinna.

15 Kahlua Bishop var spelad till 109 gånger pengarna senast och var heroisk när han slutade trea efter segrande M.T Oberon efter att ha fått gå i tredjespår under slutrundan. Motståndet är mer passande nu och att han tål att göra jobb på egen hand visade han föregående start.

Min Vinnare: 7 Soleil D’inverne
Spets efter 500m: 2 Bosse Bee
Skrällen: 15 Kahlua Bishop
Rankingen A:7.2.12.14.15 B:13.8.5.4.10 C:9.11.6.3.1

V64-2 1640m Auto
5 Fritz From Acerda blir min första spik i omgången. Senast var han nära att vinna trots att han var nedsatt av en skada och det här är en häst som är under utveckling. Det är ett lopp som håller låg klass och det är såklart alltid lite lurigt att spika en häst med så pass lite rutin men tränare Jesper N Nilsson har provat att ladda med honom bakom bilen med ett gott resultat och när den värsta motståndaren på förhand har fått ett spår längst ut på vingen talar mycket för att Ove A Lindqvist sitter i ledningen omgående och stannar där hela vägen in i mål.

Motbud
8 Chamelon är nog en väl så bra häst som favoriten men han har fått ett klart sämre läge och det är alltid svårt att komma till från spår åtta över kort distans. Han är ganska kvick iväg och får prova framåt från start för att hitta en bra position men risken är överhängande att han får trava loppet loppet utvändigt om favoriten och då måste han vara på topp för att kunna utmana.

1 Tasmanian Devil är nog inte helt avsågad om han kommer iväg bra från innerspåret och kan få ett lopp i ryggen på 5 Fritz From Acerda. Han gjorde en slätstruken figur i sitt senaste lopp i november men har fått ladda om i ett par månader och gör debut i ny regi. Han är svårbedömd men han har ändå visat fart som borde kunna räcka en bit här.

Min Vinnare: 5 Fritz From Acerda
Spets efter 500m: 5 Fritz From Acerda
Skrällen: 1 Tasmanian Devil
Rankingen A: 5 B:8.7.11.6.3.2 C:4.9.12.10

V64-3 2140m Auto
2 Selmer I.H blir omgångens största favorit och det ser ut som att han har en straffspark utan målvakt på pappret. Han var spelad till 1,00 i vinnarodds senast och motståndet är inte värre den här gången. Han sitter i ledningen tidigt och sedan lär konkurrenterna rada upp sig på innerspåret bakom den stora favoriten och köra om andraplatsen till slut. Ska Selmer I.H förlora det här loppet krävs det att han galopperar eller är nedsatt av någon sjukdom. Spik.

Motbud
Normalt sett kan ingen rå på den stora favoriten men om man ska nämna någon bakom är det väl främst 1 Hesiod som räknas. Hade inte Selmer I.H varit med i loppet hade det varit en passande uppgift för den här hedershästen som alltid gör ett gott dagsverke och är bra när han får gå med i ryggar och köra till slut.

Min vinnare: 2 Selmer I.H
Spets efter 500m: 2 Selmer I.H
Skrällen:
Rankingen A:2 B:1.6.3.7 C:4.5

V64-4 2140m Auto
8 Harlem Dupuitsvert har radat upp fyra raka segrar i sin nya regi och har fått snabba pengar på sig vilket gör att konkurrensen hårdnar. Jag tycker ändå att det ser ut som en lämplig uppgift och jag tror att man provar framåt från start och frågan är om någon vill ta emot honom?. Om han kan köra fram och överta ledningen måste det vara en bra chans till sin femte raka seger, trots att det är lite tuffare emot nu.

14 Sagredo Hanover är en mycket värdig utmanare. Han har tävlat bra i Boden tidigare och har varit fin vid två raka segrar hemma i Finland efter ett längre uppehåll. Jag tror inte att det är en sämre häst än favoriten och med dokumenterad form kan han utmana.

Jag måste även betala för 10 Jocashi som kan mycket i grunden och har fått ett lopp i kroppen i sin nya regi. Han fullföljde bra som tvåa bakom Sweetman F.I. och visade att han hanterade isen den starten. Tills ikväll borde han ha gått framåt ytterligare med den genomköraren och ska inte nonchaleras. 

Min Vinnare: 8 Harlem Dupuitsvert
Spets efter 500m: 8 Harlem Dupuitsvert
Skrällen: 10 Jocashi
Rankingen A:8.14.10 B:5.1.15.9.4.6.12 C:11.13.7.2.3

V64-5 1640m Auto
1 Wicasa Sioux är mest betrodd i skrivande stund men känns som en favorit i fara för mig. Av det jag har sett i arkivet känns det som en rejäl häst och han har gått fina tider på slutet i Finland men det finns startsnabba ekipage utvändigt och jag tror det är stor risk att han blir över från sitt innerspår och då får han förlita sig på turen.

11 Mellby Fog får med viss tvekan tipset i ett öppet lopp. Det är klart att det är tufft att vinna från det här utgångsläget över kort distans och det var inte samma tryck i honom senast. Han älskar annars isen och årstiden och jag tog verkligen till mig intrycket vid andraplatsen bakom Just Celebration på V75 näst senast.

5 Lennox Laday var kanske inte som bäst senast och borde varit bättre från ledningen men han var betrodd mot ett likvärdigt motstånd då. Han kan klart mer än han visade upp senast och nu skulle han kunna bli lite bortglömd. Skulle han nå ledningen eller få en bra resa i den främre träffen vågar i alla fall inte jag räkna bort honom.

7 Electric Eye Am känns klart på gång nu. Senast spurtade han vasst som tvåa bakom M.T Oberon och nu tycker jag han går ner lite i klass. Han har faktiskt spetsat från spår 7 tidigare och med tanke på att Lennox Laday var lite klen från ledningen senast är det ingen omöjlighet att han kan bli släppt till tät.

Min Vinnare: 11 Mellby Fog
Spets efter 500m: 5 Lennox Laday / 7 Electric Eye Am
Skrällen: 5 Lennox Laday
Rankingen A:11.5.7.1 B:3.4.6.10 C:8.9.12

V64-6 2140m Auto
11 Ladybug Lara har haft riktigt fin form under vintern och gör det bra varje gång. Jag tycker nog att hon ska vara favorit i loppet men samtidigt brukar hon oftast vilja ha det lite serverat under vägen och tål inte så mycket jobb på egen hand. Om hon slipper att göra allt för mycket jobb under vägen blir hon svår att stå emot den sista biten.

12 Mellby Guava vann direkt efter lång paus senast men det var i ett billigt gäng och hon var väldigt hårt betrodd av spelarna. Intrycket var annars bra och hon har fina meriter för loppet men motståndet hårdnar rejält nu. Det är mycket begärt att hon bara ska kliva runt dom från ett knepigt utgångsläge men hon är given på kupongen.

13 La Norna söker efter formen och får främst ses som en outsider men hon vann 5/15 lopp under fjolåret och om hon har närmat sig formen ska hon räknas.

1 Zola Soft är segervan men hon går upp lite i klass nu tycker jag. Om hon inte blir över allt för mycket från sitt innerspår ska hon ändå räknas tidigt med tanke på att de värsta utmanarna startar med bakspår.

6 Bag in Box är snabb från start och skulle kunna hitta till ledningen. Hon är kanske som allra bäst barfota men om hon får bestämma lite där framme blir jag inte förvånad om hon rinner undan.

3 Dikt Drew debuterar i ny regi och får bli omgångens lyxmarkering.

Min Vinnare:11 Ladybug Lara
Spets efter 500m: 6 Bag In Box
Skrällen: 6 Bag In Box
Rankingen A:11 B:12.13.1.6.3 C:9.5.4.10.8.7

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto