V64 Tips Eskilstuna 1/2

Publicerad på 1 Feb 2022 - 12:43

DrTrav

DrTrav

1 Feb 2022 - 12:43

V64 hämtar vi på från Eskilstuna denna tisdagskvällen. Omgången kryddas av en JACKPOT på 5 Miljoner och min lösning på omgången finner ni nedan.
Jag spelar med en spik, 1 Drizzle i den andra avdelningen.
V64-tips Eskilstuna Tisdag 1/2
v64-1 1,5,7,9
v64-2 1 Drizzle
v64-3 2,3,6,10
v64-4 2,3,6,9
v64-5 4,6,7,8,10
v64-6 2,4,8
960 x 1kr = 960kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)
DD-tips Eskilstuna Tisdag 1/2
DD-1 10 Fighter
DD-2 2,4,8
3 rader x 70kr = 210kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet
V64-1 2140m volt
5 Lino Band gjorde årsdebut senast och startade 2022 på bästa sätt genom att ta karriärens första seger efter att fått ett bra lopp där man attackerade i sista sväng och avgjorde enkelt via 14,5 sista 700m. Man gick även i mål med en sparad växel den gången då rycktussarna aldrig behövde användas. Spår fem i volten är inte optimalt, men Lino Band har uppträtt stabilt tidigare och kliver man bara iväg den första biten är det heller inte omöjligt att man kör sig till ledningen efter en bit. Men oavsett hur loppet blir kört från start kommer Lino Band med toppform och ska ses som ett givet segerbud.

1 Shadow Hunter galopperade i årsdebuten senast och är inte en helt enkel individ. Men för tre starter fick vi ser prov på hans kunnande när han attackerade från andra utvändigt och sköt till rapp över upploppet och segern blev tillslut enkel. Klarar Shadow Hunter av innerspåret från start finns både fart och kunnande i hästen för att segerstrida ikväll.

Min Vinnare: 5 Lino Band
Spets efter 500m: 5 Lino Band
Skrällen:
Ranking: A 5,1 B 7,9,8,6,4,2 C 10,11,3
V64-2 2140m auto
1 Drizzle fick fritt fram till spets senast efter att ledaren galopperade i första sväng. Väl i den positionen höll Drizzle klart bra via 1.13 sista 800m och trots att man blev avslagen tillslut var insatsen mer än godkänd. För två starter sedan satt man återigen i ledningen och kunde då inte stå emot Hankypanky Pinkman som efter det fortsat radat upp segrarna. Ikväll är det debut bakom bilen för Drizzle vilket såklart är svårbedömt men från bricka ett är man garanterad ett bra lopp och ska tidigt räknas in i segerstriden. När vi endast får 26% på strecken är spelvärdet högt och jag spikar.

Motbud
2 Kobe Web är en rejäl pjäs som som under förra året visade upp bra styrka och med tanke på hans storlek är detta en individ som kommer allt mer för varje start. Utvecklingskurvan pekar uppåt och vid segern förra året avgjorde han på ren styrka via 1.17 sista 700m. För två starter var det debut bakom bilen och då klev Kobe Web iväg bra. Nu med ett klart bättre utgångsläge håller jag han som den tidiga ledaren av loppet. Endast 10% i nuläget och man är given vid gardering.

Nämner även 11 Maximize’Em som visserligen tog sin första seger från ledningen och har två raka galopper efter det. Men nu är det comeback efter vila och med lite finslipning från tränaren Svante Båth i kombination med Maximize’Em egen utveckling ska han ikväll ses som en tänkbar skräll till 5%. Har varit inne på det tidigare här i bloggen att unga hästar kan gå framåt flera steg i sin utveckling under ett kortare uppehåll.
Min Vinnare: 1 Drizzle
Spets efter 500m: 2 Kobe Web
Skrällen: 11 Maximize’Em
Ranking: A 1 B 2,11,8,12,10,4,5 C 6,9,3,7
V64-3 2140m auto
6 Macy gör ikväll en spännande debut för Kattja Melkko. Under fjolåret befann sig Macy i Finland där hon visade upp fina egenskaper samtidigt som det blev tydligt att hon gärna tävlar i spets. Sex av sina sju segrar togs från spets och väl i ledningen har Macy bara fått se sig besegrad en gång. Macy kan även kliva iväg rappt bakom bilen och med Jorma Kontio i vagnen här är känslan att vägen ligger öppen för ledningen på nytt. Det finns dock ett par kvick konkurrenter invändigt som kan ställa till det från start och även om motstånd inte saknas ikväll så ska Macy räknas tidigt i comebacken oavsett position och därför är hon mitt förstaval här.

Framhåller även 3 Cigars Eagle Owl som i den senaste starten gjorde bort sig med startgalopperade. Men tidigare har Cigars Eagle Owl visat att han kan öppna bra bakom bilen och vi lägger den senaste insatsen under kategorin olycksfall i arbetet. För tre starter sedan vann hon från ledningen och med en felfri avgång ikväll är detta en skräll till 7% som inte ska nonchaleras vid gardering.

Nämner också 2 Cherie Eagra som kommer med bra form och har fått ett bra utgångsläge ikväll. Hon kan öppna bra från start och är på så vis garanterad en fin resa. Kim Eriksson har nu kört hästen ett par gånger och ekipaget är en tänkbar utmanare till favoriten här om det häxor för henne från start.

Min Vinnare: 6 Macy
Spets efter 500m:
Skrällen: 3 Cigars Eagle Owl
Ranking: A 6 B 3,2,10,7,1,4,5 C 11,8,9
V64-4 1640m volt
9 Fosbury Zet gjorde debut för Magnus Jernemyr i den senaste starten. Fosbury Zet hade då under sitt uppehåll blivit kastrerad och stod direkt för en bra prestation i sin första start som valack. Klockan stannade på 1.14 sista 700m och med den genomköraren nu innanför västen lär formkurvan vara framflyttad e hel del tills ikväll. Bricka nio över kort distans kan både vara bra och dåligt. Men det som är definitivt är att Fosbury Zet kommer sitta i ett andra spår från start och sen blir jag inte förvånad om vi får se ett tidigt initiativ av kusken Linda Sedström. Ekipaget är mitt förstastreck i loppet.

2 Teaseme C.C. gör nu comeback efter ett kortare uppehåll. Men man spänner bågen direkt och ska köra med helstängt huvudlag och rycktussar för första gången i lopp vilket såklart är spännande. Utgångsläget är bra och till låg procent är detta en skräll jag kommer betala för tidigt ikväll.

Favoriten är 3 Gabi Goes To Paris som för två starter sedan vann efter blivit serverad ett perfekt lopp i rygg på ledaren av skickliga Oskar J Andersson. Gabi Goes To Paris kan öppna från start och med ett liknande upplägg ikväll igen är man såklart segeraktuell. Att Oskar J är tillbaka i vagnen är såklart ett plus men som favorit på V64 är det givet att gardera.

6 Mr A.E. kommer nu med ett lopp i kroppen inför kvällens start. I comebacken senast blev det trötta en till slut från rygg på ledaren. Men med genomköraren i kroppen nu bör formkurvan vara framflyttad en del och med ett spännande springspår är man garanterad ett bra lopp på nytt om Per Lennartsson prickar starten. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 9 Fosbury Zet
Spets efter 500m: 6 Mr A.E.
Skrällen: 2 Teaseme C.C.
Ranking: A 9 B 2,3,6,1,12,7,8,4 C 10,5,11
V64-5 2640m auto
10 Fighter är en häst som tidigare visat att han besitter en fin inställning. För två starter sedan vann man från dödens på ett bra sätt. Att det nu gått en tid mellan starterna är heller inget som oroar nämnvärt, då Fighter tidigare tagit två segrar med liknande uppehåll. Det enda frågetecknet på förhand är distansen, men med tanke på hans styrka är detta heller inget som oroar. Markus B Svedberg är ett givet och spännande segerbud ikväll.

6 Profintif vann senast överlägset i ett enklare sammanhang men har efter det haft en halsinfektion vilket såklart gör formen svårbedömd. Men tränaren Kristian Lindberg låter ändå hoppfull inför kvällens start och menar på att hans Profintif kommer stå för en bra prestation direkt. Han är kvick iväg från start och ses som den troliga ledaren av loppet på förhand.

Framhåller även 8 Bellatrix Club som har fått ett tufft utgångsläge. Men detta är en individ som kommer med formen på topp. I den senaste starten blev hon störd till galopp men visade sen 1.14 i 1900m. Klaffar det bara minsta lilla från bricka åtta ikväll är detta sto med och gör upp om segern ikväll.

Kioskvältaren är 4 Eldorado som ikväll göt en intressant comeback i ny regi. Eldorado gör första starten för Troels Andersen som själv låter väldigt nöjd med sitt nyförvärv här. Till låg procent kan det vara farligt att nonchalera Eldorado vid gardering.
Min Vinnare: 10 Fighter
Spets efter 500m: 6 Profintif
Skrällen: 4 Eldorado
Ranking: A 10,6,8 B 4,7,9,11,5,2 C 3,13,1
V64-6 1640m auto
8 Bismarck Comery gjorde debut på svensk mark i den senaste starten, och det slutade med seger direkt trots att han fick göra jobbet utvändigt om ledaren Pacific Kingdom stora delar av loppet. Klockan stannade på 1.12 sista 800m den gången. Ikväll är utgångsläget inte optimalt, men Bismarck Comery kan öppna kvickt och skulle man ha lite tur och hitta ner i en vettig position ska man räknas tidigt på nytt.

4 Samurai Comery stod för en rapp avslutning i den senaste starten när attacken kom från femte ytter, klockan stannade på 11,9 sista 700m. Ikväll är det första starten bakom bil på svensk mark men i Finland har Samurai Comery visats sig kvick den första biten. Tillsammans med Jorma Kontio i vagnen kommer man kunna hamna bättre på det än senast och med en liknande avslutning ikväll fäller man samtliga den sista biten.

Nämner även 2 Scotch Brodde som är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. I den senaste starten fick man visserligen ge sig från spets men nu är loppet ett halvvarv kortare vilket ses som ett plus. Det som är ett minus för Scotch Brodde är att han inte startat på ett tag och formen är därför svårbedömd. Men förutsättningarna är passande och dessutom sitter Ulf Ohlsson i vagnen.

Min Vinnare: 8 Bismarck Comery
Spets efter 500m: 2 Scotch Brodde
Skrällen:
Ranking: A 8,4 B 2,3,9,1,10,5 C 12,11
Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto