V64 Tips Färjestad 22/8

Publicerad på 22 Aug 2022 - 10:52

DrTrav

DrTrav

22 Aug 2022 - 10:52

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Färjestad. Nedan följer min lösning av omgången.
Jag spelar med en spik. 7 Viscount i den första avdelning.

V64 Tips Färjestad Måndag 22/8
V64-1 7 Viscount
V64-2 2,6,7,9
V64-3 2,7,10
V64-4 1,5,6,9,12,13
V64-5 1,3,5
V64-6 1,5,6

648 rader x 1 = 648 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Färjestad Måndag 22/8
DD1: 1,3,5
DD2: 6 Brambling

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2540m volt
Vi går ut hårt och spikar 7 Viscount. Detta är en individ som är tuff och rejäl men som också på slutet visat upp en vass speed vilket vi fick se över upploppet senast. Tränaren Oskar J Andersson har hittat rätt med Viscount efter ett längre uppehåll och när uppgiften som ikväll ser passande ut med distans och utgångsläge känns det helt rätt att ta ställning rakt ut. Jag är inne på att Viscount kan vinna loppet från dödens och till 22% är spelvärdet högt.

Motbud
5 Stepping Dreamboy står på start ikväll och på en volt utan springspår är detta den troliga ledaren av loppet. Han trivs i den positionen och har tagit samtliga sex segrar i karriären just från ledningen. Färjestad har även visat sig vara en passande bana för Stepping Dreamboy som har fyra segrar på sex starter här. Skulle man få fuska bort en del av loppet framme i ledningen ikväll är man det givna motbudet till min spik på förhand.

8 Great Winner fick ge sig från ledningen i den senaste starten. Men motståndet var bra den dagen och dessutom har Great Winner presterat bättre bakifrån än i tätpositionen genom sin karriär. Åtta av karriärens tio segrar är tagna från köposition. När han får smyga med och spara speeden tillslut är Great Winner som mest effektiv och på förhand ser det ut att kunna bli ett passande scenario för Manus Jakobssons sjuåring ikväll.

Min Vinnare: 7 Viscount
Spets efter 500m: 5 Stepping Dreamboy
Skrällen:
Ranking: A 7 B 5,8,6,9 C 4,2,3,1

V64-2 2140m volt
7 Kendall Jackson är den som sticker ut i loppet rent kapacitetsmässigt. Han har två segrar på sina sju starter och är en individ som ska bli spännande att följa i framtiden. Nu har det gått en månad mellan starterna och formen är ett litet frågetecken. Men samtidigt vann Kendall Jackson sin tävlingsdebut på bra sätt och har bara utvecklingskurvan fortsatt i samma riktning även i träningen ska detta vara en bra chans ikväll. Ikväll startar Kendall Jackson med springspår och skulle Carl Johan Jepson pricka starten kan man hitta till ledningen tidigt och då ökar också segerchansen ytterligare.

2 M.T.Multo Bene inledde karriären lovande men har varit borta från tävlingsbanan i en längre tid nu. Förra året blev det endast en start, och det slutade med galopp med 800m kvar när man ryckte tussarna. Visst är detta ett oskrivet kort för sammanhanget, men grundkapacitet finns och med sin startsnabbhet att tillgå räknar jag med att M.T.Multo Bene kommer få ett bra lopp ikväll. Till endast 2% är detta en kioskvältare som jag väljer att betala för.

9 Chokotail är spännande ikväll med tanke på att det är barfota runt om för första gången. Bakspåret är inget plus, men istället kan man få ett snällare lopp ikväll och spara speeden tillslut. Visade senast att man även tål att göra en del jobb på egen hand om det skulle behövas.

Min Vinnare: 7 Kendall Jackson
Spets efter 500m: 7 Kendall Jackson
Skrällen: 2 M.T.Multo Bene
Ranking: A 7 B 2,9,6,3,5,11,1 C 8,4,10,12

V64-3 1640m volt
2 Indy Journey kommer med en färsk seger i bagaget till kvällen start. Då mötte man enklare motstånd, men detta är en fyraåring som visat upp bra kunnande i tuffare sammanhang tidigare också. Ikväll håller motståndet samma klass som senast och blir inte utgångsläget med bricka två i volten något problem för Indy Journey så ligger vägen öppen för ledningen i den positionen har det blivit två segrar på fem försök.

En som gynnas om det blir tempo på loppet är 10 The Eagle. Senast gjorde han comeback efter ett längre uppehåll och gick då klart okej som femma imål. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en bra bit och även om man är beroende av lite klaff längs vägen ikväll är The Eagle spännande nu när chefen själv, Björn Goop håller i tömmarna.

Nämner även 7 Sweet Boy som också gjorde comeback senast, då handlade det om monté. Nu är det sulky som gäller igen och kan det få Sweet Boy att tända till lite extra så är man inte helt oäven. Sweet Boy startar med ett spännande springspår och bör kunna hitta en vettig resa här ikväll.

Min Vinnare: 2 Indy Journey
Spets efter 500m: 2 Indy Journey
Skrällen:
Ranking: A 2,10 B 7,6,4,3,5,1 C 9,8,11,12

V64-4 2140m volt
12 Oskar Run har startat flitigt på V75 under sommaren och kommer senast från en V75-final. Han är van att tampas mot hårt motstånd och kliver ikväll ner i klass. Han tål att göra en hel del jobb på egen hand. Men det får inte strula för mycket från tillägg ikväll för att man ska bli sårbar. Kusken William Ekberg är dock rutinerad och med en normal prestation från Oskar Run ikväll ska segerchansen vara hög.

Min skräll i loppet är 9 Profinitif. Detta är en kapabel häst för klassen som även han varit ute och införskaffat sig hårdhet på V75 genom karriären. Profinitif har dock i år inte levt upp till sitt kunnande men senast fick vi se ett steg i rätt riktning. Då såg han formstark ut som fastslås. Nu är procenten fortsatt låg och det gäller att ta betalt. Kapaciteten är hög och detsamma gäller spelvärdet.

Nämner även 5 Digger Pine som nu har gjort två starter för Ulf Stenströmer och efter att ha galopperat i debuten blev det ett för tufft lopp senast. Men Digger Pine höll bra hela vägen och formkurvan pekar nu uppåt. Skulle han få ett lämpligare lopp än senast kan detta vara ytterligare en skräll att passa på ikväll. Endast 2%.

Min Vinnare: 12 Oskar Run
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Profinitif
Ranking: A 12 B 9,2,1,6,13,3,5 C 10,4,11,8,14,15,7

V64-5 2140m auto
3 Tara Hills avslutade 2021 med tre raka segrar och visade då upp fin talang. I årets enda start hittills var hin nedsatt av allergi och kunde inte leverera på topp. Nu är det comeback efter nästan tre månader, men skulle Tara Hills bara vara förberedd inför kvällens uppgift så ska segrachanserna vara goda direkt. Utgångsläget är bra och Björn Goop i vagnen. Förstahäst.

Skrällen i loppet är 5 Staro Prima Donna som nu gjort två starter för Magnus Jakobsson. Hon har vid båda framträdanden fått snälla lopp och jag räknar därför med att man nu kommer vara mer offensiva och vilja testa sitt nyförvärv full ut. Det är dessutom anmält barfota runt om för första gången i karriären vilket är spännande. Till 5% är spelvärdet högt.

Nämner även 1 Iris Sisu som fick en tuff resa senast och det blev trötta ben tillslut. Men nu med det loppet i kroppen bör formkurvan peka uppåt och från ett bra smygläge kommer Iris Sisu kunna få ett passande lopp ikväll.

Min Vinnare: 3 Tara Hills
Spets efter 500m:
Skrällen: 5 Staro Prima Donna
Ranking: A 3,5 B 1,2,7,4,10,11,6,12 C 9,8

V64-6 2140m auto
6 Brambling är ikväll huvudet högre än sina motståndare rent kapacitetsmässigt. Han van vann Kriteriet som treåring och hade en framgångsrik unghäst karriär. I år var siktet från stall Reden att Brambling skulle ta sig in i den äldre eliten. Men det har inte riktigt gått som på räls för Brambling hittills i år. Senast gjorde han comeback och tröttnade i spets över lång distans men ikväll är förutsättningarna bättre. Loppet är ett halvvarv kortare och dessutom har nu Brambling fått ett lopp i kroppen. Mot lämpligt motstånd ska segerchansen vara god på förhand.

Nämner tidigt 1 Valokaja Hindö som ikväll har fått ett intressant smygläge och som i min bok ses som det främsta motbudet till Brambling på förhand. Senast var man ute i dubbla heat och tävlade då både i både sulky och monté. Valokaja Hindö vann sulkyloppet på bra sätt och kommer kunna avsluta vasst ikväll om det uppstår en lucka tillslut.

5 Audrey Effe kom aldrig in i loppet senast från ett tufft utgångsläge. Men idag är förutsättningarna bättre och skulle Brambling ha en sämre dag är Audrey Effe en individ som inte ska nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 6 Brambling
Spets efter 500m: 6 Brambling
Skrällen: 1 Valokaja Hindö
Ranking: A 6 B 1,5,2,3,7,8 C 9,4,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto