V64 Tips Färjestad 4/4

Publicerad på 4 Apr 2022 - 13:11

DrTrav

DrTrav

4 Apr 2022 - 13:11

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Färjestad. Omgången kryddas av en JACKPOT på 4,5 Miljoner. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med en spik. 4 Global Confession i den andra avdelning.

V64 Tips Färjestad Måndag 4/4
V64-1 1,2,3,4,5,9,10
V64-2 4 Global Confession
V64-3 8,10,11
V64-4 1,5,7,10
V64-5 2,9
V64-6 2,5,6,10

672 rader x 1 = 672 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Färjestad Måndag 4/4
DD1: 2,9
DD2: 2 Global Agency

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
9 The Primerose är ett femårigt sto som matchades mot de bästa i kullen under förra året. Den erfarenheten borde kunna börja betala tillbaka sig nu. Ikväll är det årsdebut men Björn Goop som både tränar och kör vet vad som krävs och fuskar sällan med träningen. Ikväll är motståndet dessutom överkomligt och skulle vinterträningen fört framåt The Primerose en del är man ett givet segerbud ikväll.

10 Kitsune är en häst med höga toppar som har visat att när hon går felfritt finns både fart och kunnande som räcker långt för ett lopp som detta. Det finns dock ett par galopper i raden som gör det svårt att lita på Kitsune fullt ut. Men senast var prestationen mersmakande, då sattes attacken in 850m från mål och sen krigade Kitsune hela vägen in i mål på ett bra sätt. Segern blev dessutom ett kvitto på en bra prestation och en formkurva som pekar uppåt. Skulle Kitsune bara lösa startmomentet ikväll vilket har varit en öm punkt tidigare när det gäller voltstart så blir hon intressant till 8% på V64.

5 Stella Nova Race har ni comebacken avklarad och fick då ett snällt lopp. Ikväll gynnas hon av att endast tävla emot ston och med lopp i kroppen kommer formkurvan vara framflyttad. Löser det sig bara från innerspår på tilläggsvolten så ska Stella Nova Race tidigt räknas in i segersnacket.

Min Vinnare: 9 The Primerose
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Kitsune
Ranking: A 9,10,5 B 4,1,2,3 C 7,6,11,8

V64-2 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 4 Global Confession. Hon inledde 2021 lovande som treåring men var dessvärre sjuk när hon startade i ett Breeders' Crown-lopp på Romme i juni. Men i comebacken senast fick vi återigen se Global Confession kunnande, hon visade ingen rostighet utan vann på bra sätt via 11,2 sista 700m efter att gjort en hel del jobb ute i tredjespår. Nu med det loppet i kroppen bör formkurvan dessutom vara framflyttad och från ett bra utgångsläge är Global Confession den troliga ledaren av loppet och i den positionen kommer hon bli svårslagen. Spik.

Motbvud
10 Jennifer Web har visat upp bra kapacitet för klassen men har ett missgynnande utgångsläge ikväll. Skulle dock favoriten ha en sämre dag är Jennifer Web ett tidigt bud där bakom. Streckas vid gardering.

Nämner även 9 Favourite Picture som vann på V75 under 2021 men har efter den segern haft svårt att få till det i lopp. Ikväll är det debut för Joakim Elfving, och har han fått ordning på Favourite Picture ska det bli spännande att följa henne ikväll.

Min Vinnare: 4 Global Confession
Spets efter 500m: 4 Global Confession
Skrällen: 10 Jennifer Web
Ranking: A 4 B 10,9,5,8,11,1 C 6,7,2,3

V64-3 2640m volt
10 Big Top Lindy är van att tampas mot tufft motstånd och kvalade bland annat in till Breeders' Crown-finalen som treåring. Att kunnande finns har Big Top Lindy visat tidigare och ikväll när det är debut för Björn Goop känns det spännande på förhand. Utgångsläget är dessutom tilltalande med springspår på tillägg och Big Top Lindy kommer snabbt kunna vara ikapp hästarna på start. Löser det sig sen bara någorlunda med positionerna längs vägen är segerchansen god trots årsdebuten.

8 Digital Lucky besitter bra kapacitet för klassen och visade detta när han avslutade 2021 med två bra prestationer på V75. Ikväll är det årsdebut men Digital Lucky har gjort det bra efter vila tidigare, han är dessutom stabil i volten även om vi inte kan förvänta oss någon kvick öppning från bricka fyra. Men över lång distans finns gott om tid att blanda sig i segerstriden här och Digital Lucky ska räknas tidigt.

Skrällen är 11 Curie. Detta är i grunden en inte alls så tokig häst för klassen som nu dessutom har årsdebuten avklarad. Formkurvan lär vara framflyttad en hel del och dessutom är motståndet enklare än senast. Den längre distansen är positiv för Curie och från springspår kan Petter Karlsson som sitter i vagnen snabbt vara ikapp hästarna på start. Håller hon sig bara till rätt gångart hela vägen ikväll är segerchansen betydligt högre än de 2% hon är spelad till i nuläget. Given skräll på min kupong.

Min Vinnare: 10 Big Top Lindy
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 Curie
Ranking: A 10 B 8,11,4,7,1,2,5 C 3,6,9,12

V64-4 2140m auto
10 Run N'Cola har inlett lovande med tre segrar på sina fem starter. Näst senast var dessutom prestationen imponerade när han vann via 13,1 sista 800m ute i tredjespår. I den senaste starten satt han fast med gott om krafter sparade i rygg på ledare och Run N'Cola kommer med bra form till kvällens start. Han tål att göra en del jobb på egen hand och utan för mycket strul från sitt bakspår ikväll kommer Run N'Cola vara given i segerstriden på nytt.

Skrällen är 5 Flap Setting är kvick iväg från start och som inte kommer bli helt lätt att plocka ner i den positionen. Han har nämligen tagit sina två segrar i karriären från spets och har visat att han tål att gå i bra tempo en längre tid. Till 8% är Flap Setting en given skräll att betala för.

1 Jean P.Hill är en bra häst för klassen men som startar från bricka ett vilket skulle kunna bli en fälla ikväll. Det är nämligen debut bakom bilen här och det är helt klart en fördel att hålla koll på bilprovstarten före tävlingarna för att se hur Jean P.Hill kliver iväg. Skulle han kunna öppna bra eller att det löser sig på ett bra sätt under loppet är Jean P.Hill kapacitetsmässigt tidig på kupongen.

Min Vinnare: 10 Run N'Cola
Spets efter 500m: 5 Flap Setting
Skrällen: 5 Flap Setting
Ranking: A 10,5,1 B 7,8,9,4,2,11 C 6,3,12

V64-5 2140m auto
Ett lopp där inledningen kommer bli spännande och såklart loppavgörande. Både 1 A Nunja Kid och 2 X.Tour kan kliva iväg bra från start och den som sitter i spets efter en bit kommer ha goda chanser leda loppet runt om. Jag håller på förhand 2 X.Tour som den kvickare av dessa och han är min knappa spetsfavorit. Tar sig X.Tour till spets är han sen hästen att slå för övriga och skulle han inte ta sig förbi inledningsvis riskerar öppningen att bli tuff vilket innebär att både A Nunja Kid och X.Tour kommer ödsla med sina krafter. Eftersom jag inte heller har råd med tre hästar på kupongen så väljer jag helt enkelt att plocka bort A Nunja Kid denna gången trots vetskapen att han vann från ledningen över sprinterdistans senast.

Den som istället blir mitt andra streck i loppet är 9 Kobe Web. Han lever på sin styrka och skulle gynnas kraftigt om de två ovan nämnda är inblandade i en utdragen körning inledningsvis. Utgångsläget är även tilltalande då Kobe Web kommer kunna sitta bra på det direkt från start. Formen är dessutom på topp efter tre segrar på sina fyra starter. Med Jorma Kontio i vagnen plockar ekipaget många dem sista biten.

Min Vinnare: 2 X.Tour
Spets efter 500m: 2 X.Tour
Skrällen:
Ranking: A 2,9 B 1,8,7 C 10,3,5

V64-6 1640m auto
2 Global Agency gjorde senast årsdebut och då valde man att släppa ledningen. Global Agency hängde sedan på fint i rygg på ledaren och nu med det loppet i kroppen bör formkurvan vara framflyttad en del. Dessutom är utgångsläget tilltalande och Magnus A Djuse som sitter i vagnen lär ha siktet inställt på ledningen. Global Agency tagit fyra av sina totalt fem segrar från ledningen och nu över Färjestads korta upplopp blir han normalt sett svår att slå.

10 Shapes har gjort det bra mot tufft motstånd på slutet. I den senaste starten visade han toppform genom att avsluta sista 800m via 11,2 från ledningen. Det blev en enkel seger med krafter obrukade i mål. Nu är utgångsläget missgynnande men trots sitt bakspår ses han som främsta utmanaren till favoriten om segern på förhand.

Nämner även 6 Scotch Brodde som trivs över kort distans och kommer med en formkurva som pekar uppåt. Scotch Brodde kan avsluta rappt och med rätt lopp fäller han många tillslut.

5 Rally Gunnar är ingen blixt från start men ska tävla barfota runt om vilket är spännande. I den senaste starten var man ute på V75 och till låg procent är detta en skräll i avslutningen.

Min Vinnare: 2 Global Agency
Spets efter 500m: 2 Global Agency
Skrällen: 6 Scotch Brodde
Ranking: A 2,10 B 6,5,4,3,9,8 C 1,7

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto